A legelőnytelenebb színek a hálószobába

A legelőnytelenebb színek a hálószobába

A színek köztudottan nagy hatással vannak az érzelmeinkre és a hangulatunkra. Ezért annyira fontos, hogy a hálószobát úgy rendezzük be, illetve olyan színnel fessük ki, ami pozitív hatással van ránk. Lefekvés előtt és felkelés után ugyanis a közvetlen környezet nagy hatással van ránk. Annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat a hálóban, az alábbi színek alkalmazását nem javasoljuk ebben a helyiségben.

Ötletládához ad!

Piros

Annak ellenére, hogy a piros a szenvedély és a szerelem színe, nem ajánljuk a hálóba, ugyanis sokkal inkább nyugtalanító hatással van ránk, mintsem nyugtató. Ez a szín ugyanis valamilyen veszély jelenlétét sugallja a tudatalattinknak, így folyamatosan készültségben állunk. Az agyi tevékenységünket is sokkal inkább serkenti, továbbá energetizáló és aktivizáló hatása van. Ezek pedig mind akadályozzák a nyugodtalvást.

Fehér

Sosem gondoltuk volna, hogy a fehér szín is rossz választásnak bizonyul! Annak ellenére, hogy a fehérnek nincs aktivizáló hatása, és nem is hat ránk inspirálóan, az alváshoz mégis túl steril és semleges. Az egész szobának rendkívül rideg és barátságtalan lesz tőle a hangulata. A fehér csak abban az esetben jó választás, ha minden bútor és dekoráció színes, hiszen ezáltal egyensúlyt és harmóniát teremt. A fehér helyett jobb választásnak bizonyulnak a krém vagy homok árnyalatok.

Antracit

Az olyan erőteljes színek, mint az antracit vagy az acélszürke, szintén nem bizonyulnak jó választásnak, ugyanis ezek sincsenek ránk pozitív hatással. Sokkal inkább negatívan hatnak a hangulatunkra, azaz elszomorítanak és lehangolnak. Ebből kifolyólag egy ilyen színnel kifestett háló sokkal inkább egy barlangra emlékeztet minket, mintsem egy hangulatos hálószobára. Amennyiben nem akarunk lemondani a szürkéről, akkor válasszunk belőle egy világosabb árnyalatot.

Lila

A lila szintén nem igazán jó választás a hálóba, hiszen nagyon magas benne a piros aránya. A lila és orgona színek inspirálóan hatnak ránk, azaz serkentik az agyműködésünket, továbbá jótékony hatással vannak a kreativitásunkra. Mivel azonban este pihenni szeretnénk, ilyenkor nem ilyen hatásokra van szükségünk. Ha mindenáron a lila egyik árnyalatára vágyunk, akkor a kékes levendula használatát javasoljuk.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin