Az 5 legutáltabb házimunka – A te mumosod is felkerült a listára?

Az 5 legutáltabb házimunka – A te mumosod is felkerült a listára?

Egyes házimunkánknak még csak a gondolatától is kiver a víz? Valószínűleg nem csak te vagy ezzel így.

Ötletládához ad!

Ha csak nem a Jóbarátok Monicája a lelkitársad, valószínűleg te sem vidáman fogsz neki a házimunkáknak a hétköznapokban. Pláne egy hosszú, fárasztó nap után. Ezzel nem vagy egyedül, sőt, egyes teendők különösen kiverik a biztosítékot az emberek többségénél. Mutatjuk az 5 legutálatosabb házimunka listáját.

5. hely: Konyha elpakolása főzés után

A finom ételeket mindannyian szeretjük, sőt, még a főzés sem olyan vészes az emberek többségének, egyesek pedig kifejezetten szeretnek is sütni-főzni. Azonban a főzés utáni konyha rendbe rakását már igencsak kevesen kedvelik, az ellentábor azonban annál népesebb. A konyhai hulladék összegyűjtése, a mosogatás, az edények elpakolása, pulttörlés… Jobb, ha nem is folytatjuk a felsorolást.

4. hely: Teregetés és hajtogatás

A mosást ideális esetben a mosógép elvégzi helyettünk, azonban a teregetésre és hajtogatásra sajnos (még) nincs robot. A vizes ruhák eligazgatása a teregetőn, majd végül a zoknik párosítása a legutálatosabb házimunkák egyike, így ha legközelebb bosszankodsz emiatt, gondolj arra, hogy legalább nem vagy az érzéssel egyedül.

3. hely: Mosogatás

Még azoknak is elkerülhetetlen néha-néha a mosogatás, akiknek egy gép is besegít. Pár edényt ugyanis nem tudunk a mosogatógépbe tenni, vagy egyszerűen csak nem éri meg. Az ételmaradék összekaparása és az ezzel járó kiázott ujjak nem csak számodra hajmeresztően rosszak. Ezért is van, hogy a mosogatás dobogós a listánkon.

Még azoknak is elkerülhetetlen néha-néha a mosogatás, akiknek egy gép is besegít. Pár edényt ugyanis nem tudunk a mosogatógépbe tenni, vagy egyszerűen csak nem éri meg. Az ételmaradék összekaparása és az ezzel járó kiázott ujjak nem csak számodra hajmeresztően rosszak. Ezért is van, hogy a mosogatás dobogós a listánkon.

Az 5 legutáltabb házimunka – A te mumosod is felkerült a listára?
Forrás: Getty

2. hely: A lefolyó tisztítása

Összetapadt vizes hajszálak kupaca, hajgumi, szöszök… Nem is kell tovább részleteznünk. Mindez még borzalmasabb, amikor ezek elegye rágabalyodik a lefolyóra, és percekig kell rángatni, hogy végre ki tudjuk szabadítani onnan.

1. hely: WC takarítás

A WC takarítás iránti ellenszenv okát sem kell sokáig firtatnunk, magától értetődő, miért ez a házimunka került a toplista élére. Nem elég, hogy rendkívül utálatos teendő, még gyakran is kell csinálni annak érdekében, hogy higiénikus maradjon a toalett.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin