Forrás: Getty

Hogyan lehet egyszerre hálószoba is a nappali?

A legegyszerűbb megoldás: a kihúzható kanapé

Ha nem szeretnénk túlgondolni a dolgot, vagy csak ideiglenes megoldásra van szükségünk, akkor a kihúzható kanapé a tökéletes válasz. Napközben ülőhelyként funkcionál, csak este kell kinyitni, amikor közeleg az alvásidő. Ha hosszabb távra tervezünk ezzel, akkor fontos egy jó minőségű kanapé, ami bírja a strapát, valamint aludni is kényelmesen lehet rajta.

Murphy ágy beszerelése

A Murphy ágy egy viszonylag ritka berendezési tárgy Magyarországon, de például az óceán túloldalán nagy népszerűségnek örvend. Ez az ágy felcsukott állapotban lényegében egy szekrénynek néz ki, mivel az alja így van kialakítva. Lenyitva viszont egy teljes értékű ágyat rejt magában, ráadásul az ágyneműket sem kell lehúzni róla. Ezt mindenképp egy szakemberrel kell elkészíttetni, nagyon fontos ugyanis a minőség és a pontos méret is.

Hogyan lehet egyszerre hálószoba is a nappali?
Forrás: Getty

Válaszfal beépítése gipszkartonból

Ha a nappali mérete megengedi, akkor ketté is lehet választani a szobát. Ahhoz, hogy ne vegyünk el érzetre sokat a térből, és ne is legyen túl sötét a lakás a plusz fal miatt, csak “fél” falakkal tervezzünk. Ezek nagyjából másfél méter magasak, így a teret jól el tudják választani egymástól, mégis megmarad a szoba tágassága. A beépített falat lehet dekorálni, akár polcokkal is felszerelhetjük, így a térelválasztó funkciója mellett még plusz tárolókat is nyerünk vele.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.