Forrás: Getty

Diótörő figura készítése házilag – Ezzel együtt lesz tökéletes a karácsonyi hangulat

Mutatjuk, hogy néz ki a diótörő figura készítése házilag.

Kicsi diótörő figura készítése házilag

A kicsi diótörő figura házilag néhány otthoni alapanyagból elkészíthető, nem kell nagy költségekbe sem verni magunkat.

Alapanyagok és kellékek:

 • három XXL-es papírtörlő vagy három vécépapírguriga a figura testének
 • négy papírtörlő guriga vagy pálcikahenger a végtagoknak
 • színes karton, díszek dekorációnak
 • vattapamacsok hajnak és szakállnak
 • ragasztópisztoly a rögzítéshez
 • filctoll vagy festék az arc elkészítéséhez

Így láss hozzá:

1. lépés: A három papírtörlőt vagy vécépapírt ragasszuk egymásra. Rögzítsük erősen, hiszen a fenti rész lesz a figura kalapja, a középső az arca, a legalsó pedig a teste.

2. lépés: Vonjuk be a kalap részt fekete kartonpapírral, az arcát olyan színűvel, amilyen árnyalatú arcot szeretnénk neki. A testére bármilyen színű kartont tehetünk, amilyet szeretnénk.

3. lépés: A négy guriga közül kettőt vonjunk be olyan színűre, mint a teste, kettőt pedig olyan színűvel, amilyen árnyalatú nadrágot szeretnénk neki.

4. lépés: A lábai aljára rögzítsünk egy vastag kartonlapot, ezután tegyünk bele valamennyi nehezéket, hogy megálljon majd a talpán a figura.

5. lépés: Kezdjük el összeilleszteni a testrészeket, a lábak végére kartonból vágjunk cipőformát.

6. lépés: Kezdjük meg a dekorálást. A kalap alá, az arc hátuljára ragasszunk vattapamacsból hajat, előre pedig szakállat és bajuszt.

7. lépés: Filccel vagy festékkel rajzoljuk meg az arcán a szemét, az orrát, a száját, végül tegyük fel a maradék dekorációt és díszt is.

Óriás diótörő figura készítése házilag

Az óriás diótörő figura elkészítése némileg nagyobb, ám így sem túl drága beruházás. Az elkészítése is valamivel több tapasztaltot igényel, de kellő odafigyeléssel kezdők is elkészíthetik. A lépések nagyrészt megegyeznek a kicsi méretű diótörő elkészítésével, csupán az alapanyagok mások.

Alapanyagok és kellékek:

 • 4 darab egyforma vödör vagy nagy átmérőjű PVC cső a testnek
 • kisebb átmérőjű csövek végtagoknak
 • vattapamacs hajnak és szakállnak
 • csavarok és ragasztó rögzítéshez
 • festék vagy karton színezni

Így láss hozzá:

1. lépés: A vödröket csavarokkal vagy ragasztóval rögzítsük egymáshoz. Két-két vödröt az aljuknál rögzítsük, végül a két egységet a peremnél illesszük össze, hogy a képen látható formát kapjuk.

2. lépés: Ezután rögzítsük a testhez a kisebb átmérőjű PVC csöveket végtagoknak. A lábakba ajánlott tenni valami súlyt, hogy ne boruljon majd fel a figuránk. Még biztosabb lábakra állíthatjuk a figurát, ha a csöveket egy talapzatra erősítjük.

3. lépés: Ha kész a váz, fessük le vagy vonjuk be kartonnal az egész figurát. 

4. lépés: Végül már csak dekorálni szükséges. Ragasszuk fel a hajat és szakállat vattapamacsokból, rajzoljuk fel az arcot és tegyünk díszeket a kalapra, egyenruhára.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.