Forrás: Getty

Tökéletes növénytáp
Az uborkahéjban számos fontos tápanyag van, például 30 százaléka kálium és 10 százaléka pedig foszfor. Ez a két anyag nagyban támogatja a többi növény növekedését. Épp ezért remek tápot lehet készíteni belőle, ami jó számos virágzó és gyümölcstermő növényre – például a paradicsomra.
Uborkás táp elkészítése
A tápoldatot könnyedén el tudod készíteni magad is, és mindössze uborkahéjra, vízre és egy befőttesüvegre lesz szükséged.
Folyékony növényi táp
- lépés: Tedd az uborkahéjakat a befőttesüvegbe. Ha egy nagyobb adag héjad van, akkor azokat vágd kisebb darabokba.
- lépés: Annyi vízzel engedd fel, hogy az teljesen ellepje a héjakat. Ezután tedd az üveget 3-5 napra a hűtőszekrénybe,
- lépés: Szűrd át az elkészült tápoldatot, majd töltsd át az egészet egy tiszta üvegbe. Már használhatod is a remek, saját készítésű növényi tápot.
Száraz növénytáp
Ha nem szereted a folyékony tápot, akkor próbáld ki a következő elkészítési módot: egy tenyérnyi uborkahéjat tegyél ki 24-48 órára a napra, így azok teljesen kiszáradnak. Ezután égesd el a héjakat, gyűjtsd össze a keletkezett hamut, és tápoldatozd azzal a növényeket.