Forrás: Getty

Februári veteményes kisokos – Ezeket a zöldségeket már most elvetheted

Februárban kezdődik az úgynevezett előtavaszi időszak, ami egészen március végéig tart: az első növények elkezdenek virágozni, aminek nem csak a szemünk, hanem számos bogár és rovar is örül. Ezeknek a változásoknak hála a kerti munka szerelmesei is alig bírják kivárni, hogy ismét munkába lendüljenek, és életet leheljenek a kertbe. Télen ezt az igényüket a zöldségek ültetése tudja kielégíteni. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy melyek azok a finomságok, amiket már februárban is elvethetünk a veteményesünkben:

  • Fokhagyma: Ha ősszel megfeledkeztünk a fokhagyma elvetéséről, akkor most bepótolhatjuk ezt.
  • Lóbab: Amennyiben nincs megfagyva a föld, akkor a lóbabot is elvethetjük, de fokozottan figyeljünk az ültetési mélységre és a hőmérsékleti javaslatokra.
  • Az előbb említett két zöldségen kívül február végén már ültethetünk répát, céklát, pasztinákot, retket és spenótot is.
Februári veteményes kisokos – Ezeket a zöldségeket már most elvetheted
Forrás: Getty

Ha még tartunk a fagytól, nyugodtan használjunk erre a célra kifejlesztett fóliát, de ha biztosra szeretnénk menni, akkor melegházba is elültethetjük a zöldségeket. Utóbbi esetében már padlizsánt, paradicsomot, paprikát, karfiolt, római salátát, fehér répát, zellert, újhagymát és brokkolit is elkezdhetünk nevelgetni, ugyanis a melegházban ezek is jól érzik magukat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.