Így tedd „háziállatbiztossá” a karácsonyfát

Így tedd „háziállatbiztossá” a karácsonyfát

Míg a karácsony a legszebb ünnep, a kisállatok számára nagyon sok veszélyt rejt magában. Ezért ne csak a szépségre figyeljünk az ünnepi dekoráció megtervezésekor, hanem arra is, hogy négylábú kedvenceink biztonsága garantált legyen.

Ötletládához ad!

Az ünnepi dekoráció elengedhetetlen kellékei a gyertyák, a karácsonyfadíszek, a boák és még sok más dekor. Ha azonban háziállatokkal élünk együtt, akkor ezeket nem tehetjük bárhova, hiszen komoly veszélyt jelentenek a kiskedvencekre. Az alábbiakban eláruljuk, hogy pontosan milyen dekorokkal kell vigyáznunk.

Nem biztonságos elemek a házban karácsonykor a kisállatok számára:

  • Az olyan növények, mint a mikulásvirág, a pompás kutyatej és a fagyöngy, mind mérgezők, így ezeket olyan helyre tegyük, ahol biztosan nem érik el a háziállatok.
  • A csokoládé szintén méreg a kiskedvenceink számára, azon belül is az étcsokoládé a legveszélyesebb.
  • Ha a karácsonyfadísz vagy más, üvegből készült dekoráció összetörik, nagyon ügyeljünk arra, hogy alaposan feltakarítsuk a szilánkokat, máskülönben azok megvághatják a kutyák és cicák tappancsát, száját, esetleg az orrukat.
  • Ha a karácsonyfa nem áll bombabiztosan, akkor rádőlhet a kisállatra.
  • A karácsonyfa és a víz, amibe a fát beleállítjuk, egyaránt veszélyt jelent kiskedvenceink egészségére. Ne engedjük, hogy megrágják az ágakat vagy igyanak a vízből!

Hogyan tehetjük biztonságossá a karácsonyt?

Ennek a legegyszerűbb módja, ha egyszerűen lemondunk a fáról és a dekorációról, de teljesen érthető, ha valaki nem szeretne ekkora áldozatot hozni. Ilyen esetben a legjobb, amit tehetünk, ha elkerítjük a karácsonyfát, hogy kedvencünk ne tudjon a közelébe menni. A kisebb fákat feltehetjük egy emelvényre (például egy kis asztalra), de a legbiztosabb, ha olyan helyiségben állítjuk fel az örökzöldet, ahonnan ki tudjuk zárni a kutyát vagy a cicát.

Íme pár kreatív megoldás erre:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin