Forrás: Getty

Ezt a 4 dolgot ne tárold a mosogató alatt

Élelmiszerek

A mosogató alatti tárolók látszólag kényelmes helyet biztosítanak a zöldségeknek és gyümölcsöknek, hiszen csak előkapjuk őket, megmossuk, és mehetnek is a tányérra. De az ott uralkodó a nedvesség és magas páratartalom könnyen kárt tesz az élelmiszerben. A felső szekrényben vagy a kamrában sokkal jobb helye van mindennek, ami ehető, hiszen ott többnyire szárazabb a levegő.

Tisztítószerek

Bár ha a mosogató alatt tároljuk a tisztítószereket, mindig kéznél vannak, de – csakúgy, mint az élelmiszerekre – a nedves környezet ezekben is könnyen kárt tehet. Ráadásul ott könnyen elérhetik azokat a kisgyermekek vagy háziállatok is, ami szintén veszélyes lehet.

Tartalék étkészletek

Bár kényelmes lehet itt tartani a plusz tányérokat, poharakat és evőeszközöket, ez sem jó ötlet. A csövek miatt ugyanis többnyire szűkös és nehezen hozzáférhető ez a rész, azaz elég egyetlen rossz mozdulat, és máris törik valami.

Készülékek tartozékai

A víz és az elektromosság veszélyes kombináció, ezért tilos elektronikai készülékeket hozzávalóit a mosogató alatt tartani. Például a kávéfőző vagy a turmixgép alkatrészei könnyen károsodhatnak a nedvességtől, ami akár a készüléket is tönkreteheti.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.