c

Íme 5 tipp, ha otthon adod a ballagási ebédet

1. Tervezz rugalmasan

Természetes, hogy az ilyen bulik tervezéssel indulnak, ám a sok fős összejöveteleken nagyon fontos, hogy rugalmas legyél a szervezés során. Ne csak egy forgatókönyvet gyárts, hanem legyen mindig B vagy akár C opciód is. Például a szeszélyes májusban nem szabad megfeledkezni a futó záporokról, azaz mindig legyen terved beltérivé varázsolni az ebédet, vagy már eleve sátorba szervezni az összejövetelt. 

2. Ne félj delegálni

Igen, a ballagó diák családjának illik szervezni az összejövetelt, ám a szervezés nem jelenti azt, hogy ne kérhetnél segítséget. Megkérheted a vendégeket, hogy mindenki hozzon magával desszertet vagy salátát, esetleg a legközelebbi rokonokat bevonhatod az asztalok megterítésébe.

3. Gondolj bérlésre is 

A kényelem és az elegendő ülőhely érdekében érdemes körülnézned, hogy a közeledben ad-e bérbe valaki sörpadokat, asztalokat vagy székeket. Hidd el, sokkal könnyebb egyforma, nagy asztalokra teríteni, mint sok pici, innen-onnan összeszedett bútorokra. 

4. Tervezd meg a terítést

A terítésen rengeteg múlik, ezért fontos jól megtervezni azt. Mindig úgy teríts, hogy minden fogásból jusson mindenhova, azaz egy nagy fazék vagy tál helyett, több kisebb edényt tegyél ki, így mindenki tud kedve szerint szedni a különböző fogásokból. A különböző tányérokat és poharakat mindenképp készítsd ki még a vendégség megérkezése előtt, hogy a vendégek ki tudják szolgálni magukat, és te önfeledten élvezhesd a ballagó kisdiák ünneplését.

5. Dekorálj egyszerűen

A ballagási dekorációt nem kell túlgondolni, a legjobb, ha praktikusan tervezel. Válassz ki egy színsémát, ami alapján beszerzed a terítőt és a szalvétákat, így a minimalista dekorció is összehangoltnak és elegánsnak fog tűnni. Ezen felül használhatsz személyes dekorációkat, például fényképeket vagy más apróságokat, ami az ünnepelt eddigi életútját jelképezi. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.