Forrás: Getty

Idén válaszd a fenntarthatót! – Ezek a jópofa alternatív karácsonyfák „zöldek” igazán

A fenntarthatóság virágkorában egyre többen elvi okokból nem vesznek hagyományos karácsonyfát, hanem a kreatív, nem mindennapi megoldások közül válogatnak, amelyek szinte semmilyen környezeti teherrel nem járnak. Mutatjuk is a legjobbakat. 

1. Karácsonyfa az erdőből

Mondhatnánk, hogy de hát minden karácsonyfa az erdőből származik, ám az árusoknál kapható fenyők inkább faiskolákban nőnek. Egy hétvégi, erdei séta alkalmával összeállíthatjuk a saját, erdőből származó karácsonyfánkat, amihez csak nagy, száraz faágakra lesz szükségünk. Egyedül egy nagyméretű vázát kell hozzá beszerezni, ami biztonságosan megtartja az ágakat, de ezt minden évben újra lehet majd használni.

2. Fali fa

Már biztosan találkoztál a következő alternatív karácsonyfa ötlettel, hiszen az elmúlt évek során óriási népszerűségre tett szert. A természetben gyűjtsünk különböző méretű, többé-kevésbé egyenes botokat, majd ezeket fokozatosan vágjuk rövidebbre. Erősítsük őket egymás alá őket egy spárga segítségével, végül jöhetnek a díszek, és el is készült a csodafa.

3. Az írott szó…

…karácsonykor még erősebb. Ezt az alternatív fát elkészíthetjük a kedvenc könyveink lapjaiból, ám még személyesebb és szívhez szólóbb az ünnep, ha szeretteinktől kapott leveleket vagy rajzokat teszünk a falra karácsonyfát formázva belőlük. 

4. A minimalizmus sztárja

Nem túlzás azt állítani, hogy minden minimalista lakásban található szárított pampafű. Ezért nem csoda, hogy a minimalisták kitalálták a pampafű karácsonyi verzióját is, amikor szárított pampafűből „építenek” karácsonyfát. 

5. Karácsonyi létra

Az Instagram tele van szebbnél szebb létrából formált karácsonyfákkal, hiszen kreatív, mutatós és – nem utolsó sorban – fenntartható. Előnye, hogy ugyanúgy fel tudjuk díszíteni, mint a hagyományos fát a hagyományos díszekkel. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.