Galéria berendezése – Ötletek és inspirációk a trendi és egyben hasznos galéria megvalósításához

Galéria berendezése – Ötletek és inspirációk a trendi és egyben hasznos galéria megvalósításához

Kifogott rajtad a galéria berendezése? Vagy csak előre tartasz attól, hogy sehogy sem fogsz boldogulni vele? A következő ötletek és inspirációk kihúznak a bajból!

Ötletládához ad!

Galéria berendezése alvótérnek

Ha a galériát alvótérnek szeretnénk használni, teljesen más szempontokat kell figyelembe vennünk, mintha élettérként funkcionálna. Mutatjuk is ezeket a támpontokat:

1. Első a biztonság

Ha alvórésznek használjuk a galériát, különösen fontos a biztonság, ugyanis nem kis baleset lenne álmunkban legurulni az emeletről. A galéria berendezése mindig a korláttal kezdődik, enélkül ugyanis roppant veszélyes lenne a használata. A másik fontos biztonsági szempont a stabil lépcső vagy létra, hiszen félálomban könnyedén lepottyanhatunk egy instabil eszközről.

2. Sötétítés

Amennyiben a galérián ablak is van, mindenképpen gondoskodnunk kell az optimális sötétítésről. Nem csak redőnyökre kell gondolni, használhatunk sötétítő függönyt vagy reluxát is.

3. Otthonos, de minimális dekoráció

A galériákon általában elég szűkös a hely, ezért nem vihetjük túlzásba a dekorációt. A díszítést azonban nem kerülhetjük el, hiszen enélkül nagyon rideg lenne a végeredmény, amiben nem szívesen töltjük majd az éjszakákat. A dekoráció kiválasztásánál törekedjünk személyes tárgyak használatára, amelyek kis mennyiségben is otthonossá varázsolják a teret.

4. Légmozgás biztosítása

Sokan zárnák le a galériás hálószobát függönnyel, ez azonban nem a legjobb ötlet. A tér szellőzése elengedhetetlen a penészedés és más károk elkerülése végett, ráadásul aludni is jobbat tudunk friss levegő mellett. Sőt, szakértők szerint jó ötlet ventilátort vagy más levegőkeringető rendszert beszerezni.

Galéria berendezése élettérnek

1. Elegendő fény

Ha a galériát élettérnek szeretnénk berendezni, az első és legfontosabb a megfelelő világítás. Ezt úgy tudjuk elérni, ha kombináljuk a fényforrások típusait – például választunk meleg fényű állólámpát, hideg, erős fényű csillárt és egy-két hangulatos LED sort.

2. Minimalista berendezés

A galériát minimalista, letisztult megoldásokkal ajánlott berendezni, hogy minél tágasabb eredményt érjünk el vele. A szellős hatás érdekében nyitott polcokat és szekrényeket válasszunk, valamint a fal és a bútorok színe is a semleges színek skáláján mozogjon.

3. Ésszerű megoldások

Vannak, akik az étkezőt vagy a nappalit akarják mindenáron a galérián kialakítani, azonban ez egyáltalán nem jó ötlet, ha hosszútávra tervezünk. Gondoljunk csak bele: a forró tányérokkal és a mosatlannal valószínűleg nem szívesen lépcsőznénk fel-le. Ehelyett inkább home office-t, olvasósarkot vagy beszélgetőrészt alakítsunk ki fent, mert ezek sokkal jobban passzolnak a tér adottságaihoz.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Albérlet helyett önálló lakás? A Fundamentával ez is megoldható.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin