Galéria berendezése – Ötletek és inspirációk a trendi és egyben hasznos galéria megvalósításához

Galéria berendezése – Ötletek és inspirációk a trendi és egyben hasznos galéria megvalósításához

Kifogott rajtad a galéria berendezése? Vagy csak előre tartasz attól, hogy sehogy sem fogsz boldogulni vele? A következő ötletek és inspirációk kihúznak a bajból!

Ötletládához ad!

Galéria berendezése alvótérnek

Ha a galériát alvótérnek szeretnénk használni, teljesen más szempontokat kell figyelembe vennünk, mintha élettérként funkcionálna. Mutatjuk is ezeket a támpontokat:

1. Első a biztonság

Ha alvórésznek használjuk a galériát, különösen fontos a biztonság, ugyanis nem kis baleset lenne álmunkban legurulni az emeletről. A galéria berendezése mindig a korláttal kezdődik, enélkül ugyanis roppant veszélyes lenne a használata. A másik fontos biztonsági szempont a stabil lépcső vagy létra, hiszen félálomban könnyedén lepottyanhatunk egy instabil eszközről.

2. Sötétítés

Amennyiben a galérián ablak is van, mindenképpen gondoskodnunk kell az optimális sötétítésről. Nem csak redőnyökre kell gondolni, használhatunk sötétítő függönyt vagy reluxát is.

3. Otthonos, de minimális dekoráció

A galériákon általában elég szűkös a hely, ezért nem vihetjük túlzásba a dekorációt. A díszítést azonban nem kerülhetjük el, hiszen enélkül nagyon rideg lenne a végeredmény, amiben nem szívesen töltjük majd az éjszakákat. A dekoráció kiválasztásánál törekedjünk személyes tárgyak használatára, amelyek kis mennyiségben is otthonossá varázsolják a teret.

4. Légmozgás biztosítása

Sokan zárnák le a galériás hálószobát függönnyel, ez azonban nem a legjobb ötlet. A tér szellőzése elengedhetetlen a penészedés és más károk elkerülése végett, ráadásul aludni is jobbat tudunk friss levegő mellett. Sőt, szakértők szerint jó ötlet ventilátort vagy más levegőkeringető rendszert beszerezni.

Galéria berendezése élettérnek

1. Elegendő fény

Ha a galériát élettérnek szeretnénk berendezni, az első és legfontosabb a megfelelő világítás. Ezt úgy tudjuk elérni, ha kombináljuk a fényforrások típusait – például választunk meleg fényű állólámpát, hideg, erős fényű csillárt és egy-két hangulatos LED sort.

2. Minimalista berendezés

A galériát minimalista, letisztult megoldásokkal ajánlott berendezni, hogy minél tágasabb eredményt érjünk el vele. A szellős hatás érdekében nyitott polcokat és szekrényeket válasszunk, valamint a fal és a bútorok színe is a semleges színek skáláján mozogjon.

3. Ésszerű megoldások

Vannak, akik az étkezőt vagy a nappalit akarják mindenáron a galérián kialakítani, azonban ez egyáltalán nem jó ötlet, ha hosszútávra tervezünk. Gondoljunk csak bele: a forró tányérokkal és a mosatlannal valószínűleg nem szívesen lépcsőznénk fel-le. Ehelyett inkább home office-t, olvasósarkot vagy beszélgetőrészt alakítsunk ki fent, mert ezek sokkal jobban passzolnak a tér adottságaihoz.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Albérlet helyett önálló lakás? A Fundamentával ez is megoldható.
Megnézem
Bezárom
Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin