Forrás: Getty

Amikor eljön az ideje a zsírtalanításnak, több hatékony módszer is van, amivel könnyedén megszabadulhatsz a makacs lerakódásoktól. Nézzük a profi takarítók bevált trükkjeiket, amikkel a szekrények szinte újjászületnek.
Fehér ecet
A sima fehér ecet, ez az alap háztartási csodaszer, gyorsan leszámol a zsírral. Csak keverj össze egyenlő arányban ecetet és vizet, majd egy puha ronggyal töröld át vele a felületeket.
Óva intünk viszont az agresszív tisztítószerektől, mert azok könnyen kárt tehetnek a szekrények felületében.
Szódabikarbóna
Ha az ecet nem hozza meg a várt eredményt – vagy például paradicsomszósz foltokkal küzdesz világos szekrényeken –, van egy másik bevált megoldás is. Keverj össze egy kevés vizet szódabikarbónával, hogy pasztát kapj. Vidd fel a zsíros foltokra, hagyd hatni pár percig, aztán óvatosan dörzsöld le, és töröld át meleg vízzel.
Vízbe mártott mikroszálas kendő
Szinte minden módszer lényege, hogy egy puha ronggyal töröljük le a felületet – a profik szerint pedig a mikroszálas kendő a legjobb választás ehhez. Sőt, bizonyos esetekben már az is elég, ha pusztán meleg vízbe mártod, és azzal törlöd le a szekrényeket és a fogantyúkat.
Extra tippek
Kerüld a durva, karcoló eszközöket és vegyszereket, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy valami nagyon rátapadta felületre.
Egy másik hasznos tanács: legyen része a takarítási rutinodnak a szekrények rendszeres tisztítása – legalább havonta egyszer. Így nem hagyjuk, hogy a zsír túlságosan felhalmozódjon rajta, és a takarítás is sokkal könnyebb lesz. Ha nekiállsz zsírtalanítani, mindig felülről lefelé haladj, és ezt a lépést végezd el először, mielőtt áttérnél a konyha többi részére. A pultokat és a padlót pedig a végén érdemes letakarítani, hogy tényleg makulátlan legyen az egész helyiség.