Forrás: Getty

Ez a 4 legmenőbb szobanövény – Egytől-egyig különlegesek és egyediek

Szarvasagancs páfrány (Platycerium alcicorne)

Ennek a szobanövénynek a leveleiben rejlik a különlegessége, hiszen azok formája teljesen egyedi. A szarvasagancsra emlékeztető növény azonnal minden tekintetet magára vonz, és minden otthont különlegesebbé varázsol. Ez a típusú páfrány az ausztrál esőerdőkben őshonos, így a négy fal között is a magas páratartalmat, illetve a világos és félárnyékos helyeket kedveli. Ha egy extravagáns szobanövényre vágysz, akkor ez a tökéletes választás a számodra.

Háromszöglevelű madársóska (Oxalis triangularis)

Ez a Brazíliában őshonos növény a fény hatására nem csupán a virágait nyitja ki és zárja be, hanem a leveleit is. Gyönyörű sötétlila leveleivel, melyek pillangókra hasonlítanak, igazán különleges színfoltja lehet a lakásodnak, főleg májustól augusztusig, amikor még rózsaszín virágokat is növeszt. További plusz pont, hogy nem igényel bonyolult gondozást.

Viaszvirág (Hoya)

Filigrán virágok, kellemes illat… A viaszvirág egy gyönyörű szobanövény, amit hazánkban még kevesen ismernek, de Kínában, Japánban és Ausztráliában óriási rajongótáborral rendelkezik. A legkedveltebbek a Hoya carnosa compacta, a Hoya bella és a Hoya kerrii.

Pöttyös begónia (Begonia maculata)

Fehér pöttyeinek köszönhetően ez a szobanövény is rendkívül különleges, azonban az előző virágokkal ellentétben sokkal bonyolultabb gondozást igényel, így nem ajánljuk kezdő növénytulajdonosoknak. Mindenféleképpen kerüld a túllocsolást, de az extrém szárazságot is. Ezeken kívül a túl meleget és a hideget sem viseli jól, így olyan helyre ajánlott tenni, ahol állandó jelleggel 20 Celsius-fok van.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.