Forrás: Getty

#1 – Tisztítószerek legyenek karnyújtásnyira
Már az is nagy könnyebbség, ha a konyhába való tisztítószereket nem a lakás másik végében tároljuk, hiszen így mindig kéznyújtásnyira vannak. Ennek köszönhetően pedig előbb nyúlunk értük, így például főzés után is előbb takarítjuk le a tűzhelyet, ha nem kell több métert sétálnunk a megfelelő tisztítószerért.
#2 – Azonnal áztassuk be a fazekakat és edényeket
A leégett ételmaradékokat sokkal egyszerűbben el tudjuk távolítani az edényekből, ha azokat azonnal beáztatjuk mosogatószeres forró vízbe. Miközben mi elfogyasztjuk az ételt, addig a szennyeződés leázik, így pikk-pakk, súrolás nélkül el tudjuk mosogatni a fazekakat.
#3 – Hűtőszekrény rendszeres átnézése
Minél gyakrabban főzünk, annál többször kell a kukát is ürítenünk. De mielőtt kivisszük a szemetet, mindig nézzük át a hűtőszekrény tartalmát, és keressünk lejárt élelmiszereket. Így ezektől gyorsan, még az aznapi szeméttel meg tudunk szabadulni, és nem foglalják tovább a helyet.
#4 – Rögtön pakoljuk be és ki a mosogatógépet
A mosogatógép óriási segítség, azonban valljuk be, hogy míg a bepakolás nem igazán okoz problémát, hiszen legalább azonnal megszabadulunk a piszkos edények látványától, addig a kipakolására nem szívesen szánunk időt és energiát. Ez azonban nagy hiba, hiszen sokszor akkor szembesülünk ezzel a problémával, amikor ismét bele szeretnénk pakolni a piszkos tányérokat. Ennek elkerülésére a legjobb megoldás, ha este bekapcsoljuk a gépet, és reggel kipakolunk belőle. Így nem akkor kell vesződnünk ezzel, amikor fáradtan érünk haza egy hosszú munkanap után.
#5 – Rejtett segítők
A felső szekrénysoron és a hűtőszekrény tetején pikk-pakk lerakódik a zsír és a por. Annak érdekében, hogy ezeket a felületeket ne kelljen órákig súrolnunk, hogy ismét tiszták legyenek, azt javasoljuk, hogy ezekre tegyünk újságpapírt, amire nyugodtan rárakódhat a kosz, hiszen ezeket csak egyszerűen kidobjuk, és máris megszabadultunk a mocsoktól.