Forrás: Getty

Ezt a 4 területet a legtöbb ember elfelejti rendszeresen takarítani

1. Radiátor, konvektor vagy más fűtőfelületek

A radiátorok rendszeres tisztítása nagyon fontos, hiszen – különösen télen – csak úgy vonzzák a port. Márpedig egy porral fedett radiátor nemcsak veszít a hatékonyságából, de a felszaporodó poratkák allergiás reakciókat is kiválthatnak. Használj mikroszálas törlőkendőt vagy radiátorszűrőt, hogy könnyedén eltávolítsd a port a bordákról és a résekből.

2. Padlószegélyek

A padlószegélyek, noha kevésbé szembetűnők, szintén gyűjtőhelyei lehetnek a pornak. A padlószegélyen felgyülemlett porréteg nem csak csúnya, de a porcicák utánpótlását is garantálja, így sosem lesz tartós tisztaság a lakásban. A jó hír, hogy porszívóval vagy egy puha sörtéjű kefével gyorsan orvosolhatod ezt.

3. Kilincsek és zsanérok

Az ajtók kilincsei köztudottan baktériumok és más szennyeződések „gyűjtőhelyei”. Fontos, hogy rendszeresen fertőtlenítsd és portalanítsd ezeket.

4. Konnektorok, hosszabbítók és töltők

A hosszabbítók, konnektorok és töltők is sokszor maradnak ki a takarítási rutinból, pedig nap mint nap használjuk ezeket. Egy kis ecsettel vagy a porszívó szűk fejével könnyen tisztán tarthatod őket, ha nem felejted el.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.