Forrás: Getty

A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

1. Tiszta vasaló, tiszta ruha

Gyakori hiba, hogy a tiszta ruhákat koszos vasalóval vagy koszos vasalódeszkán kezdi el vasalni az ember. Ezt Te semmiképp se kövesd el, minden vasalás előtt töröld tisztára a vasalót még mielőtt bedugnád. Érdemes egy könnyen mosható huzatot tenni a vasalódeszkára, amit alkalmanként kimosol, így biztosítva, hogy nem kerül át kosz a ruhára.

2. Megfelelő hőmérséklet

Fontos, hogy megfelelő hőmérsékletet állíts be a vasalódon a ruhák anyaga szerint. A gyapjúhoz és selyemhez például alacsony hőmérsékletet használj, míg a pamut és a vászon magasabb hőmérsékletet igényel.

3. Ne hagyd ki a vízpára lehetőségeit

Ha a vasalódon van vízpára funkció, akkor használd ki! A pára segít kisimítani a gyűrődéseket, így könnyebben és hatékonyabban tudsz vasalni. Ha a készüléked nem tud ilyet, akkor egy pumpás flakon segítségével permetezz minimális mennyiségű vizet a ruhára vasalás előtt.

4. Hagyd pihenni a ruhákat

Ha a ruhák szárítóról vagy szárítógépből kerülnek a vasaló alá, hagyd őket néhány percig hűlni és pihenni. Így a gyűrődések enyhülnek, és könnyebb dolgod lesz a vasaláskor. Az is sokat segít, ha a mosógépből kiszedve összehajtogatod a ruhákat, és egymásra tornyozod őket, mert így a saját súlyuknak hála is sokat simulnak.

5. Távolítsd el a szöszöket

Egy szösztelenítő henger alapkellék vasaláskor. Sajnos a szöszök vagy más szennyeződések könnyen beleégnek az anyagba, ami igencsak roncsolja a ruhákat. Vasalás előtt gyorsan hengerezd át az anyagokat, különösen akkor, ha tele vannak kutya- vagy cicaszőrrel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.