Forrás: Getty

A legelőnytelenebb színek a hálószobába

Piros

Annak ellenére, hogy a piros a szenvedély és a szerelem színe, nem ajánljuk a hálóba, ugyanis sokkal inkább nyugtalanító hatással van ránk, mintsem nyugtató. Ez a szín ugyanis valamilyen veszély jelenlétét sugallja a tudatalattinknak, így folyamatosan készültségben állunk. Az agyi tevékenységünket is sokkal inkább serkenti, továbbá energetizáló és aktivizáló hatása van. Ezek pedig mind akadályozzák a nyugodtalvást.

Fehér

Sosem gondoltuk volna, hogy a fehér szín is rossz választásnak bizonyul! Annak ellenére, hogy a fehérnek nincs aktivizáló hatása, és nem is hat ránk inspirálóan, az alváshoz mégis túl steril és semleges. Az egész szobának rendkívül rideg és barátságtalan lesz tőle a hangulata. A fehér csak abban az esetben jó választás, ha minden bútor és dekoráció színes, hiszen ezáltal egyensúlyt és harmóniát teremt. A fehér helyett jobb választásnak bizonyulnak a krém vagy homok árnyalatok.

Antracit

Az olyan erőteljes színek, mint az antracit vagy az acélszürke, szintén nem bizonyulnak jó választásnak, ugyanis ezek sincsenek ránk pozitív hatással. Sokkal inkább negatívan hatnak a hangulatunkra, azaz elszomorítanak és lehangolnak. Ebből kifolyólag egy ilyen színnel kifestett háló sokkal inkább egy barlangra emlékeztet minket, mintsem egy hangulatos hálószobára. Amennyiben nem akarunk lemondani a szürkéről, akkor válasszunk belőle egy világosabb árnyalatot.

Lila

A lila szintén nem igazán jó választás a hálóba, hiszen nagyon magas benne a piros aránya. A lila és orgona színek inspirálóan hatnak ránk, azaz serkentik az agyműködésünket, továbbá jótékony hatással vannak a kreativitásunkra. Mivel azonban este pihenni szeretnénk, ilyenkor nem ilyen hatásokra van szükségünk. Ha mindenáron a lila egyik árnyalatára vágyunk, akkor a kékes levendula használatát javasoljuk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.