Bőr bútor tisztítása – Így lesznek ragyogóan tiszták a bőr berendezések otthonodban

Bőr bútor tisztítása – Így lesznek ragyogóan tiszták a bőr berendezések otthonodban

Hogyan lesz egyszerre hatékony és biztonságos a bőr bútor tisztítása? Nem csoda, ha időről időre felmerül bennünk a kérdés, hiszen minden bőr bútor kényes, ezért igazi kihívás a szakszerű tisztítása. Mi erre a megoldás? Segítünk.

Ötletládához ad!

Bőr bútor tisztítása – így menj biztosra.

Bőr bútor tisztítása: ezekre lesz szükséged:

  • Bőr bútor ápoló
  • Nyeregszappan
  • Glicerin
  • Porszívó
  • Tiszta rongy
  • Fültisztító pálcika

Bőr bútor tisztítása lépésről lépésre:

1. lépés: porszívózás. A porszívó segítségével hatékonyan és kíméletesen távolíthatjuk el a port, a szőrt, a hajszálakat, és minden egyéb felszíni szennyeződést a bőr bútorról. De vigyázat! ne a porszívó csövével vagy padló- és szőnyegtisztítófejével essünk neki a bőr kanapénak, hanem egy speciális fejjel, ami kellően puha kefével rendelkezik ahhoz, hogy ne karcolja meg a felületét.

2. lépés: foltkezelés. A bőr bútor tisztítása azért is nehéz, mert a gyakran használt tisztítószerek többsége komoly bajt okozhat. A legenyhébben maró hatású vegyszerek is képesek visszafordíthatatlan károkat okozni a bőr kanapén vagy fotelen. A glicerin azonban biztonságos folteltávolító szer, ami ráadásul fertőtlenít is. A glicerint fültisztító pálcika segítségével dolgozzuk a foltos területre, hagyjuk állni 1-2 percig, majd langyos vizes ronggyal töröljük le.

3. lépés: tisztítás. Meglepő hozzávaló, de a nyeregszappan tényleg hatásosan működik a bőr bútorok tisztítása során is. Mivel a lovas nyergek is bőrből készülnek, a nyeregszappan kíméletesen tisztít mindenféle bőrből készült darabot. Online, lovasboltokban vagy olyan boltokban kapható, ahol mindenféle sporthoz vásárolhatunk kiegészítőt. Megfizethető árú, kíméletes és hatékony. Langyos vízzel habosítsuk fel a szappant és vigyük fel a bőr bútor egész felületére.

4. lépés: lemosás. A nyeregszappant valahogy le kell mosni, azonban nem használhatunk hozzá vizet. A vizet ugyanis felszívja a bőr, ami károsítja a szerkezetét, azaz könnyebben fog megsérülni és repedezni. A megoldás a langyos vizes törlőrongy, amit nagyon alaposan csavarjunk ki használat előtt.

5. lépés: szárítás. Miután letöröltük a nyeregszappant, fogjunk egy teljesen száraz rongyot és szárítsuk meg a bőr bútort minél jobban.

6. lépés: ápolás. A bőr bútorok ápolása havonta, legfeljebb kéthavonta kötelező lépés. A kiszáradt bőr megrepedezhet, kiszakadhat, ezért bőrápolóval az alapos tisztítás után kenjük be a bútor egész felületét.

7. lépés: kímélés. A bőr bútoroknak nem csak a tisztítására kell nagy figyelmet fordítani, hanem a hétköznapi kímélésre is. Kisállatokat például nem ajánlott felengedni rá, hiszen körmeikkel könnyen felsérthetik az anyagot, illetve olyan helyre tegyük a bútort, ahol nem éri közvetlen napfény.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Otthonod modernizálása nem álom többé. Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Stílus Lámpatrendek 2023 – Így varázsolj fényt a sötétbe

A lámpák elengedhetetlen részét képezik az otthonodnak. Ha szereted követni a trendeket – vagy legalább ismerni azokat –, akkor mutatjuk, hogy 2023-ban milyen színek és formák kerülnek az érdeklődés középpontjába a fényforrásoknál.

Tipp 4 jel, hogy itt az ideje lecserélni a porszívódat

A porszívó a háztartás egyik legfontosabb eszköze, az igazi tisztaság megkerülhetetlen szereplője. Porszívózni jóval kényelmesebb, egyszerűbb, gyorsabb és alaposabb, mint a söpörni, ezért a porszívónak jó gondját kell viselni, és időben cserélni, ha eljön ez az idő. Összegyűjtöttünk 4 jelet, ami egyértelműen a készülék élettartamának végét jelzi.

Tipp 4 szuper upcycling ötlet csináld magad polcokra

Szeretsz barkácsolni, és szükséged lenne néhány polcra? A legjobb helyen jársz! Az alábbi 4 upcycling ötlet biztosan inspirálóan hat rád.

Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin