Bőr bútor tisztítása – Így lesznek ragyogóan tiszták a bőr berendezések otthonodban

Bőr bútor tisztítása – Így lesznek ragyogóan tiszták a bőr berendezések otthonodban

Hogyan lesz egyszerre hatékony és biztonságos a bőr bútor tisztítása? Nem csoda, ha időről időre felmerül bennünk a kérdés, hiszen minden bőr bútor kényes, ezért igazi kihívás a szakszerű tisztítása. Mi erre a megoldás? Segítünk.

Ötletládához ad!

Bőr bútor tisztítása – így menj biztosra.

Bőr bútor tisztítása: ezekre lesz szükséged:

  • Bőr bútor ápoló
  • Nyeregszappan
  • Glicerin
  • Porszívó
  • Tiszta rongy
  • Fültisztító pálcika

Bőr bútor tisztítása lépésről lépésre:

1. lépés: porszívózás. A porszívó segítségével hatékonyan és kíméletesen távolíthatjuk el a port, a szőrt, a hajszálakat, és minden egyéb felszíni szennyeződést a bőr bútorról. De vigyázat! ne a porszívó csövével vagy padló- és szőnyegtisztítófejével essünk neki a bőr kanapénak, hanem egy speciális fejjel, ami kellően puha kefével rendelkezik ahhoz, hogy ne karcolja meg a felületét.

2. lépés: foltkezelés. A bőr bútor tisztítása azért is nehéz, mert a gyakran használt tisztítószerek többsége komoly bajt okozhat. A legenyhébben maró hatású vegyszerek is képesek visszafordíthatatlan károkat okozni a bőr kanapén vagy fotelen. A glicerin azonban biztonságos folteltávolító szer, ami ráadásul fertőtlenít is. A glicerint fültisztító pálcika segítségével dolgozzuk a foltos területre, hagyjuk állni 1-2 percig, majd langyos vizes ronggyal töröljük le.

3. lépés: tisztítás. Meglepő hozzávaló, de a nyeregszappan tényleg hatásosan működik a bőr bútorok tisztítása során is. Mivel a lovas nyergek is bőrből készülnek, a nyeregszappan kíméletesen tisztít mindenféle bőrből készült darabot. Online, lovasboltokban vagy olyan boltokban kapható, ahol mindenféle sporthoz vásárolhatunk kiegészítőt. Megfizethető árú, kíméletes és hatékony. Langyos vízzel habosítsuk fel a szappant és vigyük fel a bőr bútor egész felületére.

4. lépés: lemosás. A nyeregszappant valahogy le kell mosni, azonban nem használhatunk hozzá vizet. A vizet ugyanis felszívja a bőr, ami károsítja a szerkezetét, azaz könnyebben fog megsérülni és repedezni. A megoldás a langyos vizes törlőrongy, amit nagyon alaposan csavarjunk ki használat előtt.

5. lépés: szárítás. Miután letöröltük a nyeregszappant, fogjunk egy teljesen száraz rongyot és szárítsuk meg a bőr bútort minél jobban.

6. lépés: ápolás. A bőr bútorok ápolása havonta, legfeljebb kéthavonta kötelező lépés. A kiszáradt bőr megrepedezhet, kiszakadhat, ezért bőrápolóval az alapos tisztítás után kenjük be a bútor egész felületét.

7. lépés: kímélés. A bőr bútoroknak nem csak a tisztítására kell nagy figyelmet fordítani, hanem a hétköznapi kímélésre is. Kisállatokat például nem ajánlott felengedni rá, hiszen körmeikkel könnyen felsérthetik az anyagot, illetve olyan helyre tegyük a bútort, ahol nem éri közvetlen napfény.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Otthonod modernizálása nem álom többé. Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin