Forrás: Getty

Bőr bútor tisztítása – Így lesznek ragyogóan tiszták a bőr berendezések otthonodban

Bőr bútor tisztítása – így menj biztosra.

Bőr bútor tisztítása: ezekre lesz szükséged:

  • Bőr bútor ápoló
  • Nyeregszappan
  • Glicerin
  • Porszívó
  • Tiszta rongy
  • Fültisztító pálcika

Bőr bútor tisztítása lépésről lépésre:

1. lépés: porszívózás. A porszívó segítségével hatékonyan és kíméletesen távolíthatjuk el a port, a szőrt, a hajszálakat, és minden egyéb felszíni szennyeződést a bőr bútorról. De vigyázat! ne a porszívó csövével vagy padló- és szőnyegtisztítófejével essünk neki a bőr kanapénak, hanem egy speciális fejjel, ami kellően puha kefével rendelkezik ahhoz, hogy ne karcolja meg a felületét.

2. lépés: foltkezelés. A bőr bútor tisztítása azért is nehéz, mert a gyakran használt tisztítószerek többsége komoly bajt okozhat. A legenyhébben maró hatású vegyszerek is képesek visszafordíthatatlan károkat okozni a bőr kanapén vagy fotelen. A glicerin azonban biztonságos folteltávolító szer, ami ráadásul fertőtlenít is. A glicerint fültisztító pálcika segítségével dolgozzuk a foltos területre, hagyjuk állni 1-2 percig, majd langyos vizes ronggyal töröljük le.

3. lépés: tisztítás. Meglepő hozzávaló, de a nyeregszappan tényleg hatásosan működik a bőr bútorok tisztítása során is. Mivel a lovas nyergek is bőrből készülnek, a nyeregszappan kíméletesen tisztít mindenféle bőrből készült darabot. Online, lovasboltokban vagy olyan boltokban kapható, ahol mindenféle sporthoz vásárolhatunk kiegészítőt. Megfizethető árú, kíméletes és hatékony. Langyos vízzel habosítsuk fel a szappant és vigyük fel a bőr bútor egész felületére.

4. lépés: lemosás. A nyeregszappant valahogy le kell mosni, azonban nem használhatunk hozzá vizet. A vizet ugyanis felszívja a bőr, ami károsítja a szerkezetét, azaz könnyebben fog megsérülni és repedezni. A megoldás a langyos vizes törlőrongy, amit nagyon alaposan csavarjunk ki használat előtt.

5. lépés: szárítás. Miután letöröltük a nyeregszappant, fogjunk egy teljesen száraz rongyot és szárítsuk meg a bőr bútort minél jobban.

6. lépés: ápolás. A bőr bútorok ápolása havonta, legfeljebb kéthavonta kötelező lépés. A kiszáradt bőr megrepedezhet, kiszakadhat, ezért bőrápolóval az alapos tisztítás után kenjük be a bútor egész felületét.

7. lépés: kímélés. A bőr bútoroknak nem csak a tisztítására kell nagy figyelmet fordítani, hanem a hétköznapi kímélésre is. Kisállatokat például nem ajánlott felengedni rá, hiszen körmeikkel könnyen felsérthetik az anyagot, illetve olyan helyre tegyük a bútort, ahol nem éri közvetlen napfény.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.