A legelőnytelenebb színek a hálószobába

A legelőnytelenebb színek a hálószobába

A színek köztudottan nagy hatással vannak az érzelmeinkre és a hangulatunkra. Ezért annyira fontos, hogy a hálószobát úgy rendezzük be, illetve olyan színnel fessük ki, ami pozitív hatással van ránk. Lefekvés előtt és felkelés után ugyanis a közvetlen környezet nagy hatással van ránk. Annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat a hálóban, az alábbi színek alkalmazását nem javasoljuk ebben a helyiségben.

Ötletládához ad!

Piros

Annak ellenére, hogy a piros a szenvedély és a szerelem színe, nem ajánljuk a hálóba, ugyanis sokkal inkább nyugtalanító hatással van ránk, mintsem nyugtató. Ez a szín ugyanis valamilyen veszély jelenlétét sugallja a tudatalattinknak, így folyamatosan készültségben állunk. Az agyi tevékenységünket is sokkal inkább serkenti, továbbá energetizáló és aktivizáló hatása van. Ezek pedig mind akadályozzák a nyugodtalvást.

Fehér

Sosem gondoltuk volna, hogy a fehér szín is rossz választásnak bizonyul! Annak ellenére, hogy a fehérnek nincs aktivizáló hatása, és nem is hat ránk inspirálóan, az alváshoz mégis túl steril és semleges. Az egész szobának rendkívül rideg és barátságtalan lesz tőle a hangulata. A fehér csak abban az esetben jó választás, ha minden bútor és dekoráció színes, hiszen ezáltal egyensúlyt és harmóniát teremt. A fehér helyett jobb választásnak bizonyulnak a krém vagy homok árnyalatok.

Antracit

Az olyan erőteljes színek, mint az antracit vagy az acélszürke, szintén nem bizonyulnak jó választásnak, ugyanis ezek sincsenek ránk pozitív hatással. Sokkal inkább negatívan hatnak a hangulatunkra, azaz elszomorítanak és lehangolnak. Ebből kifolyólag egy ilyen színnel kifestett háló sokkal inkább egy barlangra emlékeztet minket, mintsem egy hangulatos hálószobára. Amennyiben nem akarunk lemondani a szürkéről, akkor válasszunk belőle egy világosabb árnyalatot.

Lila

A lila szintén nem igazán jó választás a hálóba, hiszen nagyon magas benne a piros aránya. A lila és orgona színek inspirálóan hatnak ránk, azaz serkentik az agyműködésünket, továbbá jótékony hatással vannak a kreativitásunkra. Mivel azonban este pihenni szeretnénk, ilyenkor nem ilyen hatásokra van szükségünk. Ha mindenáron a lila egyik árnyalatára vágyunk, akkor a kékes levendula használatát javasoljuk.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin