Forrás: Getty

5 szuper trükk, hogy gyorsabban száradjon a frissen mosott ruha

#1 – Hagyjunk helyet a teregetőn

Ha azt szeretnénk, hogy minél előbb megszáradjanak a nedves ruhák, akkor hagyjunk helyet a szárogatón az egyes darabok között!  Ennek a trükknek köszönhetőn jobban átjárja azokat a levegő, így könnyebben is száradnak.

#2 – Használjunk nagy törölközőt

Egy asztalon vagy a padlón terítsünk ki egy akkora törölközőt, amire ráfér a nedves ruha. A törölközőre tegyünk egy réteg konyhai papírtörlőt, majd helyezzük rá a szárítandó darabot. Ezt követően tegyünk még egy réteg papírtörlőt a ruhára, majd alulról indulva csavarjuk fel a törölközőt. Eközben fejtsünk ki erőt, hiszen így rengeteg vizet tudunk kinyomni a nedves ruhából. És bár az nem lesz teljesen száraz, jelentősen rövidítettünk a száradási idejét.

#3 – Levegőcsere

Már az első tippnél is említettük, hogy mennyire fontos a jó levegőáramlás, amit ventilátorokkal tovább tudunk javítani. Ezeket nyugodtan irányítsuk a kiteregetett ruhákra. Az is sokat segít, ha kinyitunk két ablakot, hogy huzatos legyen a szoba.

#4 – Szárazra szárítás

Ha kevés időnk van, akkor hívjuk segítségül a hajszárítót, és szárítsuk meg azzal az adott ruhadarabot. Nagyon fontos, hogy ne csak a ruha külsejére, hanem belsejébe is irányítsuk a meleg levegőt, főleg a lábszárak és ingujjak esetén. Ezen kívül arra is figyeljünk, hogy ne érintsük a hajszárítót az anyaghoz, nehogy kárt tegyünk benne.

#5 – Szárazra vasalás

Egy további lehetőség, ha a nedves ruhát szárazra vasaljuk. Persze először ellenőrizzük, hogy egyáltalán szabad-e vasalni az adott darabot, továbbá arra is figyeljünk, hogy ezt a trükköt ne a csuromvizes ruhákon alkalmazzuk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.