Forrás: Getty

A mosogató alapos takarítása – Ezzel a módszerrel biztosan el tudsz távolítani minden szennyeződést

Hozzávalók

Egy alapos tisztításhoz szükséged lesz pár dologra, de szerencsére ezek olyan kellékek, amik a legtöbb háztartásban kéznél vannak. A legfontosabb az ecet, ami kiválóan képes feloldani mindenféle szennyeződést. Ezen felül kell még mosogatószer, egy kevés konyhai tisztítószer, illetve két törlőrongy, az egyik legyen nedves, a másik pedig maradjon száraz. Esetleg egy kefe jól jöhet a nehezen elérhető részekhez.

A csaptelep tisztítása

A nedves ruhára tegyél egy keveset a mosogatószerből, majd kezdd el vele alaposan átdörzsölni a csaptelepet. Ha van olyan szennyeződés rajta, amit ez nem visz le, akkor ugyanerre a ruhadarabra önts egy kis ecetet is, majd azzal is próbálkozz. Az élekhez, sarkokhoz és alapvetően nehezen elérhető részekhez használd a kefét. Ezek után csak töröld át a csapot a száraz ruhával, így a felület tiszta lesz, a rajta maradt réteg pedig taszítja a szennyeződéseket és vízkövet.

A lefolyó és annak környéke

Sarkalatos pont a lefolyó tisztítása, hiszen itt lehet a legtöbb szennyeződés. Ehhez használj általános konyhai tisztítószert, illetve egy puha rongyot. A puha rongy azért fontos, mert a lefolyók általában fémből vannak, amit könnyen meg tud karcolni minden durvább rongy.

Maga a mosogató

Maga a mosogatótál nem szokott túl koszos lenni. Ennek tisztításához használj újra ecetes rongyot, így nem csak tiszta lesz, de vegyszermentes is. Végül öblítsd át mosogatót meleg vízzel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.