5 szuper trükk, hogy gyorsabban száradjon a frissen mosott ruha

5 szuper trükk, hogy gyorsabban száradjon a frissen mosott ruha

Már biztosan mindenkivel megesett, hogy az aznapra kiszemelt ruhadarabja még mindig a teregetőn lógott vizesen, így nem tudta felvenni. Ennek azonban vége! Az alábbi 5 tippnek hála érdemben gyorsíthatunk a száradási folyamaton.

Ötletládához ad!

#1 – Hagyjunk helyet a teregetőn

Ha azt szeretnénk, hogy minél előbb megszáradjanak a nedves ruhák, akkor hagyjunk helyet a szárogatón az egyes darabok között!  Ennek a trükknek köszönhetőn jobban átjárja azokat a levegő, így könnyebben is száradnak.

#2 – Használjunk nagy törölközőt

Egy asztalon vagy a padlón terítsünk ki egy akkora törölközőt, amire ráfér a nedves ruha. A törölközőre tegyünk egy réteg konyhai papírtörlőt, majd helyezzük rá a szárítandó darabot. Ezt követően tegyünk még egy réteg papírtörlőt a ruhára, majd alulról indulva csavarjuk fel a törölközőt. Eközben fejtsünk ki erőt, hiszen így rengeteg vizet tudunk kinyomni a nedves ruhából. És bár az nem lesz teljesen száraz, jelentősen rövidítettünk a száradási idejét.

#3 – Levegőcsere

Már az első tippnél is említettük, hogy mennyire fontos a jó levegőáramlás, amit ventilátorokkal tovább tudunk javítani. Ezeket nyugodtan irányítsuk a kiteregetett ruhákra. Az is sokat segít, ha kinyitunk két ablakot, hogy huzatos legyen a szoba.

#4 – Szárazra szárítás

Ha kevés időnk van, akkor hívjuk segítségül a hajszárítót, és szárítsuk meg azzal az adott ruhadarabot. Nagyon fontos, hogy ne csak a ruha külsejére, hanem belsejébe is irányítsuk a meleg levegőt, főleg a lábszárak és ingujjak esetén. Ezen kívül arra is figyeljünk, hogy ne érintsük a hajszárítót az anyaghoz, nehogy kárt tegyünk benne.

#5 – Szárazra vasalás

Egy további lehetőség, ha a nedves ruhát szárazra vasaljuk. Persze először ellenőrizzük, hogy egyáltalán szabad-e vasalni az adott darabot, továbbá arra is figyeljünk, hogy ezt a trükköt ne a csuromvizes ruhákon alkalmazzuk.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin