Állandóan tele az otthonod limlommal? Többnyire ez az 5 dolog okolható érte

Állandóan tele az otthonod limlommal? Többnyire ez az 5 dolog okolható érte

Gyakran kapod magad azon, hogy már megint felhalmoztál egy csomó limlomot? Egyre hosszabb ideig tart kitakarítanod a lakást? Lehetséges, hogy a következő 5 ok miatt állt elő rendre ez a helyzet:

Ötletládához ad!

1. Nem vagy tisztában azzal, mi számít lomnak

Gyakran csupán annyi a hiba, hogy nem fogalmazzuk meg, nekünk mi is számít kacatnak. Sok esetben nehéz is eldönteni, hogy valóban hasznos-e megtartani az adott tárgyat, vagy csak ártunk vele otthonunknak, és illene megszabadulni tőle. Amennyiben nem vagy biztos magadban, ezek a kérdések segíthetnek a döntésben:

  • Jelenleg hasznomra válik ez a tárgy?
  • A jövőben hasznos lesz annyira, hogy megéri megtartani?
  • Amennyiben jelenleg nem működik az adott tárgy, hajlandó vagyok megjavíttatni a közeljövőben?

2. Nem tudod, meddig érdemes tárolni bizonyos dolgokat

Ne érezd magad kellemetlenül, ha nem tudod eldönteni, hogy mit mennyi ideig éri meg tárolni. Ez különösen nehéz számlák, hivatalos dokumentumok vagy nem használt ajándékok esetén. Időről időre azonban szánj pár órát mindent átnézni, megvizsgálni a lejárati dátumokat, majd megszabadulni a felesleges dolgoktól.

3. Össze-vissza vannak kialakítva a tárolók

Az ízléses kinézetű, ám praktikus tárolók kialakítása nem kicsi feladat. Nem lehet eléggé kihangsúlyozni ebben a tervezés fontosságát, hiszen a jól funkcionáló és átlátható tárolókat bizony muszáj megtervezni, majd az évek során mindig aktualizálni és átrendezni.

4. Nincs rendrakási rutinod

Egy jó gyakorlat sok mindenre megoldást jelent, ezért érdemes rendszerezési rutint is a beiktatni a napjainkba. Például hetente nézd át a gyerekek iskolai cuccait, azt a fiókot, amiben a számlákat és más fontos papírokat tárolunk. Néhány havonta pedig tarts mini lomtalanításokat, amikor összegyűjtesz és kidobsz minden lejárt, már minket nem szolgáló tárgyat.

5. Haszontalan dolgokat vásárolsz

Sajnos nagyon gyakori, hogy teljesen felesleges dolgokat vásárlunk a boltban pillanatnyi impulzus vagy egy különlegesnek látszó akció miatt. Ezzel a szokással azonnal fel kell hagynunk, ha letisztult, lomtalan otthont szeretnénk. Mielőtt a kosárba teszünk valamit, tegyük fel magunknak az alábbi kérdéseket:

  • Hol fogom otthon tárolni?
  • Akkor is megvásárolnám, ha nem lenne akciós?
  • Ha valaki más állítana be haza ezzel hozzám, akkor is jó ötletnek találnám?

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp 5 virág sötét helyre – Természetes fény nélkül is szépek maradnak

Gondoltad volna, hogy ablak nélküli helyiségekben is lehet növényt tartani? Cikkünkből kiderül, hogy melyek azok a fajták, amik fény nélkül is szépen nőnek és terebélyesednek.

Stílus Az időtállóan divatos otthon kötelező elemei

A divatos otthon kifejezés hallatán többnyire mindannyiunknak ugyanaz a kép ugrik be: fényes, letisztult, átlátható, mégis díszes élettér, ahol minden berendezési tárgy más és más, mégis harmóniában van egymással. Hogy mi a titka ezeknek az élettereknek? Vegyük sorra a kötelező elemeket!

Gyerek Kamasz lányszoba ötletek – A legnépszerűbb stílusok és megoldások a fiatalok körében

A gyerekek villámgyorsan felnőnek, és a babaszobából pillanatok alatt tini szoba lesz. Az általunk összeszedett kamasz lányszoba ötletek segítenek neked megérteni a mostani trendeket, és okos és praktikus megoldásokat kialakítani lányod szobájába. Az eredmény garantáltan tetszeni fog neki is!

Tipp A hosszan tartóan friss és profin kötött virágcsokor 5 titka

A hotelekben és elegáns éttermekben a legegyszerűbb virágokból álló csokrok is lélegzetelállítóan néznek ki, pedig nincs bennük semmi különleges. A szépségük mögött a profin elrendezett és szakszerűen ápolt virágszálak állnak. Eláruljuk a mindig friss és rendezett csokor titkait.

Gyerek Fiú gyerekszoba tapéta ötletek – Túl az egyszínű falakon

Foci és autók – a két téma, ami nagy eséllyel betalál egy kisfiúnál. Azonban ennél sokkal kreatívabb is lehetsz, ha gyermeked szobájának dekorációjáról van szó. Ezek a fiú gyerekszoba tapéta ötletek például megmutatják, hogyan.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin