Csináld magad szúnyogháló – Így tudsz DIY úton védekezni a szúnyogok ellen

Csináld magad szúnyogháló – Így tudsz DIY úton védekezni a szúnyogok ellen

Nem szabványméret az ablakod, ezért sosem találsz hatásos szúnyoghálót? Vagy csak nem akarsz rá most vagyonokat költeni? Ne járd tovább feleslegesen a boltokat! Mutatjuk, hogyan készül a csináld magad szúnyogháló.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Mire lesz szükséged?

A szúnyoghálóhoz értelemszerűen szükséged lesz nagyon-nagyon apró lyukú, vastag hálóanyagra. Érdemes kifejezetten szúnyogháló anyagot beszerezned, ugyanis ezek a leghatásosabbak, ráadásul a kertészüzletekben és építőanyag boltokban akár méretre vágottan is lehet kapni, így csak annyit fizetsz majd ki érte, amennyire ténylegesen szükséged van. A keretet kétféle anyagból is elkészíthetjük. Az egyik a fakeret, amihez falécekre lesz szükség. A másik megoldás jóval egyszerűbb és a meglévő ablakkeretre lehet felerősíteni, ami megfelelő rögzítés esetén ugyanolyan jól működik. Utóbbihoz használhatjuk a háló mellé csomagolt keretanyagot, vagy bármilyen textíliát, amit fel tudunk varrni a szélekre.

Csináld magad szúnyogháló fából lépésről lépésre

1. lépés: A mérés: Ezt még az alapanyagok beszerzése előtt célszerű elvégezni, hogy biztosan megfelelő legyen a kész szúnyogháló mérete. Mérjük le a lefedni kívánt területet, jegyezzünk fel minden adatot. Erősen ajánlott mindenből pár centivel nagyobbat vásárolni, hiszen nagyból lehet kisebbet csinálni, fordítva viszont nem.

2. lépés: A keret elkészítése: A falécekből formáljuk meg a keretet, szögek vagy faragasztó segítségével érdemes összeilleszteni őket.

3. lépés: A szúnyogháló előkészítése: Ha a keret elkészült, már csak a hálót kell felkészítenünk. A vágott háló szélét mindenképp varrjuk fel, vagy tegyünk rá anyagból készült keretet, különben hamar szakadásnak indulhat.

4. lépés: A háló rögzítése: A hálót rögzíthetjük apró szögekkel vagy öntapadós tépőzárral is. Ha hosszútávú megoldást keresünk, akkor szögekkel rögzítsük a hálót, mert az öntapadós szalag ragasztója hamar megolvadhat a nyári melegben.

Csináld magad szúnyogháló hálóból és anyag keretből lépésről lépésre

1. lépés: A mérés: Minden esetben méréssel kell kezdeni a csináld magad szúnyogháló elkészítését. Ám a ragasztható szettnél igazából csupán annyi a lényeg, hogy az elég nagy legyen, mivel könnyű őket precíz méretre vágni.

2. lépés: A keret: Nagyon fontos, hogy a háló szélét ne hagyjuk „üresen”, muszáj megerősíteni ahhoz, hogy éveken át jól funkcionáljon a bogárbiztos rendszer. A keretet sok szetthez hozzácsomagolják, amit elég csak a használati utasítás alapján felerősíteni. Ennek hiányában foghatunk bármilyen textíliát, amit felvarrunk a szélére.

3. lépés: Felerősítés: Ha elkészült a méretre vágott, keretes szúnyogháló, akkor már csak a rögzítés maradt. Kapcsokkal vagy apró szögekkel tudjuk tartósan felerősíteni az ablakkeretre.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Otthonod modernizálása nem álom többé. Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Tipp Ezért ne dobd ki SOHA a citrusfélék héját

Semmiféleképpen se dobd ki a mandarin, a narancs és a citrom héját, mert sok élethelyzetben a segítségedre lehetnek. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp Neked készítettem V. – Sikkes DIY dizájner kép a falra festés nélkül

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin