Az 5 legutáltabb házimunka – A te mumosod is felkerült a listára?

Az 5 legutáltabb házimunka – A te mumosod is felkerült a listára?

Egyes házimunkánknak még csak a gondolatától is kiver a víz? Valószínűleg nem csak te vagy ezzel így.

Ötletládához ad!

Ha csak nem a Jóbarátok Monicája a lelkitársad, valószínűleg te sem vidáman fogsz neki a házimunkáknak a hétköznapokban. Pláne egy hosszú, fárasztó nap után. Ezzel nem vagy egyedül, sőt, egyes teendők különösen kiverik a biztosítékot az emberek többségénél. Mutatjuk az 5 legutálatosabb házimunka listáját.

5. hely: Konyha elpakolása főzés után

A finom ételeket mindannyian szeretjük, sőt, még a főzés sem olyan vészes az emberek többségének, egyesek pedig kifejezetten szeretnek is sütni-főzni. Azonban a főzés utáni konyha rendbe rakását már igencsak kevesen kedvelik, az ellentábor azonban annál népesebb. A konyhai hulladék összegyűjtése, a mosogatás, az edények elpakolása, pulttörlés… Jobb, ha nem is folytatjuk a felsorolást.

4. hely: Teregetés és hajtogatás

A mosást ideális esetben a mosógép elvégzi helyettünk, azonban a teregetésre és hajtogatásra sajnos (még) nincs robot. A vizes ruhák eligazgatása a teregetőn, majd végül a zoknik párosítása a legutálatosabb házimunkák egyike, így ha legközelebb bosszankodsz emiatt, gondolj arra, hogy legalább nem vagy az érzéssel egyedül.

3. hely: Mosogatás

Még azoknak is elkerülhetetlen néha-néha a mosogatás, akiknek egy gép is besegít. Pár edényt ugyanis nem tudunk a mosogatógépbe tenni, vagy egyszerűen csak nem éri meg. Az ételmaradék összekaparása és az ezzel járó kiázott ujjak nem csak számodra hajmeresztően rosszak. Ezért is van, hogy a mosogatás dobogós a listánkon.

Még azoknak is elkerülhetetlen néha-néha a mosogatás, akiknek egy gép is besegít. Pár edényt ugyanis nem tudunk a mosogatógépbe tenni, vagy egyszerűen csak nem éri meg. Az ételmaradék összekaparása és az ezzel járó kiázott ujjak nem csak számodra hajmeresztően rosszak. Ezért is van, hogy a mosogatás dobogós a listánkon.

Az 5 legutáltabb házimunka – A te mumosod is felkerült a listára?
Forrás: Getty

2. hely: A lefolyó tisztítása

Összetapadt vizes hajszálak kupaca, hajgumi, szöszök… Nem is kell tovább részleteznünk. Mindez még borzalmasabb, amikor ezek elegye rágabalyodik a lefolyóra, és percekig kell rángatni, hogy végre ki tudjuk szabadítani onnan.

1. hely: WC takarítás

A WC takarítás iránti ellenszenv okát sem kell sokáig firtatnunk, magától értetődő, miért ez a házimunka került a toplista élére. Nem elég, hogy rendkívül utálatos teendő, még gyakran is kell csinálni annak érdekében, hogy higiénikus maradjon a toalett.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin