5 trükk, hogy többet ne kelljen vasalnod

5 trükk, hogy többet ne kelljen vasalnod

Mi az egyik legidegesítőbb feladat, amire azonban sűrűn kell időt szánnunk? Igen, a vasalás. A cikkben megosztott trükköknek hála azonban megúszhatjuk ezt a kevésbé népszerű házi munkát.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

#1 – Alaposan rázzuk ki a ruhát

Főleg az ingek és blúzok vasalása tudja kiverni a biztosítékot, hiszen azok nagyon össze tudnak gyűrődni. Épp ezért figyeljünk arra, hogy a centrifuga sose legyen gyorsabb 800 fordulatnál. Ezzel nem csak az anyagot kíméljük meg, hanem az idegeinket is, hiszen a ruhákat picit nedvesebben szedjük ki a mosógépből, így még ”formálhatóbbak”. Ekkor következik a legfontosabb lépés: a ruhák alapos kirázása. Ezt követően tegyük azokat egy vállfára, figyelve arra, hogy sehol ne legyen benne gyűrődés.

#2 – A csodafegyver: szárítógép

A póló ne csak száraz legyen, hanem gyűrődésmentes is? Erre 2 lehetőség van. Az egyiknél fújjuk be a gyűrött pólót vízzel, majd dobjuk be a szárítóba. Kb. 10 perc elteltével már nem lesz benne gyűrődés, így azonnal magunkra kaphatjuk. Nagyon fontos, hogy azonnal vegyük ki a ruhát a gépből, ha lejárt a program, ellenkező esetben ismét gyűrött lesz.

A második lehetőség, ha egy marok jégkockával dobjuk a szárítóba a pólót. Ekkor a legmelegebb hőfokon indítsuk el a szárítót, de csak 5 percig. A meleg hatására elolvadnak a jégkockák, és a keletkező pára hatására gyűrődésmentes lesz az anyag. Amennyiben még nem teljesen száraz a póló, vagy még enyhén gyűrött, akkor további 15 percre terítsük ki egy egyenes felületen, és a maradék ráncok is biztosan eltűnnek.

#3 – Forró levegő

Egy fontos megbeszélésünk lesz, és nincs időnk reggel még kivasalni a kedvenc blúzunkat? Ebben az esetben a reggeli tusolás előtt akasszuk be a fürdőbe a blúzt, majd zuhanyozzunk vagy fürödjünk le. A keletkező pára hatására, 10-15 perc alatt a legtöbb gyűrődés magától el fog tűnni.

#4 – Hajszárító

Amivel a hajunkat ki tudjuk egyenesíteni, azzal a ruhánkat is! Az adott ruhadarabot akasszuk egy vállfára, majd fújjuk be vízzel, figyelve arra, hogy ne nedvesítsük be túlzottan. Ezután jöhet a hajszárító! Utóbbival a legalacsonyabb hőfokon, kb. 5 centiméter távolságból szárítsuk meg a ruhát. Amíg az anyag meleg, még a kezünkkel simítsuk ki a gyűrődéseket.

#5 – Varázslat a szórófejes flakonból

Végezetül hoztunk egy varázstrükköt, amivel simává tudunk varázsolni bármilyen pólót. Ehhez 1:3 arányban keverjünk össze ecetet és langyos vizet, majd fújjuk be vele az adott ruhadarabot. Miután megszáradt, már nem lesz gyűrött! Ez ám a varázslat!

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Tipp Neked készítettem VIII. – Saját készítésű illatkő sótésztából

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin