Forrás: Getty

Így lesz újszerű a kutyaágy csak természetes hozzávalókkal

Így szabadulj meg a kutyaszőrtől:

A legnehezebb rész a kutyaágy takarításakor a sok-sok kutyaszőr eltüntetése. Mivel úgyis állandó használatban van az ágy, nem kell a tökéletesen tiszta eredményre törekedni, viszont határozottan hatásos eredményt lehet elérni néhány háztartási eszközzel.

A gumis felületű ablaklehúzó rendkívül hatékony, ha szőrkupacok összehúzásáról van szó. Csak fésülő mozdulatokkal „építs” kupacokat a szőrszálakból, majd egyetlen mozdulattal dobd azokat a kukába. Hasonlóképpen működik egy száraz, kemény szivacs is.

Egy régi harisnya is csodákat művelhet. Ez akkor igazán hatásos, ha úgy használod, mintha súrolnál éppen.

Így szabadulj meg a foltoktól:

Az ecet és a citrom kombinációja hatásos a foltok elleni harcban. Márts egy régi fogkefét ecetbe, facsarj citromot a foltra, majd alaposan kezdd el beledolgozni a foltba a hatóanyagokat. Az ecet fertőtlenítő hatással is bír, ezért még ha nem is tűnik el teljesen a folt, a baktériumok biztosan elpusztulnak.

A kutyaágyak túlnyomó többsége nem alkalmas gépi mosásra, és a mosószer is okozhat irritációt a kutyák bőrén. A kutya fekhelyét mindenképp kézzel mosd ki, és lehetőleg természetes mosószert, például mosószódát használj hozzá. A mosószóda nem csak a foltokat tünteti el, de gyengéd és természetes is, így állatoknál is használható.

Tipp: Áztasd egy órán át kézmeleg víz és mosószóda keverékében a kutyaágyat.

Így szabadulj meg a kellemetlen szagoktól:

A száraz kutyaágyra szórj szódabikarbónát, és hagyd rajta 2-3 órán át. Ennyi idő elég arra, hogy a szódabikarbóna magába szívja a kellemetlen szagokat, és miután kiporszívóztad, frissességet hagy maga után.

Tipp: Ne csak a kutyaágy felső részére szórj szódabikarbónát, hanem fordítsd fejre, és az aljára is. Ezt is hagyd állni 2-3 órán át, így garantáltan nem lesz több kellemetlen szag a kutya fekhelye közelében.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.