Forrás: Getty

Ezért ne dobd ki SOHA a citrusfélék héját

Vízkőfoltok eltüntetése

Ahol víz folyik, ott a vízkőfoltok is előbb-utóbb megjelennek. Mivel azonban citrusfélék héja citromsavat tartalmaz, tökéletes választásnak bizonyulnak ezek eltávolítására. Vízköves vízforraló, nemes acél edények vagy üvegek – ezek mindegyikét ismét fényessé tudod varázsolni pár narancs- vagy citromhéjjal. Egyszerűen dörzsöld át az érintett területet a héjjal, öblítsd le vízzel, és töröld szárazra.

Molyok elűzése

Senki sem akar az otthonába molyokat, így minden olyan tippet szívesen megfogadunk, amivel távol tudjuk tartani ezeket a kártevőket kedvenc ruháinktól. A citrusfélék héja nem csak abban az esetben jó választás, ha meg akarod előzni a molyok megjelenését az otthonodban, de akkor is, ha már beköltöztek hozzád. Ehhez mindössze pár héjat kell szétszórnod a ruhásszekrényedben. A citrusok fanyar illata hamar távozásra bírja majd a rovarokat.

Természetes illatosító

Mindegy, hogy mandarinról, narancsról vagy citromról van szó, mindegyik citrusfélének kellemes illata van. Épp ezért bizonyul a héjuk jó választásnak, ha kellemes illatot szeretnél az otthonodban – vagy éppen a szagsemlegesítés a célod. Csak helyezd a héjakat a meleg radiátorra, és élvezd a szétáramló illatot.

Műanyagdobozok szagtalanítása

A műanyagból készült tárolódobozok gyakran átveszik a bennük tárolt élelmiszer illatát. Hiába próbáljuk elmosogatni, egyszerűen képtelenek vagyunk megszabadulni tőle. A citrusfélék héja azonban tudja semlegesíteni a kellemetlen odort. Egyszerűen dörzsöld át a héjjal a doboz belsejét, és a kellemetlen szagnak nyoma sem marad.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.