Forrás: Getty

Gondoltad volna? – A dohányfüst árt a cserepes növényeknek (is)

A dohányfüstnek negatív hatása lehet a növényekre a lakásban, különösen ha rendszeresen dohányoznak az adott térben. A dohányfüstben található káros vegyületek, például a nikotin és a különböző kátrányok, megtelepedhetnek a növények levelein és bekerülnek azok földjébe is. Ennek következtében különféle káros hatások léphetnek fel:

  1. Levegőszennyezés: A dohányfüstben található káros anyagok belekeveredhet a levegőbe, és károsíthatják a növényeket a levegőn keresztül.
  2. Levelek elszíneződése: A dohányfüst károsíthatja a növények leveleit, ami elszíneződések vagy foltok formájában jelentkezik.
  3. Növekedés lassítása: A dohányfüst káros hatása miatt a növények növekedése is lelassulhat, ahogy nehezebben hoznak új leveleket és hajtásokat is.
  4. Talajszennyeződés: A dohányfüstben lévő káros anyagok leülepedhetnek a cserepes földjében, és ezáltal károsíthatják a növények gyökereit és a talajban található értékes mikroorganizmusokat.
  5. Betegségek terjesztése: A dohányfüst általában gyengíti a növények immunrendszerét, így kiszolgáltatottabbá teheti azokat a betegségekkel és kártevőkkel szemben.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.