Ezért csukd be MINDIG a hálószobád éjszaka

Ezért csukd be MINDIG a hálószobád éjszaka

Az emberek több mint a fele nem csukja be este a hálószoba ajtaját, ami azonban komoly veszélyt jelenthet az egészségükre nézve.

Ötletládához ad!

Rengeteg oka lehet annak, ha valaki nyitott ajtónál alszik: jobban hallja a gyerekeket, ki és be tud mászkálni a háziállat stb. Az emberek kb. 60 százaléka ilyen és ezekhez hasonló okokból nem csukja be az ajtót, annak ellenére, hogy ez akár az életébe is kerülhet.

Az FSRI, ami egy biztonsági kutatásokkal foglalkozó intézmény, Amerikában készített egy tanulmányt, aminek nagyon érdekes végeredménye lett. A kutatás során ugyanis kiderült, hogy a legtöbb ember úgy véli, hogy rendkívül biztonságos nyitott ajtónál aludni. Ennek azonban épp az ellentéte igaz, ugyanis tűz esetén egy becsukott ajtó akár életet is menthet. A zárt ajtó nem csupán lelassíthatja a tűz és a mérgező gázok terjedését, hanem javíthatja a szoba oxigéntartalmát, továbbá csökkentheti a hőmérsékletet.

Tűz esetén csak pár percünk van menekülni

Az utóbbi évtizedekben jelentősen csökkent a menekülési idő. Míg régen 17 percünk volt kijutni az épületből, addig manapság ez kb. 3 perc. Ennek oka, hogy egyre több műanyag található az otthonokban, illetve egyre több jól éghető anyagot használnak építkezéskor. Az a tény is a tűz terjedésének kedvez, hogy az utóbbi években a nyitott terek kerültek előtérbe.

Az Amerikában végzett kutatás során arra jutottak a szakemberek, hogy a becsukott ajtó ténylegesen megmentheti az életünket, így azt javasolják, hogy a gyerekszoba ajtaja is mindig legyen bezárva. Tény, hogy ez a legtöbb szülő számára nagyon furcsa, hiszen ösztönösen úgy gondoljuk, hogy a nyitott ajtó biztonságosabb, ennek ellenére inkább bízzunk a szakemberek véleményében, hiszen így sokkal nagyobb az esélyünk a kimenekülésre egy esetleges tűz esetén.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Így dekoráld a plafont a szoba adottságai alapján

Szeretnéd a maximumot kihozni az összes szobából? Nem tudod, hogy válaszd ki a plafon színét? Kisokosunk segítségedre lesz.

Kert Kerti munkák februárban – Mutatjuk, mi a teendő az utolsó téli hónapban

A tél elhozza a várva várt pihenő szezont a kertészek számára, azonban az utolsó téli hónapban már nem tétlenkedhetünk. A kötelező kerti munkák februárban elősegítik az udvar előkészítését tavaszra, amikor már teljes gőzzel süröghetünk a virágágyások között.

Tipp Ezt IGEN, ezt NE – Íme egy lista azokról a színekről, amelyek (nem) passzolnak a dolgozószobába

Otthonról dolgozol és szeretnéd javítani a produktivitásod? Esetleg festés előtt áll a dolgozószoba? Mutatjuk, melyik árnyalatok közül érdemes választanod.

Gyerek Gyerekszoba falmatrica ötletek – Dekoráld vidám és egyedi módon a falakat

Szeretnéd egyszerűen, párezer forintból feldobni a gyerekszobát? Dekoráld a falat! Ezek a gyerekszoba falmatrica megoldások számítanak trendinek 2022-ben.

Tipp Itt az ideje szelektálni és rendet tenni a cipősszekrényben

Reggelente sosem találod a megfelelő cipőt? Állandó káosz uralkodik a lábbelik között? Már azt sem tudod, hol lehet a kedvenc párod? Akkor bizony itt az idő cselekedni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin