Forrás: Getty

6+1 tipp a kicsi szobájának takarításához – Így lesz mindig tiszta a szoba bababarát módon

1. Fertőtlenítő „állomás”

Az első hónapokban helyezzük háttérbe a külsőségeket, és törekedjünk a praktikusságra a gyerekszobában. Alakítsunk ki egy állomást, ahová összegyűjtjük a törlőkendőket, fertőtlenítőkendőket, rongyokat, papírtörlőket, és mindent amire szükségünk van a tisztaság fenntartásához.

2. Természetes tisztítószerek használata

A szoba takarításához ajánlott házilag elkészített, természetes tisztítószereket használni a boltokban kapható univerzális termékek helyett. Erre lehet jó az ecet, citromlé vagy a szódabikarbóna. Mindent, amit csak a baba elérhet és a szájába vehet, muszáj természetesen módon tisztítani.

3. Természetes mosószer használata

A kisgyerekek – különösen az újszülöttek – mellett folyton dolgozik a mosógép, és bár valamivel drágábbak a természetes tisztítószerek, kifejezetten ajánlott a használatuk. Az öblítőt teljes mértékben felejtsük el, hiszen a kicsik bőrét felesleges vegyszerekkel terhelni.

4. Használt pelenka tárolás

Egy újszülött mellől nem lehet minden használt pelenkával kirohanni a nagy szemeteshez, ezért érdemes beszerezni egy pelenka dzsint, ami jól elzárja a szagokat és a bacikat. Ezt aztán ürítsük is ki naponta.

5. Tisztítsuk meg rendszeresen a játékokat és cumikat

Ne a játékok és cumik tisztításán spórolj, ha alig van időd rendbe szedni a gyerekszobát. Inkább legyen szanaszét minden a padlón, de mindenképp gondoskodj a cumi és a játékok tisztításáról.

6+1 tipp a kicsi szobájának takarításához – Így lesz mindig tiszta a szoba bababarát módon
Forrás: Getty

6. Minden nap egy kicsit

Egy kisbaba mellett teljesen normális, hogy nem jut időnk nagytakarításba belefogni. A heti egy rendrakás helyett inkább minden nap egy-egy kisebb feladatot végezzünk el, így – bár nem lesz egyben nagy rend – nem veszítjük el teljesen a kontrollt a szoba (és a ház) felett.

+1. Gondolj kicsit magadra

Sosem kellemetlen segítséget kérni, ha úgy érzed, kicsúszott a kezeid közül a háztartás a pici mellett. Fordulj egy baráthoz vagy családtaghoz, aki besegít a takarításba, vagy foglalkozik a babával, amíg te összeszeded magad és a környezeted. Azt sem szabad elfelejteni, hogy teljesen normális, ha nem csillog-villog a ház a nap 2 órájában. Ennél sokkal fontosabb a testi-lelki egészség!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.