Állandóan tele az otthonod limlommal? Többnyire ez az 5 dolog okolható érte

Állandóan tele az otthonod limlommal? Többnyire ez az 5 dolog okolható érte

Gyakran kapod magad azon, hogy már megint felhalmoztál egy csomó limlomot? Egyre hosszabb ideig tart kitakarítanod a lakást? Lehetséges, hogy a következő 5 ok miatt állt elő rendre ez a helyzet:

Ötletládához ad!

1. Nem vagy tisztában azzal, mi számít lomnak

Gyakran csupán annyi a hiba, hogy nem fogalmazzuk meg, nekünk mi is számít kacatnak. Sok esetben nehéz is eldönteni, hogy valóban hasznos-e megtartani az adott tárgyat, vagy csak ártunk vele otthonunknak, és illene megszabadulni tőle. Amennyiben nem vagy biztos magadban, ezek a kérdések segíthetnek a döntésben:

  • Jelenleg hasznomra válik ez a tárgy?
  • A jövőben hasznos lesz annyira, hogy megéri megtartani?
  • Amennyiben jelenleg nem működik az adott tárgy, hajlandó vagyok megjavíttatni a közeljövőben?

2. Nem tudod, meddig érdemes tárolni bizonyos dolgokat

Ne érezd magad kellemetlenül, ha nem tudod eldönteni, hogy mit mennyi ideig éri meg tárolni. Ez különösen nehéz számlák, hivatalos dokumentumok vagy nem használt ajándékok esetén. Időről időre azonban szánj pár órát mindent átnézni, megvizsgálni a lejárati dátumokat, majd megszabadulni a felesleges dolgoktól.

3. Össze-vissza vannak kialakítva a tárolók

Az ízléses kinézetű, ám praktikus tárolók kialakítása nem kicsi feladat. Nem lehet eléggé kihangsúlyozni ebben a tervezés fontosságát, hiszen a jól funkcionáló és átlátható tárolókat bizony muszáj megtervezni, majd az évek során mindig aktualizálni és átrendezni.

4. Nincs rendrakási rutinod

Egy jó gyakorlat sok mindenre megoldást jelent, ezért érdemes rendszerezési rutint is a beiktatni a napjainkba. Például hetente nézd át a gyerekek iskolai cuccait, azt a fiókot, amiben a számlákat és más fontos papírokat tárolunk. Néhány havonta pedig tarts mini lomtalanításokat, amikor összegyűjtesz és kidobsz minden lejárt, már minket nem szolgáló tárgyat.

5. Haszontalan dolgokat vásárolsz

Sajnos nagyon gyakori, hogy teljesen felesleges dolgokat vásárlunk a boltban pillanatnyi impulzus vagy egy különlegesnek látszó akció miatt. Ezzel a szokással azonnal fel kell hagynunk, ha letisztult, lomtalan otthont szeretnénk. Mielőtt a kosárba teszünk valamit, tegyük fel magunknak az alábbi kérdéseket:

  • Hol fogom otthon tárolni?
  • Akkor is megvásárolnám, ha nem lenne akciós?
  • Ha valaki más állítana be haza ezzel hozzám, akkor is jó ötletnek találnám?

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert A legszebb növények egy színes és gyönyörű őszi kerthez

Az esős őszies napokon minden porcikánkkal arra vágyunk, hogy valami színt csempésszen a szürke hétköznapokba. Ennek a kívánságunknak pedig tökéletesen eleget tesznek az alábbi gyönyörű virágok.

Tipp 5 szuper trükk, hogy gyorsabban száradjon a frissen mosott ruha

Már biztosan mindenkivel megesett, hogy az aznapra kiszemelt ruhadarabja még mindig a teregetőn lógott vizesen, így nem tudta felvenni. Ennek azonban vége! Az alábbi 5 tippnek hála érdemben gyorsíthatunk a száradási folyamaton.

Tipp Ez az 5 népszerű szobanövény mérgező a kutyák számára

A növényrajongók számára nem ismeretlen az a bosszantó helyzet, amikor egyik kedvenc cserepe leveleit megcsócsálja a család kutyája. Sajnos ezt nem tudjuk teljesen kiküszöbölni, ha kisállatunk van – és nem is ez a legnagyobb ezzel, hiszen cserepeseink viszonylag könnyen pótolhatók. Az igazi veszély kiskedvencünket fenyegeti, hiszen ha számára mérgező növényt harapdál meg, könnyen baj történhet.

Tipp Egy csodaösszetevő, három természetes keverék – Így varázsolj a levendulával

Szereted a friss, nyugtató illatokat otthonodban? Inkább a természetes, saját készítményeket választod a bolti szerek helyett? Az alábbi csodaösszetevővel környezetbarát légfrissítőt, szőnyegillatosítót és öblítőt készíthetsz. Ráadásul fillérekből, pillanatok alatt!

Tipp Ízléstelen vagy trendi? Visszatérnek a 2000-es évek lakberendezési trendjei

Ahogy a divatban, úgy a lakberendezésben is rendre visszatérnek a korábbi évek trendjei. Jelen esetben a 2000-es évek vannak a terítéken – már csak azt kell eldöntenünk, hogy mi a véleményünk ezekről.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin