Forrás: Getty

Így tedd „háziállatbiztossá” a karácsonyfát

Az ünnepi dekoráció elengedhetetlen kellékei a gyertyák, a karácsonyfadíszek, a boák és még sok más dekor. Ha azonban háziállatokkal élünk együtt, akkor ezeket nem tehetjük bárhova, hiszen komoly veszélyt jelentenek a kiskedvencekre. Az alábbiakban eláruljuk, hogy pontosan milyen dekorokkal kell vigyáznunk.

Nem biztonságos elemek a házban karácsonykor a kisállatok számára:

  • Az olyan növények, mint a mikulásvirág, a pompás kutyatej és a fagyöngy, mind mérgezők, így ezeket olyan helyre tegyük, ahol biztosan nem érik el a háziállatok.
  • A csokoládé szintén méreg a kiskedvenceink számára, azon belül is az étcsokoládé a legveszélyesebb.
  • Ha a karácsonyfadísz vagy más, üvegből készült dekoráció összetörik, nagyon ügyeljünk arra, hogy alaposan feltakarítsuk a szilánkokat, máskülönben azok megvághatják a kutyák és cicák tappancsát, száját, esetleg az orrukat.
  • Ha a karácsonyfa nem áll bombabiztosan, akkor rádőlhet a kisállatra.
  • A karácsonyfa és a víz, amibe a fát beleállítjuk, egyaránt veszélyt jelent kiskedvenceink egészségére. Ne engedjük, hogy megrágják az ágakat vagy igyanak a vízből!

Hogyan tehetjük biztonságossá a karácsonyt?

Ennek a legegyszerűbb módja, ha egyszerűen lemondunk a fáról és a dekorációról, de teljesen érthető, ha valaki nem szeretne ekkora áldozatot hozni. Ilyen esetben a legjobb, amit tehetünk, ha elkerítjük a karácsonyfát, hogy kedvencünk ne tudjon a közelébe menni. A kisebb fákat feltehetjük egy emelvényre (például egy kis asztalra), de a legbiztosabb, ha olyan helyiségben állítjuk fel az örökzöldet, ahonnan ki tudjuk zárni a kutyát vagy a cicát.

Íme pár kreatív megoldás erre:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.