5 szuper trükk, hogy gyorsabban száradjon a frissen mosott ruha

5 szuper trükk, hogy gyorsabban száradjon a frissen mosott ruha

Már biztosan mindenkivel megesett, hogy az aznapra kiszemelt ruhadarabja még mindig a teregetőn lógott vizesen, így nem tudta felvenni. Ennek azonban vége! Az alábbi 5 tippnek hála érdemben gyorsíthatunk a száradási folyamaton.

Ötletládához ad!

#1 – Hagyjunk helyet a teregetőn

Ha azt szeretnénk, hogy minél előbb megszáradjanak a nedves ruhák, akkor hagyjunk helyet a szárogatón az egyes darabok között!  Ennek a trükknek köszönhetőn jobban átjárja azokat a levegő, így könnyebben is száradnak.

#2 – Használjunk nagy törölközőt

Egy asztalon vagy a padlón terítsünk ki egy akkora törölközőt, amire ráfér a nedves ruha. A törölközőre tegyünk egy réteg konyhai papírtörlőt, majd helyezzük rá a szárítandó darabot. Ezt követően tegyünk még egy réteg papírtörlőt a ruhára, majd alulról indulva csavarjuk fel a törölközőt. Eközben fejtsünk ki erőt, hiszen így rengeteg vizet tudunk kinyomni a nedves ruhából. És bár az nem lesz teljesen száraz, jelentősen rövidítettünk a száradási idejét.

#3 – Levegőcsere

Már az első tippnél is említettük, hogy mennyire fontos a jó levegőáramlás, amit ventilátorokkal tovább tudunk javítani. Ezeket nyugodtan irányítsuk a kiteregetett ruhákra. Az is sokat segít, ha kinyitunk két ablakot, hogy huzatos legyen a szoba.

#4 – Szárazra szárítás

Ha kevés időnk van, akkor hívjuk segítségül a hajszárítót, és szárítsuk meg azzal az adott ruhadarabot. Nagyon fontos, hogy ne csak a ruha külsejére, hanem belsejébe is irányítsuk a meleg levegőt, főleg a lábszárak és ingujjak esetén. Ezen kívül arra is figyeljünk, hogy ne érintsük a hajszárítót az anyaghoz, nehogy kárt tegyünk benne.

#5 – Szárazra vasalás

Egy további lehetőség, ha a nedves ruhát szárazra vasaljuk. Persze először ellenőrizzük, hogy egyáltalán szabad-e vasalni az adott darabot, továbbá arra is figyeljünk, hogy ezt a trükköt ne a csuromvizes ruhákon alkalmazzuk.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin