Ezért csukd be MINDIG a hálószobád éjszaka

Ezért csukd be MINDIG a hálószobád éjszaka

Az emberek több mint a fele nem csukja be este a hálószoba ajtaját, ami azonban komoly veszélyt jelenthet az egészségükre nézve.

Ötletládához ad!

Rengeteg oka lehet annak, ha valaki nyitott ajtónál alszik: jobban hallja a gyerekeket, ki és be tud mászkálni a háziállat stb. Az emberek kb. 60 százaléka ilyen és ezekhez hasonló okokból nem csukja be az ajtót, annak ellenére, hogy ez akár az életébe is kerülhet.

Az FSRI, ami egy biztonsági kutatásokkal foglalkozó intézmény, Amerikában készített egy tanulmányt, aminek nagyon érdekes végeredménye lett. A kutatás során ugyanis kiderült, hogy a legtöbb ember úgy véli, hogy rendkívül biztonságos nyitott ajtónál aludni. Ennek azonban épp az ellentéte igaz, ugyanis tűz esetén egy becsukott ajtó akár életet is menthet. A zárt ajtó nem csupán lelassíthatja a tűz és a mérgező gázok terjedését, hanem javíthatja a szoba oxigéntartalmát, továbbá csökkentheti a hőmérsékletet.

Tűz esetén csak pár percünk van menekülni

Az utóbbi évtizedekben jelentősen csökkent a menekülési idő. Míg régen 17 percünk volt kijutni az épületből, addig manapság ez kb. 3 perc. Ennek oka, hogy egyre több műanyag található az otthonokban, illetve egyre több jól éghető anyagot használnak építkezéskor. Az a tény is a tűz terjedésének kedvez, hogy az utóbbi években a nyitott terek kerültek előtérbe.

Az Amerikában végzett kutatás során arra jutottak a szakemberek, hogy a becsukott ajtó ténylegesen megmentheti az életünket, így azt javasolják, hogy a gyerekszoba ajtaja is mindig legyen bezárva. Tény, hogy ez a legtöbb szülő számára nagyon furcsa, hiszen ösztönösen úgy gondoljuk, hogy a nyitott ajtó biztonságosabb, ennek ellenére inkább bízzunk a szakemberek véleményében, hiszen így sokkal nagyobb az esélyünk a kimenekülésre egy esetleges tűz esetén.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus 5 szuper ötlet, hogyan dekoráld nyáron a bejárati ajtód környékét

Az első benyomás mindig fontos, így van ez otthonunk esetében is. Márpedig a lakáshoz közeledve a bejárati ajtó környéke az első dolog, amit meglátunk. A szépen feldíszített bejárat megalapozza otthonunk hangulatát, ezért érdemes ennek a területnek is figyelmet szentelni. Nem kell nagy dolgokra gondolni, már néhány apróság is csodákat tud művelni. A nyári dekorációk közül ezek az aktuális kedvenceink:

Felújítás Megérte merésznek lenni! – Ez a budapesti panel fürdőszoba mindössze 8 nap alatt tetőtől talpig megújult

Nézzétek csak ezt a fotót! Gondolnátok, hogy egy panellakásban készült? Bizony, egy panellakásban! Különleges csempe, matt szaniterek és LED fények – ennyi kell csupán a mindent felülíró modern hangulathoz. Ezúttal Beatrix mesélt nekünk tervekről és tanulságokról, amiből hasonló felújítás előtt állva bárki sokat okulhat.

Stílus Csodaszép étkező ötletek képekkel – Meríts inspirációt profi megoldásokból

Feldobnád az étkezőt? Akkor kezdd azzal, hogy megnézed, hogy csinálják ezt a hozzáértők.

Stílus A tökéletes falszín – 5 kérdés, amit fel kell tenned a szín kiválasztása előtt

A falszín a legmeghatározóbb része minden szobának. A szoba kinézetét, stílusát, atmoszféráját is befolyásolja, ráadásul a mi hangulatunkra is hatással vannak. Emiatt nagyon fontos, hogy figyelmesen, átgondolva válasszuk ki. De mi alapján érdemes mérlegelni? Íme, 5 kérdés, ami segít a tökéletes falszín megtalálásában.

Kert Vigyázat: ezt a növényt AZONNAL távolítsd el a kertedből!

Rengeteg különböző gaznövény létezik, melyek rohamtempóban szaporodnak el. Cikkünkben most egy olyat mutatunk be, amit azonnal el kell tüntetned a kertből, mielőtt még nagyobb kárt tesz.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin