5 növény, ami csökkenti a páratartalmat

5 növény, ami csökkenti a páratartalmat

Számos lehetőség van a lakásunk páratartalmának csökkentésére, de talán az egyik legkörnyezetkímélőbb, ha növényekkel tesszük ezt meg. Szerencsére vannak olyan szobanövények, melyek képesek erre. Cikkünkben bemutatjuk, melyek ezek.

Ötletládához ad!

Anyósnyelv

Az anyósnyelv egy rendkívül egyszerű növény, ugyanis nem igényel összetett gondozást. Mindössze arra kell figyelnünk, hogy ne érje túl sok napfény, mert azt nem viseli jól. Ez azonban azt is jelenti, hogy a sötétebb helyiségeket bátran lehet vele díszíteni. Ezen kívül arra is figyeljünk, hogy ne locsoljuk túl, ugyanis jobban bírja a szárazságot, mint a túl sok vizet. Ha ezeket szem előtt tartjuk, sokáig fogja díszíteni az otthonunkat, ahol még a levegő páratartalmát is képes csökkenteni!

5 növény, ami csökkenti a páratartalmat
Forrás: Getty

Aloe Vera

Az aloe vera nem csupán sebeket képes meggyógyítani, továbbá a bőrünket és a hajunkat ápolni, de mindemellett a magas páratartalom ellen is hatékonyan fellép. Az anyósnyelvhez hasonlóan ez a növény sem igényel túl sok törődést, így még tápoldatra sincs szüksége, ha rendszeresen friss földbe ültetjük át.

5 növény, ami csökkenti a páratartalmat
Forrás: Getty

Kislevelű fikusz

A kislevelű fikusz gyakran feltűnik irodákban, aminek egyik oka, hogy egyszerű gondozni, továbbá javítja a helyiségek páratartalmát. Arra figyeljünk, hogy ne tegyük se túl világos, se túl sötét helyre, továbbá azt is mindig tartsuk szem előtt, hogy ha változtatunk az elhelyezésén, akkor lehullajthatja a leveleit. Ezen kívül óvjuk a hőmérsékletingadozástól és a huzattól is.

5 növény, ami csökkenti a páratartalmat
Forrás: Getty

Pozsga

Mivel a pozsga egy szukkulens, ez a növény is jól viseli a szárazabb időszakokat, ellenben rosszul tűri, ha áll a vízben. Ennek elkerülésére mindig tegyünk egy réteg homokot a kaspó aljába. Mivel ennek a fajtának sem összetett a gondozása, ezt is ajánljuk, ha a páratartalom csökkentése a cél.

5 növény, ami csökkenti a páratartalmat
Forrás: Getty

Sárkányfa

A sárkányfa szintén természetes ellenszere a magas páratartalomnak – de nem csak emiatt érdemes beszereznünk. Ez egy rendkívül különleges kinézetű növény, amely esetében szintén csak arra kell figyelnünk, hogy ne álljon a vízben, de ne is száradjon ki teljesen a földje. Ehhez nyomkodjuk meg az ujjainkkal a földet, és ha annak első pár centimétere száraz, akkor adhatunk neki némi vizet.

5 növény, ami csökkenti a páratartalmat
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin