Forrás: Getty

"Csináld magad" szép karácsony XII. – Textilből készült karácsonyi díszek

Nincs is jobb az egyedi karácsonyfadíszeknél, melyekkel a saját otthonunkat varázsolhatjuk egyedivé, de akár tovább is ajándékozhatjuk azokat a szeretteinknek. A saját kezűleg készített dekorok további előnye, hogy a végeredmény ténylegesen olyan lesz, mint amilyenre vágytunk. Például varrhatunk textilből karácsonyfát, aminek nem muszáj fenyő alakúnak lennie. A kreativitásunknak semmi sem szabhat határt!

Hozzávalók

  • Textilanyag (például filc)
  • Tű és cérna
  • Vatta
  • Szalag
  • Ceruza
  • Olló

Elkészítés

Első lépésben el kell döntenünk, hogy milyen formát szeretnénk készíteni: karácsonyfát, csillagot, manót, autót, macit… Ha ezzel megvagyunk, akkor az anyagra rajzoljuk rá a körvonalakat és vágjuk ki. Ezt a lépést ismételjük meg még egyszer, így megkapjuk a forma elejét és hátulját. Ezt követően kezdjük el a két anyagot összevarrni. A legideálisabb a pelenkavarrás. Amikor már csak egy kisebb rés maradt, akkor tömjük ki az egészet vattával, aztán haladjunk tovább, és amikor már csak egy kis rész van hátra, akkor fogjuk meg a szalagot, amivel majd felakasztjuk a díszt, és varrjuk hozzá az anyag belsejéhez. Ha ezzel is elkészültünk, akkor teljesen összevarrhatjuk. Ezután következhet a díszítés: rajzolhatunk neki arcot, varrhatunk rá flittert… Úgy díszíthetjük, ahogy nekünk tetszik.

Az alábbi képen látható karácsonyfák nagyon letisztultak, de ezeket is nyugodtan feldobhatjuk bármilyen díszítéssel.

\
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.