Forrás: Getty

Így frissítsd fel a párnákat

1. Foltok előkezelése

Vedd le a huzatot a párnáról, és alaposan forgasd körbe. Látsz rajta nagyobb foltokat? Ha igen, akkor azokat kezeld elő egy kis tisztítószerrel, hogy a mosógépnek könnyebb dolga legyen.

2. Tegyél egyszerre több párnát a mosógépbe

Ha szeretnéd elkerülni, hogy a mosógép zajos legyen, legalább két párnát moss egyszerre. A két párna kiegyensúlyozza egymást, és a töltetük sem fog annyira összecsomósodni.

3. Kevesebb mosószer, több öblítés

A mosószer helyett inkább a víz hőmérséklete segít a foltok eltávolításában, így használj kevesebb mosószert, hogy elkerüld az anyag károsodását. Egy extra öblítés pedig segít eltávolítani a párnából maradék mosószert, így garantálva a teljes tisztaságot.

4. Mosólabdákkal száríts

A mosógolyók vagy teniszlabdák a szárítógépben segítenek megelőzni a töltet csomósodását. Ráadásul azt is garantálják, hogy a párnák nemcsak tiszták, de puhák is lesznek a szárítás után.

5. Garantáld a teljes száradást

Ellenőrizd a párnát a szárítás után, és győződj meg róla, hogy mindenhol teljesen száraz-e. Ha még marad benne nedvesség, inkább tedd vissza a szárítógépbe további 30 percre. Ezen ne spórolj, mert a párnában maradt víz befülledhet, ami kellemetlen szagot áraszt, és akár be is penészedhet tőle a töltet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.