Bőr bútor tisztítása – Így lesznek ragyogóan tiszták a bőr berendezések otthonodban

Bőr bútor tisztítása – Így lesznek ragyogóan tiszták a bőr berendezések otthonodban

Hogyan lesz egyszerre hatékony és biztonságos a bőr bútor tisztítása? Nem csoda, ha időről időre felmerül bennünk a kérdés, hiszen minden bőr bútor kényes, ezért igazi kihívás a szakszerű tisztítása. Mi erre a megoldás? Segítünk.

Ötletládához ad!

Bőr bútor tisztítása – így menj biztosra.

Bőr bútor tisztítása: ezekre lesz szükséged:

  • Bőr bútor ápoló
  • Nyeregszappan
  • Glicerin
  • Porszívó
  • Tiszta rongy
  • Fültisztító pálcika

Bőr bútor tisztítása lépésről lépésre:

1. lépés: porszívózás. A porszívó segítségével hatékonyan és kíméletesen távolíthatjuk el a port, a szőrt, a hajszálakat, és minden egyéb felszíni szennyeződést a bőr bútorról. De vigyázat! ne a porszívó csövével vagy padló- és szőnyegtisztítófejével essünk neki a bőr kanapénak, hanem egy speciális fejjel, ami kellően puha kefével rendelkezik ahhoz, hogy ne karcolja meg a felületét.

2. lépés: foltkezelés. A bőr bútor tisztítása azért is nehéz, mert a gyakran használt tisztítószerek többsége komoly bajt okozhat. A legenyhébben maró hatású vegyszerek is képesek visszafordíthatatlan károkat okozni a bőr kanapén vagy fotelen. A glicerin azonban biztonságos folteltávolító szer, ami ráadásul fertőtlenít is. A glicerint fültisztító pálcika segítségével dolgozzuk a foltos területre, hagyjuk állni 1-2 percig, majd langyos vizes ronggyal töröljük le.

3. lépés: tisztítás. Meglepő hozzávaló, de a nyeregszappan tényleg hatásosan működik a bőr bútorok tisztítása során is. Mivel a lovas nyergek is bőrből készülnek, a nyeregszappan kíméletesen tisztít mindenféle bőrből készült darabot. Online, lovasboltokban vagy olyan boltokban kapható, ahol mindenféle sporthoz vásárolhatunk kiegészítőt. Megfizethető árú, kíméletes és hatékony. Langyos vízzel habosítsuk fel a szappant és vigyük fel a bőr bútor egész felületére.

4. lépés: lemosás. A nyeregszappant valahogy le kell mosni, azonban nem használhatunk hozzá vizet. A vizet ugyanis felszívja a bőr, ami károsítja a szerkezetét, azaz könnyebben fog megsérülni és repedezni. A megoldás a langyos vizes törlőrongy, amit nagyon alaposan csavarjunk ki használat előtt.

5. lépés: szárítás. Miután letöröltük a nyeregszappant, fogjunk egy teljesen száraz rongyot és szárítsuk meg a bőr bútort minél jobban.

6. lépés: ápolás. A bőr bútorok ápolása havonta, legfeljebb kéthavonta kötelező lépés. A kiszáradt bőr megrepedezhet, kiszakadhat, ezért bőrápolóval az alapos tisztítás után kenjük be a bútor egész felületét.

7. lépés: kímélés. A bőr bútoroknak nem csak a tisztítására kell nagy figyelmet fordítani, hanem a hétköznapi kímélésre is. Kisállatokat például nem ajánlott felengedni rá, hiszen körmeikkel könnyen felsérthetik az anyagot, illetve olyan helyre tegyük a bútort, ahol nem éri közvetlen napfény.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Otthonod modernizálása nem álom többé. Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin