Forrás: Getty

A karácsonyi listák listája – Készülj rendezetten a stresszmentes ünnepek érdekében

1. Takarítási lista

A nagytakarítás az ünnepek előtt nagyon is ajánlott, hiszen a díszek csak tiszta otthonban mutatnak jól. Készítsünk listát a nagytakarítás ütemezéséről, hogy ne a vendégsereg érkezése előtti napon akarjuk az egész házat kisikálni, hanem mondjuk lépésenként vagy helyiségenként haladjunk a hétvégéken. Egy óriási feladat helyett sok kicsit jóval kevésbé stresszes elvégezni. 

2. Díszek listája

A lakás és a fa díszítése előtt is jól jöhet leltárt készítenünk a meglévő díszekről, hogy időben be tudjuk szerezni a hiányzó darabokat vagy megjavítani a törött elemeket. A lista írásakor nézzük át az internetről lementett dekorációs ötleteket is, hogy biztosan olyan pompás dekorációja legyen az ünnepnek, amilyet szántunk rá. 

3. Ajándék lista

Biztosan már te is jártál úgy, hogy az utolsó pillanatban, kapkodva kerestél ajándékot az egyik szeretted számára. Az ajándékvásárlást kicsit sem érdemes halogatni, ezért időben üljünk le és írjunk egy listát, hogy kinek mit és milyen összegben szeretnénk adni. A kézzel készített ajándékokat sem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, mert megeshet, hogy nem jól sikerül, és újra kell próbálkozni vele. 

A karácsonyi listák listája – Készülj rendezetten a stresszmentes ünnepek érdekében
Forrás: Getty

4. Ünnepi menü 

Az ünnepi menü összeállítása nem csak a stressztől, de az ételpazarlástól is megkímél minket. Egyeztessünk minden családtaggal, hogy mit enne szívesen, mit nem enne egyáltalán, majd ez alapján állítsuk össze a menüt. Ne akarjunk ezerfélét készíteni, de ne feledkezzünk meg a különleges étrendet követőkről sem. 

5. Bevásárló lista

Miután összeállítottuk az ünnepi menüt, már nem lesz nehéz a bevásárló listát sem megírni. Ne csak a karácsonyi vacsorához vásároljunk, ne feledkezzünk meg a hétköznapi dolgokról se, nehogy az ünnepek alatt fogyjunk ki fogkrémből vagy margarinból, hiszen a boltok egytől egyig zárva lesznek. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.