A legelőnytelenebb színek a hálószobába

A legelőnytelenebb színek a hálószobába

A színek köztudottan nagy hatással vannak az érzelmeinkre és a hangulatunkra. Ezért annyira fontos, hogy a hálószobát úgy rendezzük be, illetve olyan színnel fessük ki, ami pozitív hatással van ránk. Lefekvés előtt és felkelés után ugyanis a közvetlen környezet nagy hatással van ránk. Annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat a hálóban, az alábbi színek alkalmazását nem javasoljuk ebben a helyiségben.

Ötletládához ad!

Piros

Annak ellenére, hogy a piros a szenvedély és a szerelem színe, nem ajánljuk a hálóba, ugyanis sokkal inkább nyugtalanító hatással van ránk, mintsem nyugtató. Ez a szín ugyanis valamilyen veszély jelenlétét sugallja a tudatalattinknak, így folyamatosan készültségben állunk. Az agyi tevékenységünket is sokkal inkább serkenti, továbbá energetizáló és aktivizáló hatása van. Ezek pedig mind akadályozzák a nyugodtalvást.

Fehér

Sosem gondoltuk volna, hogy a fehér szín is rossz választásnak bizonyul! Annak ellenére, hogy a fehérnek nincs aktivizáló hatása, és nem is hat ránk inspirálóan, az alváshoz mégis túl steril és semleges. Az egész szobának rendkívül rideg és barátságtalan lesz tőle a hangulata. A fehér csak abban az esetben jó választás, ha minden bútor és dekoráció színes, hiszen ezáltal egyensúlyt és harmóniát teremt. A fehér helyett jobb választásnak bizonyulnak a krém vagy homok árnyalatok.

Antracit

Az olyan erőteljes színek, mint az antracit vagy az acélszürke, szintén nem bizonyulnak jó választásnak, ugyanis ezek sincsenek ránk pozitív hatással. Sokkal inkább negatívan hatnak a hangulatunkra, azaz elszomorítanak és lehangolnak. Ebből kifolyólag egy ilyen színnel kifestett háló sokkal inkább egy barlangra emlékeztet minket, mintsem egy hangulatos hálószobára. Amennyiben nem akarunk lemondani a szürkéről, akkor válasszunk belőle egy világosabb árnyalatot.

Lila

A lila szintén nem igazán jó választás a hálóba, hiszen nagyon magas benne a piros aránya. A lila és orgona színek inspirálóan hatnak ránk, azaz serkentik az agyműködésünket, továbbá jótékony hatással vannak a kreativitásunkra. Mivel azonban este pihenni szeretnénk, ilyenkor nem ilyen hatásokra van szükségünk. Ha mindenáron a lila egyik árnyalatára vágyunk, akkor a kékes levendula használatát javasoljuk.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin