Forrás: Getty

Ezzel a zseniális trükkel áramot spórolhatsz vasalás közben

A kulcs a gőzfunkcióban van – pontosabban annak kikapcsolásán. Ha ugyanis lemondasz a gőzőlésről vasalás közben, nagyon sok energiát meg tudsz spórolni, ugyanis a felhasznált áram 90 százaléka ahhoz kell, hogy a víz gőzzé váljon.

Jó hír, hogy a gőzkibocsátást ki tudod váltani más módszerrel. Ha a vasalni kívánt ruhadarabot például egy vízzel megtöltött szórófejes flakonnal benedvesíted, vagy egy nedves konyharuhát, esetleg pamutrongyot helyezel a ráncokra, és azokon keresztül vasalod meg az anyagot. Mindössze arra figyelj, hogy a rongy ne tocsogjon a vízben illetve, hogy nagyon vékony legyen, hiszen csak így lehetsz biztos abban, hogy a meleg eléri a ruhát.

Ezzel a zseniális trükkel áramot spórolhatsz vasalás közben
Forrás: Getty

Teregetés

Szintén rengeteget könnyít és rövidít a vasaláson, ha mosás után azonnal kiteregeted a ruhákat, és amint lehet vállfára teszed rá. Érdemes megjegyezni, hogy számos olyan anyag van már, amit később nem is szükséges kivasalni, legalábbis akkor, ha figyelsz a teregetés során. Azon kívül, hogy azonnal kiteregeted a ruhákat, miután végzett a gép, arról se feledkezz meg, hogy alaposan kirázd azokat, hiszen így ki tudod rázni belőle mosás során keletkezett gyűrődéseket. A vállfákat pedig úgy válaszd ki, hogy minél simább felületük legyen, így alig hagynak majd nyomot a vizes textileken.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.