Egylégterű lakások előnyei és hátrányai – Ezeket fontold meg, mielőtt beadod a derekad

Egylégterű lakások előnyei és hátrányai – Ezeket fontold meg, mielőtt beadod a derekad

Az egylégterű lakások trendjét lehet szeretni és nem szeretni, de az igazság valahol a két végpont között van. Nézzük, mik azok az előnyök és hátrányok, amikkel érdemes tisztában lenni ezzel a lakástípussal kapcsolatban.

Ötletládához ad!

Egylégterű lakások előnyei

  • Tágas

Az egylégterű lakások legnagyobb előnye, hogy tágasak, akármekkora is legyen az alapterületük. Mivel nincsenek bennünk falak és térelválasztók, érzetre sokkal nagyobbnak tűnhet otthonunk, pláne, ha világos színeket választunk a falra és a dekorációra is.

  • Fényes

Az egylégterű lakások támogatói körében ez a másik legnyomósabb érv – és teljesen igazuk van. Ez a lakástípus még átlagos méretű ablakokkal is képes sokkal fényesebb lenni, mint a nem egylégterű otthonok. Ki ne szeretné mindig fényes, napsütéses lakásban tölteni a napjait?

  • Divatos

Az open concept, azaz egylégterű megoldás napjainkban csak a legelőkelőbb, legtrendibb otthonokban valósul meg. Nem véletlenül láthatjuk, hogy a sztárok is szívesen teszik le a voksukat ilyen lakások mellett.

Egylégterű lakások előnyei és hátrányai – Ezeket fontold meg, mielőtt beadod a derekad
Forrás: Getty

Egylégterű lakások hátrányai

  • Sok takarítás

Míg a sok fény előny a hangulatunkra nézve, a szemünk biztosan nem fog örülni, amikor a lakás tisztaságáról van szó. Az egylégterű lakásokban ugyanis sokkal hamarabb meglátszik a por, a kosz,  a hajszál és minden más, amiknek a létezéséről sem szeretnénk tudni.

  • Nincs privát szféra

Családos embereknek nem igazán javasolt az egylégterű lakás, hiszen az ilyen életterekben senki sem tud kicsit elvonulni, ha dolgoznia vagy tanulni kell, esetleg egy kis magányra vágyik. Ezért elsősorban egyedül élőknek vagy pároknak szokták javasolni az ilyen kialakítást.

  • Ételszag

Hiába próbálkozunk szagelszívóval és nyitott ablakokkal, mind tudjuk, hogy a főzés közben keletkezett ételszagtól nem egyszerű megszabadulni. Míg a nem egylégterű lakásokban a konyhából kilépve és a konyha ajtaját magunk mögött becsukva elmenekülhetünk a kellemetlen szagoktól, addig az egylégterű lakásokban bizony másnap is magán viseli ennek a nyomait az egész lakás levegője.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Albérlet helyett önálló lakás? A Fundamentával ez is megoldható.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin