Galéria berendezése – Ötletek és inspirációk a trendi és egyben hasznos galéria megvalósításához

Galéria berendezése – Ötletek és inspirációk a trendi és egyben hasznos galéria megvalósításához

Kifogott rajtad a galéria berendezése? Vagy csak előre tartasz attól, hogy sehogy sem fogsz boldogulni vele? A következő ötletek és inspirációk kihúznak a bajból!

Ötletládához ad!

Galéria berendezése alvótérnek

Ha a galériát alvótérnek szeretnénk használni, teljesen más szempontokat kell figyelembe vennünk, mintha élettérként funkcionálna. Mutatjuk is ezeket a támpontokat:

1. Első a biztonság

Ha alvórésznek használjuk a galériát, különösen fontos a biztonság, ugyanis nem kis baleset lenne álmunkban legurulni az emeletről. A galéria berendezése mindig a korláttal kezdődik, enélkül ugyanis roppant veszélyes lenne a használata. A másik fontos biztonsági szempont a stabil lépcső vagy létra, hiszen félálomban könnyedén lepottyanhatunk egy instabil eszközről.

2. Sötétítés

Amennyiben a galérián ablak is van, mindenképpen gondoskodnunk kell az optimális sötétítésről. Nem csak redőnyökre kell gondolni, használhatunk sötétítő függönyt vagy reluxát is.

3. Otthonos, de minimális dekoráció

A galériákon általában elég szűkös a hely, ezért nem vihetjük túlzásba a dekorációt. A díszítést azonban nem kerülhetjük el, hiszen enélkül nagyon rideg lenne a végeredmény, amiben nem szívesen töltjük majd az éjszakákat. A dekoráció kiválasztásánál törekedjünk személyes tárgyak használatára, amelyek kis mennyiségben is otthonossá varázsolják a teret.

4. Légmozgás biztosítása

Sokan zárnák le a galériás hálószobát függönnyel, ez azonban nem a legjobb ötlet. A tér szellőzése elengedhetetlen a penészedés és más károk elkerülése végett, ráadásul aludni is jobbat tudunk friss levegő mellett. Sőt, szakértők szerint jó ötlet ventilátort vagy más levegőkeringető rendszert beszerezni.

Galéria berendezése élettérnek

1. Elegendő fény

Ha a galériát élettérnek szeretnénk berendezni, az első és legfontosabb a megfelelő világítás. Ezt úgy tudjuk elérni, ha kombináljuk a fényforrások típusait – például választunk meleg fényű állólámpát, hideg, erős fényű csillárt és egy-két hangulatos LED sort.

2. Minimalista berendezés

A galériát minimalista, letisztult megoldásokkal ajánlott berendezni, hogy minél tágasabb eredményt érjünk el vele. A szellős hatás érdekében nyitott polcokat és szekrényeket válasszunk, valamint a fal és a bútorok színe is a semleges színek skáláján mozogjon.

3. Ésszerű megoldások

Vannak, akik az étkezőt vagy a nappalit akarják mindenáron a galérián kialakítani, azonban ez egyáltalán nem jó ötlet, ha hosszútávra tervezünk. Gondoljunk csak bele: a forró tányérokkal és a mosatlannal valószínűleg nem szívesen lépcsőznénk fel-le. Ehelyett inkább home office-t, olvasósarkot vagy beszélgetőrészt alakítsunk ki fent, mert ezek sokkal jobban passzolnak a tér adottságaihoz.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Albérlet helyett önálló lakás? A Fundamentával ez is megoldható.
Megnézem
Bezárom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin