Csokifoltok eltávolítása – Ezekkel a praktikákkal biztosan sikerül!

Csokifoltok eltávolítása – Ezekkel a praktikákkal biztosan sikerül!

Legyünk őszinték! A csokifoltok nem csak a gyerekes családoknál jelentenek problémát, hiszen a felnőttek is előszeretettel esznek csokoládét – ahogy ők is könnyedén összekenhetik a ruhájukat. Cikkünkben megosztunk pár szuper trükköt, melyeknek hála hamar eltüntethetjük ennek nyomait.

Ötletládához ad!

A csokoládéfoltok igencsak makacsok, így eltávolításuk nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. A cikkben felsorolt házi praktikáknak köszönhetően azonban a jövőben már nem kell tartanunk ettől, ugyanis könnyedén el fogjuk tüntetni azokat.

Csokifoltok nem csak a ruhánkon éktelenkedhetnek, hanem a kanapén, az ágyneműn, de akár az autóülésen is. A foltok eltávolításának egyik fő szabálya, hogy ha minél előbb nekilátunk, annál nagyobb valószínűséggel járunk sikerrel.

Csokifolt eltávolításának menete

Tehát, az egyik legfontosabb tényező az idő: minél előbb kezdjük el a tisztítást, annál könnyebb lesz a dolgunk. Az első lépés, hogy a durvább, nagyobb csokidarabokat kaparjuk le az érintett anyagról. Lehetőleg ehhez egy vékony kést használjunk. Ha a csoki nagy részét eltávolítottuk, akkor jöhetnek a házi praktikák.

Csokifolt ruhákon

A friss csokifoltokat ásványvízzel lehet a legkönnyebben eltávolítani. Egyszerűen pár percig áztassuk be a ruhát, majd dobjuk be a mosógépbe. A már beleszáradt foltoknál hívjuk segítségül a marhaepe szappant! Alaposan dörzsöljük be az érintett területet, 10 percig hagyjuk hatni, majd szintén mossuk ki a ruhadarabot a mosógépben. Ezeken kívül a folyékony mosószer is tökéletes választásnak bizonyul. Ehhez tegyünk pár cseppel a foltra, dörzsöljük az anyagba, áztassuk meleg vízbe, majd hideg vízzel öblítsük ki.

A tiszta alkohol szintén csodákra képes! Egy kis vattapamacsra tegyünk némi alkoholt, és óvatosan dörzsöljük be vele a csokifoltot. Ezt követően egy pamutronggyal itassuk fel. Fontos azonban megemlíteni, hogy érzékeny anyagok esetén ne alkalmazzuk ezt a trükköt!

Csokifolt a párnán, a kanapén vagy más kárpitozott bútoron

Ha csokis lett a kanapé, esetleg az autóülés, akkor a foltot eltávolíthatjuk mosogatószerrel, marhaepe szappannal vagy keményítő liszttel. Ha a mosogatószer mellett döntünk, akkor tegyünk pár cseppet a foltra, majd egy meleg vízbe áztatott pamutronggyal dörzsöljük át. Utóbbi során legyünk óvatosak, nehogy még jobban beledörzsöljük a csokoládét. Ezután tiszta vízzel mossuk át a foltot, majd töröljük át egy száraz ronggyal.

Marhaepe szappan esetén fújjunk némi vizet a foltra, dörzsöljük be a szappannal, és hagyjuk hatni. Ezt követően egy tiszta ronggyal itassuk fel.

Ha a keményítő lisztes trükköt szeretnénk kipróbálni, akkor szórjuk rá a lisztet a foltra, várjuk meg míg teljesen megszárad, majd porszívózzuk le. Ezt a folyamatot annyiszor ismételjük meg, amíg teljesen eltűnik a folt.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin