Forrás: getty

Hogyan tisztítsuk a kültéri párnákat és szövetanyagokat?

Milyen gyakran kell a kerti bútorokat és szöveganyagokat tisztítani?

A kerti bútorokat minden szezon előtt érdemes egy alapos takarításnak alávetni, hiszen a téli tárolás közben biztosan beporosodtak. Ezen kívül érdemes még őket a nyári szezon közepén megismételni, majd a szezon végén, a pakolás előtt elvégezni még egyszer.

Mire lesz szükséged?

 • Puha sörtéjű kefe
 • Régi, életlen kés
 • Régi fogkefe vagy kicsi kefe
 • Mosószer
 • Kézmeleg víz
 • Univerzális tisztító (legjobb citromos vagy ecetes víz)
 • Szódabikarbóna

Hogyan tisztítsuk a kültéri párnákat és szövetanyagokat?

 1.  A puha sörtéjű kefével dörzsöljük át az összes párnát, napernyőt és más kinti textíliát. Ezzel az anyagba ült porszemeket szuperül eltávolíthatjuk, és a letapadt szennyeződéseket is fellazíthatjuk.
 2. Következő lépésben a foltokat kell kezelnünk. Ehhez használhatunk mosószert vagy folteltávolítót. Tegyük a szert a foltra, hagyjuk hatni 15-20 percig. Ezután fogkefe segítségével dörzsöljük át.
 3. Az univerzális tisztítóval fújjuk be a párnákat, hagyjuk őket állni. Ezután kefével vagy ronggyal dolgozzuk át az egész felületet, hogy mindenhol tiszta legyen.
 4. Kézmeleg vízzel öblítsük le a tisztítószert. A kisebb darabokat a legegyszerűbb egy meleg vizes vödörben kimosni.
 5. Kicsit szagos még ezután is a párna vagy a napernyő? A szódabikarbóna segítségedre lesz! Szórd be vele az anyagot, és hagyd állni órákon át. Ezután egyszerűen rázd ki a textilt vagy porszívózd le, és garantáltan eltűnnek a kellemetlen szagok.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.