Forrás: Getty

A profik szerint ez az 5 meglepő dekortrend fogja uralni idén az ünnepeket

1. A giccs visszatérése

A giccses karácsony visszatérése szinte lehetetlennek tűnt pár évvel ezelőtt, annyira csak a letisztult és hófehér díszek dominálták az ünnepi időszakot. Azonban itt az idő, hogy elővegyük a régi, giccses díszeket a szekrény mélyéről, ugyanis vintage címszó alatt visszatérnek a közel sem minimalista dekorációs megoldások. 

A profik szerint ez az 5 meglepő dekortrend fogja uralni idén az ünnepeket
Forrás: Getty

2. Klasszikus színek 

Mondhatnánk, hogy az idei trendek egy az egyben a nosztalgiára épülnek, hiszen a zöld, a piros és az arany lesz a favorit a színek terén. A sok fehér, pezsgőszín vagy éppen rosé gold idén nem lesz trendi, a profik szerint ezek az árnyalatok kifáradtak az elmúlt évek során. 

3. „Játékbolt” karácsony

A giccses tematikába tökéletesen megférnek a „játékbolt” dekorációk, vagyis a figurák, manók, a 80-as, esetleg 90-es évek játékai. Nem csak a fát, de az egész lakást díszíthetjük kisvonatokkal, manókkal vagy jegesmacikkal. Nyugodtan inspirálódjunk a Reszkessetek, betörők! második részének híres játékbolt díszletéből.

A profik szerint ez az 5 meglepő dekortrend fogja uralni idén az ünnepeket
Forrás: Getty

4. Több karácsonyfa

2022 nem volt egyszerű év, ezért nem csoda, hogy az embereknek szükségük van a karácsony szellemére. Mi sem testesíti meg jobban a karácsonyt, mint a feldíszített fenyőfa vagy fenyőfák. Bizony, idén óriási trend lesz akár több karácsonyfát is felállítani a lakásban: egy nagy fa és több kisebb adja majd az ünnepi hangulatot. 

5. DIY díszek és ajándékok

Idén a kézzel készített díszek és ajándékok nagyot fognak menni, 2022-ben határozottan felértékelődtek a DIY dolgok. Az internet tele van megannyi karácsonyi DIY ötlettel, amelyekből szuper mutatós dolgokat lehet kreálni. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.