Hogyan lehet egyszerre hálószoba is a nappali?

Hogyan lehet egyszerre hálószoba is a nappali?

A kis alapterületű lakásokban sokszor előfordul, hogy a nappalit is hálószobaként kell használni, ugyanis nincs több üres helyiség az ágy elhelyezéséhez. Bár nem a legideálisabb helyzet, ebből is lehet jót kihozni szerencsére. Nézzük, hogyan lehet ízlésesen elhelyezni egy ágyat a nappaliban.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A legegyszerűbb megoldás: a kihúzható kanapé

Ha nem szeretnénk túlgondolni a dolgot, vagy csak ideiglenes megoldásra van szükségünk, akkor a kihúzható kanapé a tökéletes válasz. Napközben ülőhelyként funkcionál, csak este kell kinyitni, amikor közeleg az alvásidő. Ha hosszabb távra tervezünk ezzel, akkor fontos egy jó minőségű kanapé, ami bírja a strapát, valamint aludni is kényelmesen lehet rajta.

Murphy ágy beszerelése

A Murphy ágy egy viszonylag ritka berendezési tárgy Magyarországon, de például az óceán túloldalán nagy népszerűségnek örvend. Ez az ágy felcsukott állapotban lényegében egy szekrénynek néz ki, mivel az alja így van kialakítva. Lenyitva viszont egy teljes értékű ágyat rejt magában, ráadásul az ágyneműket sem kell lehúzni róla. Ezt mindenképp egy szakemberrel kell elkészíttetni, nagyon fontos ugyanis a minőség és a pontos méret is.

Hogyan lehet egyszerre hálószoba is a nappali?
Forrás: Getty

Válaszfal beépítése gipszkartonból

Ha a nappali mérete megengedi, akkor ketté is lehet választani a szobát. Ahhoz, hogy ne vegyünk el érzetre sokat a térből, és ne is legyen túl sötét a lakás a plusz fal miatt, csak “fél” falakkal tervezzünk. Ezek nagyjából másfél méter magasak, így a teret jól el tudják választani egymástól, mégis megmarad a szoba tágassága. A beépített falat lehet dekorálni, akár polcokkal is felszerelhetjük, így a térelválasztó funkciója mellett még plusz tárolókat is nyerünk vele.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Felújítás Címlapra vele! – Egy 120 nm-es otthon, amely minden elemében tökéletes

Edina és családja 2016-ban vásárolta meg ezt az ingatlant, amelyről már akkor tudták: alapos felújításra szorul. Mire azonban igazán belelendültek, a koronavírus járvány megbénította a világot. Ők azonban nem adták fel, és több részletben ugyan, de megvalósították a terveiket. A képeket látva kétségtelen: megérte kitartónak lenniük.

Tipp 5 érv, ami miatt megéri időben megtervezni az ünnepi menüt

Az ünnepek közeledtével mindenki vásárlási lázban ég, ilyenkor hajlamosak vagyunk túlköltekezni. A karácsonyi étkezések tipikusan azok az események, amikor rengeteg ételmaradék gyűlik össze, ami egyrészt pénzkidobás, másrészt pedig nagy terhet ró a környezetre. A menü alapos megtervezésével rengeteget spórolhatunk az alapanyagok megvásárlásakor, és jóval kevesebb étel vész kárba.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin