Forrás: Getty

Esküvő dekoráció házilag – Mutatjuk, hogyan tudod még személyesebbé tenni a nagy napot

A biztos siker érdekében kérd meg a családtagokat vagy a közeli barátokat, hogy segítsenek be, amiből szuper közös hangolódás is lehet. Következzen néhány szuper esküvő dekoráció házilag.

Esküvő dekoráció házilag

  • Üdvözlőfelirat házilag

Meglepő, hogy milyen drága szolgáltatás az üveg gravíroztatása, pláne, ha esküvőre készül. Szerencsére otthon, saját kezűleg is csodaszép üdvözlőtáblát készíthetsz, és nem is kell hozzá sok minden. Szerezz be egy akril filctollat, egy üveglapot és egy festőállványt.

Először is szerkeszd meg digitálisan a feliratot, majd nyomtasd ki. Ezután tedd a kinyomtatott feliratot az üveg mögé, majd tedd le az asztalra, hogy ne csússzon el a papír. Az akril filctollal egyszerűen csak kövesd a feliratot a nyomtatott papír alapján, az átrajzolás így garantáltan tökéletes lesz, aminek már csak meg kell száradnia.

  • Virágos esküvő dekoráció házilag

Fotóháttérnek és asztali dísznek sem utolsó ez a virágos karika dísz. Kreatív hobbiboltokban vagy barkácsboltokban kaphatók fém karikák, de egy sima, műanyag hullahopp karikával is tökéletesen működik. Utóbbit egyszerűen csak alul belefúrod egy nehéz fatáblába, a fémkarikákat pedig hajlított betéttel lehet szorosan rögzíteni.

Ezután erősíts két zöld tűzőhabot a karika jobb felső és bal alsó részére. Ez azért fontos, mert a tűzőhabba tökéletesen be lehet vezetni a növények szárait, és stabilan megtartja majd a virágokat.

Amennyiben belefér a nagy napon a virágos esküvő dekoráció házilag történő elkészítése, úgy frissen vágott virágokat használj, ám ha előre szeretnél dolgozni, a művirágok is tökéletesen megfelelnek.

Ezután a drót segítségével erősítsd a tűzőhab köré először a zöldet, azaz a leveleket, majd legfelülre a virágokat is.

Tuti tipp az esküvő dekoráció házilag történő elkészítéséhez: mielőtt a virágokat a helyükre tennéd, kicsit lazítsd ki a szirmokat, hogy nagyobb „fejű” rózsákat kapj.

Fújj a rózsa közepére levegőt, ezután tartsd fejjel lefelé a virágot, és kezdd el a szárát gyorsan a két tenyered között görgetni.

  • Asztalközép dísz

Ha az esküvői díszítés témája természetközelibb, akkor is van egy ötletünk, amit otthon is elkészíthetsz. Ehhez száraz farönkökre, fúrógépre és gyertyákra lesz szükséged.  A fáról csiszold le a kérget, a kis faágakat és a szennyeződéseket csiszológéppel. Ezután jöhet a fúrógép, amivel lassan, a gyertyát folyamatosan odamérve fúrj akkora lyukat, hogy a gyertya éppen csak beleférjen. Fontos, hogy ne legyen túl laza, hiszen akkor felborulhat az égő gyertya, ami balesetveszélyes.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.