Forrás: Getty

Így gyorsítsd fel az anyósnyelv növekedését – 6 tipp az egészséges szanszeviériáért

1. Kicsi cserép

Igen, nem csal a szemed, valóban jól olvasod: egy kicsi cserép valóban felgyorsítja a szanszeviéria növekedését. A többi növénnyel szemben az anyósnyelv kicsi cserépbe ültetve kezd el gyorsan növekedni, évente akár pár plusz centi gyarapodást is észrevehetünk. Akkora cserépbe tegyük, amelyben még kényelmesen elfér a gyökere, de legyen annyira szűk, hogy a növény jelentősen kitöltse a teret.

2. Tápoldat alkalmazása

Az univerzális tápoldat rendszeres használata felpörgetheti a szanszeviéria növekedését. 4-6 hetente adjunk tápoldatot a földjéhez – ennél sűrűbben azonban nem szükséges. Télen a növény nincs aktív növekedési fázisban, ezért a hideg hónapokban egyáltalán ne használjunk tápoldatot.

Így gyorsítsd fel az anyósnyelv növekedését – 6 tipp az egészséges szanszeviériáért
Forrás: Getty

3. Meleg levegő

Sok szobanövénnyel ellentétben az anyósnyelv kifejezetten jól érzi magát meleg helyeken, olyannyira, hogy ilyen körülmények között beindul a növekedése. Kiváló növény a nappaliban a radiátor közelébe, de bárhová tehetjük, ahol a nap 24 órájában meleg van.

4. Közvetlen napfény

A reggeli közvetlen napfény a leghatásosabb módja a szanszeviéria növekedésének meggyorsítására. Már napi 3-4 óra napsütés is pozitívan hathat a növekedésére, de nem közvetlen napfény mellett is gyarapszik.

Így gyorsítsd fel az anyósnyelv növekedését – 6 tipp az egészséges szanszeviériáért
Forrás: Getty

5. Rendszeres locsolás

Mivel az anyósnyelv a szukkulensek közé tartozik, akár hetekig is kibírja locsolás nélkül. A leveleiben bőséges vízraktára van, emiatt merik feledékeny emberek is bevállalni. A növekedés felgyorsításához azonban muszáj rendszeresen öntöznünk, hetente egyszer legalább.

6. Vízelvezető cserép

Mint említettük, a szanszeviériának rendszeres öntözésre van szüksége a növekedéshez. Ám egy rossz cserép lenullázhatja ezt, ugyanis a cserépben pangó felesleges víz elrohasztja a gyökereket. Ebben az esetben a növény a túlélésért fog küzdeni, ahelyett, hogy növekedne. A megoldás egy jó vízelvezető cserép.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.