Forrás: Getty

Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Mire lesz szükséged?

  • Seprű és lapát
  • Elemlámpa
  • Krumpli vagy egy szelet kenyér
  • Szösz szedő henger

Így szedd össze alaposan az üvegszilánkokat:

1. lépés: Védőfelszerelés

A takarítást csak védőfelszerelésben kezdd meg: zárt orrú, vastagtalpú cipő, amin nem tudnak áthatolni az üvegszilánkok. Emellett egy kesztyűt sem árt felvenned.

2. lépés: Látható üvegdarabok összesöprése

A nagy, szabad szemmel is látható üvegszilánkokat kezdd el összesöpörni egy lapátra, és azonnal gyűjtsd őket vödörbe vagy szemetesbe.

3. lépés: Ellenőrzés vakuval vagy elemlámpával

Ahhoz, hogy minden üvegcsillanást láthass, kapcsold fel az összes lámpát a szobában. A legjobb ha LED-es zseblámpát vagy a telefonod vakuját használod a szoba átvizsgálására. Ne csak azt a részt nézd át, ahol széttört az üveg, mert az apró szilánkok méterekkel arrébb is elrepülhetnek.

4. lépés: Krumpli vagy kenyér bevetése

Az apró, parkettán lévő üvegszilánkok összeszedésére egy félbevágott krumpli vagy egy szelet kenyér a legalkalmasabb, akármennyire is furcsa módszernek tűnik ez. Ezzel simogasd végig a padlót.

5. lépés: Szöszszedő henger

A szöszszedő henger a szőnyegekből képes összegyűjteni az üvegszilánkokat. Ehhez görgesd többször is végig a szőnyegen, lassan, erősen rányomva.

6. lépés: Takarítószerek takarítása

Erről se feledkezz meg: mosd el a söprű szálait és tisztíts meg minden eszközt, amit használtál, hogy biztosan ne maradjon egy kósza üvegdarab sem, ami később sérülést okozhat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.