Forrás: Getty

Így lesz tökéletes a jövő otthona

1. A megújuló energiaforrások felhasználása

Az egyik legfontosabb dolog a jövő otthonában a megújuló energiaforrások használata. A napenergia nem csak környezetbarát, de hosszú távon gazdaságos is.

2. Az energiahatékonysággal a fókuszban

A jövő otthonában az energiahatékonyság nem opció, hanem alapvetés. A hagyományos izzókat teljesen leváltják a LED lámpák, amelyek kevesebb energiát fogyasztanak, és hosszabb élettartammal rendelkeznek, azonos fénymennyiség mellett. Emellett csak energiatakarékos háztartási gépek kapnak benne helyet, amelyek csökkentik az energiafogyasztást, miközben hatékonyan teljesítik a feladatukat.

3. Okos otthon rendszerek

Az okos otthon rendszerek egyre népszerűbbek – nem véletlenül. Intelligens termosztátokkal szabályozhatjuk a fűtést és a hűtést, hogy csak akkor használjunk energiát, amikor valóban szükséges. Okos világítási rendszerek segítségével pedig a fényerőt és a színhőmérsékletet is könnyedén állíthatjuk akár telefonról is. Ezek a technológiák nemcsak kényelmet biztosítanak, de optimalizálják az energiafelhasználást is, ami a modern lakberendezés egyik pillére.

4. Zöld építőanyagok

A fenntartható faanyagok, a napkollektorok és a környezetbarát szigetelőanyagok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő otthonai még környezetbarátabbek legyen. Újrahasznosított építőanyagból építkezni ráadásul a pénztárcánknak is kedvez.

5. Víztakarékosság

Nem csak az energia, a víz is értékes erőforrás. A jövő otthonaiban éppen ezért víztakarékos zuhanyfejek és csapok kapnak helyet, míg a pázsitot esővízgyűjtő rendszerből öntözzük majd.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.