Forrás: Getty

Alkoss KEDDvedre 5. – Így készíthetsz csodaszép DIY lámpást a kertbe

Szívesen dekorálnád a teraszt vagy az erkélyt hangulatos, nyári világítással? Ez a DIY nyári lámpás nem csak szuperül mutat, de szuper egyszerű az elkészítése is.

Hozzávalók:

 • Víz
 • Ragasztó
 • Szalvéta
 • Lufi
 • Szárított virágok vagy levelek
 • Olló
 • Zsinór
 • LED-es elemes gyertya

Elkészítés

 1. Keverj össze vizet és ragasztót egyenlő arányban, hogy egy sűrű, de kenhető állagú keveréket kapj.
 2. Bontsd szét a szalvétákat rétegekre, majd tépd őket kisebb darabokra. Ezek a darabok adják majd a lámpás külsejét, és ezek építik majd fel a lámpást is.
 3. Fújd fel a lufit és állítsd egy vázába vagy egyéb stabil tartóba, hogy ne mozduljon el a munka közben.
 4. Mártsd bele az ecsetet a ragasztós vízbe, és kezdd el „ráfesteni” a szalvétadarabokat a lufira. Fontos, hogy a darabok jól átnedvesedjenek és szorosan tapadjanak egymásra.
 5. A szalvétadarabok közé helyezd el a szárított virágokat vagy leveleket. Ez természetes és egyben egyedi dekoráció lesz majd a lámpásokon.
 6. Folytasd a szalvétadarabok ragasztását, amíg a lufi teljes felületét be nem feded, kivéve az alján lévő csomót.
 7. Hagyd száradni a lámpást legalább 3-4 órán át, de a legjobb, ha egy egész éjszakára félre teszed..
 8. Amikor a szalvéta teljesen megszáradt és kemény lett, durrantsd ki a lufit egy ollóval, és távolítsd el a lámpás belsejéből a lufi maradványait.
 9. Szúrj két lyukat a lámpás nyitott szájának két oldalára, és fűzz át rajta egy zsinórt, amivel fel tudod majd akasztani.
 10. Helyezz egy LED-es elemes gyertyát a lámpás belsejébe. És már el is készült az egyedi, tűzbiztos lámpásod. Készítsd belőle többet is, és az egész  kertet fénybe boríthatod velük.

Az alábbi videóban meg is nézheted, hogyan készül a DIY lámpás:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.