Az 5 legutáltabb házimunka – A te mumosod is felkerült a listára?

Az 5 legutáltabb házimunka – A te mumosod is felkerült a listára?

Egyes házimunkánknak még csak a gondolatától is kiver a víz? Valószínűleg nem csak te vagy ezzel így.

Ötletládához ad!

Ha csak nem a Jóbarátok Monicája a lelkitársad, valószínűleg te sem vidáman fogsz neki a házimunkáknak a hétköznapokban. Pláne egy hosszú, fárasztó nap után. Ezzel nem vagy egyedül, sőt, egyes teendők különösen kiverik a biztosítékot az emberek többségénél. Mutatjuk az 5 legutálatosabb házimunka listáját.

5. hely: Konyha elpakolása főzés után

A finom ételeket mindannyian szeretjük, sőt, még a főzés sem olyan vészes az emberek többségének, egyesek pedig kifejezetten szeretnek is sütni-főzni. Azonban a főzés utáni konyha rendbe rakását már igencsak kevesen kedvelik, az ellentábor azonban annál népesebb. A konyhai hulladék összegyűjtése, a mosogatás, az edények elpakolása, pulttörlés… Jobb, ha nem is folytatjuk a felsorolást.

4. hely: Teregetés és hajtogatás

A mosást ideális esetben a mosógép elvégzi helyettünk, azonban a teregetésre és hajtogatásra sajnos (még) nincs robot. A vizes ruhák eligazgatása a teregetőn, majd végül a zoknik párosítása a legutálatosabb házimunkák egyike, így ha legközelebb bosszankodsz emiatt, gondolj arra, hogy legalább nem vagy az érzéssel egyedül.

3. hely: Mosogatás

Még azoknak is elkerülhetetlen néha-néha a mosogatás, akiknek egy gép is besegít. Pár edényt ugyanis nem tudunk a mosogatógépbe tenni, vagy egyszerűen csak nem éri meg. Az ételmaradék összekaparása és az ezzel járó kiázott ujjak nem csak számodra hajmeresztően rosszak. Ezért is van, hogy a mosogatás dobogós a listánkon.

Még azoknak is elkerülhetetlen néha-néha a mosogatás, akiknek egy gép is besegít. Pár edényt ugyanis nem tudunk a mosogatógépbe tenni, vagy egyszerűen csak nem éri meg. Az ételmaradék összekaparása és az ezzel járó kiázott ujjak nem csak számodra hajmeresztően rosszak. Ezért is van, hogy a mosogatás dobogós a listánkon.

Az 5 legutáltabb házimunka – A te mumosod is felkerült a listára?
Forrás: Getty

2. hely: A lefolyó tisztítása

Összetapadt vizes hajszálak kupaca, hajgumi, szöszök… Nem is kell tovább részleteznünk. Mindez még borzalmasabb, amikor ezek elegye rágabalyodik a lefolyóra, és percekig kell rángatni, hogy végre ki tudjuk szabadítani onnan.

1. hely: WC takarítás

A WC takarítás iránti ellenszenv okát sem kell sokáig firtatnunk, magától értetődő, miért ez a házimunka került a toplista élére. Nem elég, hogy rendkívül utálatos teendő, még gyakran is kell csinálni annak érdekében, hogy higiénikus maradjon a toalett.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin