Forrás: Getty

Ezeket (ne) tedd a babaszoba berendezésekor

A babaszoba berendezése izgalmas és kihívásokkal teli feladat. Ne érezd magad rosszul, ha elvesztél a millió meg egy kiegészítő rendszerezésében, ugyanis egyáltalán nem könnyű ennyi új dolgot elhelyezni. Az első hónapok különösen fárasztók és nehezek, ezért jó, ha a babaszoba kialakításánál megfogadunk pár tanácsot, hiszen megkönnyíthetik az életünket.

Ezt TEDD a babaszoba berendezésekor:

  • Láss neki időben a festésnek: Bár a VOC mentes falfestékek nem tartalmaznak annyi káros anyagot, ezeket se alkalmazzuk újszülöttek mellett. Minél hamarabb essünk neki a festésnek, hogy a babának semmiképp se kelljen festékszagban aludnia.
  • Vásárolj használt bútorokat: A jó minőségű használt bútorokon sokat spórolhatunk, hiszen az új bababútorok egy vagyonba kerülnek. Ha aggódsz a higiénia miatt, akkor az alapos tisztáson kívül kicserélhetsz bizonyos részeket bennük – például a pelenkázón a felső párnázott részt.
  • Kérj segítséget: Segítséget kérni sosem kellemetlen, pláne nem első gyermekes szülőként. Kérj segítséget a szüleidtől, a rokonoktól vagy gyerekes barátoktól, hogy nekik milyen darabok váltak be, mit bántak meg, mi az, ami elengedhetetlen vagy épp teljesen felesleges.
  • Gondolj magadra is: A babaszoba berendezésekor gyakran megfeledkeznek arról a szülők, hogy ők is rengeteg időt töltenek majd ott. Szerezz be kényelmes egy fotelt vagy egy heverőt, amire az éjszaka közepén le tudsz huppanni a kicsivel.

Ezt NE TEDD a babaszoba berendezésekor:

  • Ne helyezz semmit a kiságy fölé: Nem csak amiatt, hogy nehogy ráessen valami a babára, de te sem szeretnéd hajnalban a kiságy fölötti polcba bevágni a fejed hullafáradtan.
  • Ne kövesd a trendeket: A babaszobák terén is legalább annyi trend van, mint az öltözködésben vagy a lakberendezésben. Az új trendek azonban magukban hordozzák azt a veszélyt, hogy sok felesleges és drága dolgot erőltetnek rád.
  • Ne becsüld alá a tárolási szükségletet: Sosincs olyan, hogy elég tároló, ha babaszobáról van szó. Inkább vegyél pár plusz tárolót, amire első blikkre nem lesz szükséged. Hidd el, idővel találsz nekik funkciót.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.