Forrás: Getty

Idén dekorálj a csillagjegyed szerint!

Tizenkét csillagjegy, tizenkét személyiségtípus, és ugyanennyi csomag lakberendezési jó tanácsokból személyre szabva.

KOS – energetikus, optimista és impulzív személyiség, aki könnyen kivívja mások hódolatát. Sokszor érzi kicsinek az életét, ezzel együtt otthonát is.

Engedd, hogy kalandos személyiséged áthassa lakásod! Töltsd meg élettered gazdag múltad értékes emlékeivel! Ehhez bátran használj merész piros árnyalatokat, metálos felületeket és a megannyi antik berendezési tárgyakat. És ne feledkezz meg a szeretteidről sem, amikor az enteriőrt formázgatod, mert nekik si köszönheted, hogy az lettél, aki. Otthonod kiegyensúlyozottabb, te magad pedig boldogabb lehetsz, ha olyan apró emlékekkel veszed körbe magad, melyek a számodra fontos embereket juttatják eszedbe.

BIKA – gyengéd, határozott és türelmes jellem.

Ha a Bika jegyében születtél, gyűjteményeid kedvenc darabjait állítsd ki a lakás különböző pontjain neked tetsző stílusban. A régiségek passzolnak a személyiségedhez,  a rád jellemző elegancia pedig még a legkisebb lakást is képes valódi rezidenciává varázsolni.  Figyelj ugyanakkor arra, hogy egy szoba dekorációja se menjen el szélsőséges irányba. Hasonlót a hasonlóval összepárosítani mindig jó ötlet, csak győződj meg arról, hogy adott az egyensúly. Ha például van egy szép porcelán gyűjteményed, egy bőr fotel vagy egy rézvörös lámpa közelében állítsd ki.

IKREK – okos, eleven és szociális személyiség.

Az Ikrekben megvan a képesség arra, hogy olyan otthont teremtsenek maguknak, amely egyik pillanatban még egy kreatív, munkára ösztönző tér, a másikban pedig már maga a pihenő oázis. Kezd meleg és élénk környezettel (például sárgára és kékre alapozva), megannyi jó könyvvel karnyújtásnyi távolságra, melyekből tanulhatsz és inspirálódhatsz. Aztán adj a térhez néhány plusz ülőhelyet, megannyi kiegészítő felületet a poharaknak, és máris bulira kész a lakás. Ne feledkezz meg azonban arról sem, hogy minden holmidnak meg kell találnod a helyét a lakásban, különben otthonod könnyen befejezetlen hatást kelthet.

RÁK – család, tradíciók és nosztalgia. Ezek a legfontosabb értékek a Ráknak.

Fektess sok időt és energiát a konyhádba! Ez minden otthon lelke, ahol a család a legtöbb időt tölti. Ügyelj arra, hogy mindig tiszta és rendezett legyen, és akkor az értékes közös percek igazán felhőtlenek lehetnek. Töltsd meg a konyhát olyan dekorelemekkel, melyek a tengerpart hangulatát idézik meg – kagylókkal, aranyló homokkal töltött befőttes üveggel és a víz színét megidéző árnyalatokkal. Az olyan rideg felületeket viszont, mint az ezüst vagy a réz, inkább kerüld el, mert kis mennyiségben is hajlamosak kioltani a tér melegségét.

OROSZLÁN – öntörvényű, exravagáns, lelkes és kreatív személyiség jellemzi.

Ne ragaszkodj a luxushoz! Gondolj csak bele, milyen hangulat uralkodik egy francia kastélyban. Nem ezt keresed. Nincs szükséged a fényűzésre, hogy ennek a világnak a fényességét megteremtsd magad körül. De ne ess át a ló másik oldalára! Kell egy megnyugtató, hűvös alap. A fehér falak és hűvös színpaletta tökéletesen képviseli ezt, mely mellett az aranyozott felületek pont annyira ragyognak majd, amennyire az még ízléses.

SZŰZ – jellemzően gyakorlatias, két lábbal a földön járó, magas munkabírású, tökéletességre hajlamos embertípus.

Munkáid gyümölcsével vedd körbe magad! Válaszd ki a legjobban sikerült darabokat – legyen az egy félig kész sál, egy üveg frissen eltett befőtt, saját kezűleg készített dekorációs darabok vagy cserepes virágok, melyeket magad ültettél és nevelgetsz. Akár az asztal tetején, akár egy fonott kosárban összegyűjtve nagyszerűen mutatnak ezek. Egy otthon tele olyan dolgokkal, melyek egyszerre praktikusak és szépek – röviden összegezve ez a te célod. Ne érezd ugyanakkor úgy, hogy otthonodnak feltűnőnek is kell lennie. Maradj biztos magadban, és abban, hogy az egyszerű bőven elég.

MÉRLEG – diplomatikus és művész vonások együttese adja a Mérleg jegyében születettek személyiségének alapját.

Add át magad természetes ösztöneidnek! Szereted a virágokat, a műalkotásokat, a kristályból készült tárgyakat, és a nyaralásodról hozott emlékeidet. Pontosan tisztában vagy az egyensúly fontosságával a lakberendezésben (is), így minden, amire a választásod esik, komplexitást és mélységet csempész majd kortárs stílusba hajló lakásbelsődbe. De mindenképpen legyen egy saját, személyes sarkod is valahol otthon, ahol a fontos emberi kapcsolataid még fontosabb lenyomatait őrzöd.

SKORPIÓ – szenvedélyes és makacs, egyúttal fantáziadús.

Fejezd ki bátran a dráma iránti rajongásod otthonodban! Erős színek és merész minták minden mennyiségben jöhetnek a marokkói szőnyegtől a metálos felületekig. Mindemellett otthonod mindig legyen hívogató rokonaid és barátaid számára, mert úgy leszel igazán boldog, ha adhatsz. Ugyanakkor ne felejts el néha megállni. Még a leghevesebb drámának is jót tesz egy kis csend, így te is csillapítsd önmagad és otthonod itt-ott letisztult színekkel és felületekkel.

NYILAS – energiadús, nagylelkű és ambiciózus, aki mindig kész az új kihívásokra.

A természet szeretetét vidd be otthonodba! Az örökös mehetnék, amit zsigereidben érzel, könnyen mondatja veled azt, hogy egy szűk lakás nem neked való. Ha úgysem tervezel gyökeret verni, miért is bajlódnál a dekorációval? De szép környezetet teremteni magad körül nem feltétlenül melós. Találj olyan praktikus dolgokat, melyek egyszerre szépek is, és ezeket tedd szem elé. De figyelj a mennyiségre, mert könnyen káoszba csaphat át az igyekezet, ami az esztétikum kárára megy. Mindenkinek vannak megkezdett, de be nem fejezett projektjei. Ha nálad is akad egy-két tárgy, ami erre utal, egyszerűen keress nekik olyan helyet a lakásban, ahol nem látszódnak.

BAK – visszafogott, de céltudatos jellem, aki úgy tör magasabb célok felé, hogy közben két lábbal a földön marad.

A föld színei és textúrái a leginkább neked valók. Így a bambusz, a rusztikus fa, egy természetes anyagból készült szőnyeg és vas minden mennyiségben. De jöhetnek a kézzel készült tárgyak és a sötétzöld és fekete árnyalatok keveréke is bármely szobában. Viszont vigyázz, nehogy túlzásba ess, mert könnyen a huszadik század közepén találod magad.

VÍZÖNTŐ – jellemzően a maga útját járja, nem törődve azzal, mások mit gondolnak róla.

Otthonod a függetlenségről szóljon leginkább. Tetszik valami? Vedd meg! Van egy ötleted? Valósítsd meg! És tartsd lakótered fényesen, levegősen és világosan! Ebben leginkább a fehér falak és elegendő fényforrás lehet a segítségedre. Ne feledkezz meg azonban az otthon melegségének fontosságáról sem. Használj meleg színeket is (így citromsárgát és narancssárgát), valamint puha textileket erre-arra, hogy a friss és üde térben adott legyen az egyensúly is.

HALAK – intuitív, ötletgazdag és javíthatatlanul romantikus, aki hagyja magát sodródni az árral.

Éppen ezért otthonod legyen maga a mennyország! Vedd elő a bohó éned! Halmozd egymásra a mintákat, anyagokat és színeket! Járd körbe a közeli bolhapiacot igazi kincsekért! Majd gondoskodj arról, hogy minden hozzád érkező vendég pontosan tisztában legyen azok történetével! Viszont mindig légy tisztában azzal, hogy egy jóskönyv vagy szerelmes regény nem a valóság- Az életben – a csoda mellé – kellenek gyakorlatias megoldások is. Ezért szedd össze a lámpabúrára dobott sálat (mert tűzveszélyes), a konyhában pedig az aranyos kis bögrék helyett a funkcionális eszközök elérhetősége kapjon nagyobb hangsúlyt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.