Diótörő figura készítése házilag – Ezzel együtt lesz tökéletes a karácsonyi hangulat

Diótörő figura készítése házilag – Ezzel együtt lesz tökéletes a karácsonyi hangulat

A karácsony nálad sem telhet el a Diótörő balett nélkül? Szeretsz különleges DIY karácsonyi dekorációkat készíteni? A diótörő figura készítése házilag egyáltalán nem bonyolult. Segítünk, hogyan láss neki.

Ötletládához ad!

Mutatjuk, hogy néz ki a diótörő figura készítése házilag.

Kicsi diótörő figura készítése házilag

A kicsi diótörő figura házilag néhány otthoni alapanyagból elkészíthető, nem kell nagy költségekbe sem verni magunkat.

Alapanyagok és kellékek:

 • három XXL-es papírtörlő vagy három vécépapírguriga a figura testének
 • négy papírtörlő guriga vagy pálcikahenger a végtagoknak
 • színes karton, díszek dekorációnak
 • vattapamacsok hajnak és szakállnak
 • ragasztópisztoly a rögzítéshez
 • filctoll vagy festék az arc elkészítéséhez

Így láss hozzá:

1. lépés: A három papírtörlőt vagy vécépapírt ragasszuk egymásra. Rögzítsük erősen, hiszen a fenti rész lesz a figura kalapja, a középső az arca, a legalsó pedig a teste.

2. lépés: Vonjuk be a kalap részt fekete kartonpapírral, az arcát olyan színűvel, amilyen árnyalatú arcot szeretnénk neki. A testére bármilyen színű kartont tehetünk, amilyet szeretnénk.

3. lépés: A négy guriga közül kettőt vonjunk be olyan színűre, mint a teste, kettőt pedig olyan színűvel, amilyen árnyalatú nadrágot szeretnénk neki.

4. lépés: A lábai aljára rögzítsünk egy vastag kartonlapot, ezután tegyünk bele valamennyi nehezéket, hogy megálljon majd a talpán a figura.

5. lépés: Kezdjük el összeilleszteni a testrészeket, a lábak végére kartonból vágjunk cipőformát.

6. lépés: Kezdjük meg a dekorálást. A kalap alá, az arc hátuljára ragasszunk vattapamacsból hajat, előre pedig szakállat és bajuszt.

7. lépés: Filccel vagy festékkel rajzoljuk meg az arcán a szemét, az orrát, a száját, végül tegyük fel a maradék dekorációt és díszt is.

Óriás diótörő figura készítése házilag

Az óriás diótörő figura elkészítése némileg nagyobb, ám így sem túl drága beruházás. Az elkészítése is valamivel több tapasztaltot igényel, de kellő odafigyeléssel kezdők is elkészíthetik. A lépések nagyrészt megegyeznek a kicsi méretű diótörő elkészítésével, csupán az alapanyagok mások.

Alapanyagok és kellékek:

 • 4 darab egyforma vödör vagy nagy átmérőjű PVC cső a testnek
 • kisebb átmérőjű csövek végtagoknak
 • vattapamacs hajnak és szakállnak
 • csavarok és ragasztó rögzítéshez
 • festék vagy karton színezni

Így láss hozzá:

1. lépés: A vödröket csavarokkal vagy ragasztóval rögzítsük egymáshoz. Két-két vödröt az aljuknál rögzítsük, végül a két egységet a peremnél illesszük össze, hogy a képen látható formát kapjuk.

2. lépés: Ezután rögzítsük a testhez a kisebb átmérőjű PVC csöveket végtagoknak. A lábakba ajánlott tenni valami súlyt, hogy ne boruljon majd fel a figuránk. Még biztosabb lábakra állíthatjuk a figurát, ha a csöveket egy talapzatra erősítjük.

3. lépés: Ha kész a váz, fessük le vagy vonjuk be kartonnal az egész figurát. 

4. lépés: Végül már csak dekorálni szükséges. Ragasszuk fel a hajat és szakállat vattapamacsokból, rajzoljuk fel az arcot és tegyünk díszeket a kalapra, egyenruhára.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Önálló lakásra vágysz? Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin