Forrás: Getty

Itt a tavaszi nagy rendrakás ideje – 5 lépés, amivel neked is könnyen megy majd

1. Szelektálj

Menj végig a lakáson, és gyűjtsd össze mindent, ami felesleges, vagy amit már nem használsz. Döntsd el, hogy mi legyen a sorsuk! Kidobod őket? Vagy inkább elajándékozod? Esetleg eladományozod? Bármelyik is a jó döntés, a lakás biztosan jól jár, hiszen sok értékes helyet szabadíthatsz így fel, ami a rendrakást is megkönnyíti.

2. Rendszerezd az apróságokat

A kisebb tárgyak – például a kulcstartók, tollak vagy apró dekorációk –gyakran elkeverednek az eredeti helyükről, és rendetlenség érzetét keltik. Vezess be kisebb dobozokat vagy tárolókat ezek rendszerezésére, és nevezz ki mindennek egy helyet – és tárold is ott!

3. Frissítsd fel a kiegészítőket

A tavasz remek alkalom arra, hogy itt-ott kicseréld a dekorációt. A vastag, meleg színű téli takarók és párnák helyett jöhetnek a világosabb tónusú, mintás darabok, hogy friss és üde hangulatot teremtsenek a lakásban. De az is sokat ad hozzá a tavaszi nagytakarítás jelentette frissességhez, ha egy-egy vázát, virágcserepet vagy gyertyát kicserélsz (akár csak úgy, hogy egyik szobából a másikba viszed).

4. Rendezd át a bútorokat

Gondold át, hogy a bútorok elrendezése hogyan szolgálja jobban a tér optimális kihasználást. Próbálj ki új elrendezéseket, amelyek tágasabbnak és rendezettebbnek tűnnek, és lehetővé teszik a könnyebb közlekedést a lakásban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.