Diótörő figura készítése házilag – Ezzel együtt lesz tökéletes a karácsonyi hangulat

Diótörő figura készítése házilag – Ezzel együtt lesz tökéletes a karácsonyi hangulat

A karácsony nálad sem telhet el a Diótörő balett nélkül? Szeretsz különleges DIY karácsonyi dekorációkat készíteni? A diótörő figura készítése házilag egyáltalán nem bonyolult. Segítünk, hogyan láss neki.

Ötletládához ad!

Mutatjuk, hogy néz ki a diótörő figura készítése házilag.

Kicsi diótörő figura készítése házilag

A kicsi diótörő figura házilag néhány otthoni alapanyagból elkészíthető, nem kell nagy költségekbe sem verni magunkat.

Alapanyagok és kellékek:

 • három XXL-es papírtörlő vagy három vécépapírguriga a figura testének
 • négy papírtörlő guriga vagy pálcikahenger a végtagoknak
 • színes karton, díszek dekorációnak
 • vattapamacsok hajnak és szakállnak
 • ragasztópisztoly a rögzítéshez
 • filctoll vagy festék az arc elkészítéséhez

Így láss hozzá:

1. lépés: A három papírtörlőt vagy vécépapírt ragasszuk egymásra. Rögzítsük erősen, hiszen a fenti rész lesz a figura kalapja, a középső az arca, a legalsó pedig a teste.

2. lépés: Vonjuk be a kalap részt fekete kartonpapírral, az arcát olyan színűvel, amilyen árnyalatú arcot szeretnénk neki. A testére bármilyen színű kartont tehetünk, amilyet szeretnénk.

3. lépés: A négy guriga közül kettőt vonjunk be olyan színűre, mint a teste, kettőt pedig olyan színűvel, amilyen árnyalatú nadrágot szeretnénk neki.

4. lépés: A lábai aljára rögzítsünk egy vastag kartonlapot, ezután tegyünk bele valamennyi nehezéket, hogy megálljon majd a talpán a figura.

5. lépés: Kezdjük el összeilleszteni a testrészeket, a lábak végére kartonból vágjunk cipőformát.

6. lépés: Kezdjük meg a dekorálást. A kalap alá, az arc hátuljára ragasszunk vattapamacsból hajat, előre pedig szakállat és bajuszt.

7. lépés: Filccel vagy festékkel rajzoljuk meg az arcán a szemét, az orrát, a száját, végül tegyük fel a maradék dekorációt és díszt is.

Óriás diótörő figura készítése házilag

Az óriás diótörő figura elkészítése némileg nagyobb, ám így sem túl drága beruházás. Az elkészítése is valamivel több tapasztaltot igényel, de kellő odafigyeléssel kezdők is elkészíthetik. A lépések nagyrészt megegyeznek a kicsi méretű diótörő elkészítésével, csupán az alapanyagok mások.

Alapanyagok és kellékek:

 • 4 darab egyforma vödör vagy nagy átmérőjű PVC cső a testnek
 • kisebb átmérőjű csövek végtagoknak
 • vattapamacs hajnak és szakállnak
 • csavarok és ragasztó rögzítéshez
 • festék vagy karton színezni

Így láss hozzá:

1. lépés: A vödröket csavarokkal vagy ragasztóval rögzítsük egymáshoz. Két-két vödröt az aljuknál rögzítsük, végül a két egységet a peremnél illesszük össze, hogy a képen látható formát kapjuk.

2. lépés: Ezután rögzítsük a testhez a kisebb átmérőjű PVC csöveket végtagoknak. A lábakba ajánlott tenni valami súlyt, hogy ne boruljon majd fel a figuránk. Még biztosabb lábakra állíthatjuk a figurát, ha a csöveket egy talapzatra erősítjük.

3. lépés: Ha kész a váz, fessük le vagy vonjuk be kartonnal az egész figurát. 

4. lépés: Végül már csak dekorálni szükséges. Ragasszuk fel a hajat és szakállat vattapamacsokból, rajzoljuk fel az arcot és tegyünk díszeket a kalapra, egyenruhára.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Önálló lakásra vágysz? Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp 5 teendő, amit iktass be, mielőtt elutazol nyaralni

Egy nyaralás előtti készülődés jóval többet takar, mint a csomagolás. A házunk biztonsága mindennél fontosabb, ezért érdemes olyan óvintézkedéseket megtenni ilyenkor, ami nem csak a kéretlen betolakodókat tartja távol, de a baleseteket is. Összegyűjtöttük az 5 legfontosabb tennivalót a gondtalan nyaralás jegyében:

Stílus Nyári asztali dekoráció – Varázsolj nyári hangulatot az étkezőbe

A nyárban az a legjobb, hogy sokat lehetünk kint a szabadban. De ha valamiért mégis a lakásban kellene maradnod, oda is be tudod vinni magaddal a nyár hangulatát. Erre tökéletes lehet egy nyári asztali dekoráció.

Tipp 3 egyszerű trükk, amivel gyorsan megszárad a mosott ruha

Akinek van otthon szárítója, minden bizonnyal előszeretettel használja, hiszen a ruhák nemcsak gyorsan szárazak lesznek, hanem kellemesen puhák is. Mi tudsz azonban tenni, ha nem szeretnél egy ilyen háztartási gépet beszerezni, viszont Te is arra vágysz, hogy rövid időn belül megszáradjanak a mosott ruhák? Ebben az esetben próbáld ki az alábbi trükköket.

Tipp Légkondi a hálószobában – Így használd jól a klímát

Nyáron, amikor nappal tombol a hőség, az éjszakák is fullasztóan melegek. Ezért is gondolják sokan úgy, hogy a hálószobába szereltetik fel a klímát. Nem mindegy viszont, hogy hogy használjuk a légkondicionálót alvás közben, ugyanis akár meg is fázhatunk tőle. Mutatjuk, hogyan érdemes hűteni a hálót.

Kert A profi fűnyírás 5 aranyszabálya

Minden fűnyírás után megviselt a gyep? Esetleg túl sokszor romlik el a fűnyíró? Lehetséges, hogy nem megfelelően vágod a füvet a kertben, ami sem a gyepnek, sem a fűnyírónak nem tesz jót. Összegyűjtöttük az 5 aranyszabályt, ami segít abban, hogy a fűnyírás sikeres legyen.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin