Forrás: Getty

Egylégterű lakások előnyei és hátrányai – Ezeket fontold meg, mielőtt beadod a derekad

Egylégterű lakások előnyei

  • Tágas

Az egylégterű lakások legnagyobb előnye, hogy tágasak, akármekkora is legyen az alapterületük. Mivel nincsenek bennünk falak és térelválasztók, érzetre sokkal nagyobbnak tűnhet otthonunk, pláne, ha világos színeket választunk a falra és a dekorációra is.

  • Fényes

Az egylégterű lakások támogatói körében ez a másik legnyomósabb érv – és teljesen igazuk van. Ez a lakástípus még átlagos méretű ablakokkal is képes sokkal fényesebb lenni, mint a nem egylégterű otthonok. Ki ne szeretné mindig fényes, napsütéses lakásban tölteni a napjait?

  • Divatos

Az open concept, azaz egylégterű megoldás napjainkban csak a legelőkelőbb, legtrendibb otthonokban valósul meg. Nem véletlenül láthatjuk, hogy a sztárok is szívesen teszik le a voksukat ilyen lakások mellett.

Egylégterű lakások előnyei és hátrányai – Ezeket fontold meg, mielőtt beadod a derekad
Forrás: Getty

Egylégterű lakások hátrányai

  • Sok takarítás

Míg a sok fény előny a hangulatunkra nézve, a szemünk biztosan nem fog örülni, amikor a lakás tisztaságáról van szó. Az egylégterű lakásokban ugyanis sokkal hamarabb meglátszik a por, a kosz,  a hajszál és minden más, amiknek a létezéséről sem szeretnénk tudni.

  • Nincs privát szféra

Családos embereknek nem igazán javasolt az egylégterű lakás, hiszen az ilyen életterekben senki sem tud kicsit elvonulni, ha dolgoznia vagy tanulni kell, esetleg egy kis magányra vágyik. Ezért elsősorban egyedül élőknek vagy pároknak szokták javasolni az ilyen kialakítást.

  • Ételszag

Hiába próbálkozunk szagelszívóval és nyitott ablakokkal, mind tudjuk, hogy a főzés közben keletkezett ételszagtól nem egyszerű megszabadulni. Míg a nem egylégterű lakásokban a konyhából kilépve és a konyha ajtaját magunk mögött becsukva elmenekülhetünk a kellemetlen szagoktól, addig az egylégterű lakásokban bizony másnap is magán viseli ennek a nyomait az egész lakás levegője.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.