Forrás: Getty

A jövő otthona – Így képzelhették el a 2020-as éveket ötven évvel ezelőtt

“Nagyban gondolkodunk majd”

A 70-es években biztosra vették, hogy a jövő házai tágasak és nyitottak lesznek. Azt várták, hogy elfelejtjük majd a szűkös tereket és a falakat. A hatalmas ablakok beengedik a természetes fényt, és a belső tér egybeolvad a külvilággal. A házak modulárisak, így könnyedén alakíthatjuk őket az igényeinknek megfelelően. Szerencsére ez az elképzelés nagyrészt valósággá is tudott válni.

“Elfelejtjük a házimunkát”

Már 50 évvel ezelőtt tudták, hogy az otthonaink tele lesznek automatizált eszközökkel, amelyek leveszik a vállunkról a házimunka terhét. A mesterséges intelligencia gondoskodik a hőmérséklet szabályozásáról, a világításról és a szórakoztatásról is. Bár akkoriban biztosra vették, hogy a robotok a mindennapjaink részét képezik majd, és azok takarítanak, főznek, mosnak és még a bevásárlást is elintézik. Erre azért még várnunk kell egy kicsit.

A jövő otthona – Így képzelhették el a 2020-as éveket ötven évvel ezelőtt
Forrás: Getty

“Élvezzük a természetet”

„A 21. században harmóniában élünk majd a természettel” – jósolták 50 évvel ezelőtt. Zöldtetők, napelemek és esővízgyűjtő rendszerek biztosítják majd az energiát és a fenntarthatóságot. A belső térben is sok lesz a zöld növény, ami friss levegőt és kellemes hangulatot teremt.

“Online mindenhol jelen leszünk”

Már a 70-es években sejtették, hogy az internet a jövő otthonainak elengedhetetlen része lesz. Minden eszköz össze lesz kötve, és a ház lakói bárhonnan elérhetik majd a szükséges információkat. A kommunikáció és a szórakozás határtalan lehetőségeket kínál.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.