Csináld magad szúnyogháló – Így tudsz DIY úton védekezni a szúnyogok ellen

Csináld magad szúnyogháló – Így tudsz DIY úton védekezni a szúnyogok ellen

Nem szabványméret az ablakod, ezért sosem találsz hatásos szúnyoghálót? Vagy csak nem akarsz rá most vagyonokat költeni? Ne járd tovább feleslegesen a boltokat! Mutatjuk, hogyan készül a csináld magad szúnyogháló.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Mire lesz szükséged?

A szúnyoghálóhoz értelemszerűen szükséged lesz nagyon-nagyon apró lyukú, vastag hálóanyagra. Érdemes kifejezetten szúnyogháló anyagot beszerezned, ugyanis ezek a leghatásosabbak, ráadásul a kertészüzletekben és építőanyag boltokban akár méretre vágottan is lehet kapni, így csak annyit fizetsz majd ki érte, amennyire ténylegesen szükséged van. A keretet kétféle anyagból is elkészíthetjük. Az egyik a fakeret, amihez falécekre lesz szükség. A másik megoldás jóval egyszerűbb és a meglévő ablakkeretre lehet felerősíteni, ami megfelelő rögzítés esetén ugyanolyan jól működik. Utóbbihoz használhatjuk a háló mellé csomagolt keretanyagot, vagy bármilyen textíliát, amit fel tudunk varrni a szélekre.

Csináld magad szúnyogháló fából lépésről lépésre

1. lépés: A mérés: Ezt még az alapanyagok beszerzése előtt célszerű elvégezni, hogy biztosan megfelelő legyen a kész szúnyogháló mérete. Mérjük le a lefedni kívánt területet, jegyezzünk fel minden adatot. Erősen ajánlott mindenből pár centivel nagyobbat vásárolni, hiszen nagyból lehet kisebbet csinálni, fordítva viszont nem.

2. lépés: A keret elkészítése: A falécekből formáljuk meg a keretet, szögek vagy faragasztó segítségével érdemes összeilleszteni őket.

3. lépés: A szúnyogháló előkészítése: Ha a keret elkészült, már csak a hálót kell felkészítenünk. A vágott háló szélét mindenképp varrjuk fel, vagy tegyünk rá anyagból készült keretet, különben hamar szakadásnak indulhat.

4. lépés: A háló rögzítése: A hálót rögzíthetjük apró szögekkel vagy öntapadós tépőzárral is. Ha hosszútávú megoldást keresünk, akkor szögekkel rögzítsük a hálót, mert az öntapadós szalag ragasztója hamar megolvadhat a nyári melegben.

Csináld magad szúnyogháló hálóból és anyag keretből lépésről lépésre

1. lépés: A mérés: Minden esetben méréssel kell kezdeni a csináld magad szúnyogháló elkészítését. Ám a ragasztható szettnél igazából csupán annyi a lényeg, hogy az elég nagy legyen, mivel könnyű őket precíz méretre vágni.

2. lépés: A keret: Nagyon fontos, hogy a háló szélét ne hagyjuk „üresen”, muszáj megerősíteni ahhoz, hogy éveken át jól funkcionáljon a bogárbiztos rendszer. A keretet sok szetthez hozzácsomagolják, amit elég csak a használati utasítás alapján felerősíteni. Ennek hiányában foghatunk bármilyen textíliát, amit felvarrunk a szélére.

3. lépés: Felerősítés: Ha elkészült a méretre vágott, keretes szúnyogháló, akkor már csak a rögzítés maradt. Kapcsokkal vagy apró szögekkel tudjuk tartósan felerősíteni az ablakkeretre.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Otthonod modernizálása nem álom többé. Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Kert Kertfelújítás: ezekből a kerttípusokból válogathatsz

A kert felújítása időről időre visszatérő feladat, hiszen változnak a trendek, változhat az élethelyzetünk, de az is lehet, hogy csak valami újra vágyunk. A kertfelújítás tökéletes alkalom arra, hogy újragondoljuk, milyen módon szolgálhatná ki az igényeink a legjobban a privát zöld övezetünk.

Stílus Organikus lakberendezés – Vissza a természethez!

Manapság sokat lehet hallani azt a kifejezést, hogy organikus lakberendezés. De mit is jelent ez? Nem mást, mint a természet hangsúlyba helyezését a lakáson belül. Ezt el tudjuk érni színekkel, anyagokkal, textúrákkal. Ha érdekel, hogy lehet organikusan berendezett a te otthonod is, csak görgess lejjebb.

Otthon DejaVu ház – Egy káprázatos balatoni búvóhely

Újabb kincsre bukkantunk! Ezúttal Szentantalfára utazunk, tartsatok velünk.

Stílus Így használd a fehér színt a nappaliban, a fürdőszobában vagy éppen a konyhában

A fehér szín az elegancia, a tisztaság jelképe, előszeretettel használják a minimalista lakberendezés alapszíneként. Hiába tűnik egyszerűnek, számos árnyalata létezik, így például a bodzafehér, a falfehér, az elefántcsontfehér. Mivel tágítja a teret, ha kicsi alapterületű helyiségekről beszélünk, mindenképpen javasolt fő színnek választani. Mutatjuk, hogyan használd otthonod dekorálásában.

Tipp Szobanövények a penészedés ellen – Így védd meg otthonod a penésztől!

A lakásban a penész legtöbbször télen jelenik meg, amikor nem szellőztetünk sokat, így a párás, meleg levegő nagyon jó táptalajt biztosít számára. Azonban a nyári párás melegben is előjöhet a gombásodás, ami ellen mindenképp tenni kell. Itt jöhetnek szóba a szobanövények a penészedés ellen.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin