Csináld magad szúnyogháló – Így tudsz DIY úton védekezni a szúnyogok ellen

Csináld magad szúnyogháló – Így tudsz DIY úton védekezni a szúnyogok ellen

Nem szabványméret az ablakod, ezért sosem találsz hatásos szúnyoghálót? Vagy csak nem akarsz rá most vagyonokat költeni? Ne járd tovább feleslegesen a boltokat! Mutatjuk, hogyan készül a csináld magad szúnyogháló.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Mire lesz szükséged?

A szúnyoghálóhoz értelemszerűen szükséged lesz nagyon-nagyon apró lyukú, vastag hálóanyagra. Érdemes kifejezetten szúnyogháló anyagot beszerezned, ugyanis ezek a leghatásosabbak, ráadásul a kertészüzletekben és építőanyag boltokban akár méretre vágottan is lehet kapni, így csak annyit fizetsz majd ki érte, amennyire ténylegesen szükséged van. A keretet kétféle anyagból is elkészíthetjük. Az egyik a fakeret, amihez falécekre lesz szükség. A másik megoldás jóval egyszerűbb és a meglévő ablakkeretre lehet felerősíteni, ami megfelelő rögzítés esetén ugyanolyan jól működik. Utóbbihoz használhatjuk a háló mellé csomagolt keretanyagot, vagy bármilyen textíliát, amit fel tudunk varrni a szélekre.

Csináld magad szúnyogháló fából lépésről lépésre

1. lépés: A mérés: Ezt még az alapanyagok beszerzése előtt célszerű elvégezni, hogy biztosan megfelelő legyen a kész szúnyogháló mérete. Mérjük le a lefedni kívánt területet, jegyezzünk fel minden adatot. Erősen ajánlott mindenből pár centivel nagyobbat vásárolni, hiszen nagyból lehet kisebbet csinálni, fordítva viszont nem.

2. lépés: A keret elkészítése: A falécekből formáljuk meg a keretet, szögek vagy faragasztó segítségével érdemes összeilleszteni őket.

3. lépés: A szúnyogháló előkészítése: Ha a keret elkészült, már csak a hálót kell felkészítenünk. A vágott háló szélét mindenképp varrjuk fel, vagy tegyünk rá anyagból készült keretet, különben hamar szakadásnak indulhat.

4. lépés: A háló rögzítése: A hálót rögzíthetjük apró szögekkel vagy öntapadós tépőzárral is. Ha hosszútávú megoldást keresünk, akkor szögekkel rögzítsük a hálót, mert az öntapadós szalag ragasztója hamar megolvadhat a nyári melegben.

Csináld magad szúnyogháló hálóból és anyag keretből lépésről lépésre

1. lépés: A mérés: Minden esetben méréssel kell kezdeni a csináld magad szúnyogháló elkészítését. Ám a ragasztható szettnél igazából csupán annyi a lényeg, hogy az elég nagy legyen, mivel könnyű őket precíz méretre vágni.

2. lépés: A keret: Nagyon fontos, hogy a háló szélét ne hagyjuk „üresen”, muszáj megerősíteni ahhoz, hogy éveken át jól funkcionáljon a bogárbiztos rendszer. A keretet sok szetthez hozzácsomagolják, amit elég csak a használati utasítás alapján felerősíteni. Ennek hiányában foghatunk bármilyen textíliát, amit felvarrunk a szélére.

3. lépés: Felerősítés: Ha elkészült a méretre vágott, keretes szúnyogháló, akkor már csak a rögzítés maradt. Kapcsokkal vagy apró szögekkel tudjuk tartósan felerősíteni az ablakkeretre.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Otthonod modernizálása nem álom többé. Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin