5 növény, ami csökkenti a páratartalmat

5 növény, ami csökkenti a páratartalmat

Számos lehetőség van a lakásunk páratartalmának csökkentésére, de talán az egyik legkörnyezetkímélőbb, ha növényekkel tesszük ezt meg. Szerencsére vannak olyan szobanövények, melyek képesek erre. Cikkünkben bemutatjuk, melyek ezek.

Ötletládához ad!

Anyósnyelv

Az anyósnyelv egy rendkívül egyszerű növény, ugyanis nem igényel összetett gondozást. Mindössze arra kell figyelnünk, hogy ne érje túl sok napfény, mert azt nem viseli jól. Ez azonban azt is jelenti, hogy a sötétebb helyiségeket bátran lehet vele díszíteni. Ezen kívül arra is figyeljünk, hogy ne locsoljuk túl, ugyanis jobban bírja a szárazságot, mint a túl sok vizet. Ha ezeket szem előtt tartjuk, sokáig fogja díszíteni az otthonunkat, ahol még a levegő páratartalmát is képes csökkenteni!

5 növény, ami csökkenti a páratartalmat
Forrás: Getty

Aloe Vera

Az aloe vera nem csupán sebeket képes meggyógyítani, továbbá a bőrünket és a hajunkat ápolni, de mindemellett a magas páratartalom ellen is hatékonyan fellép. Az anyósnyelvhez hasonlóan ez a növény sem igényel túl sok törődést, így még tápoldatra sincs szüksége, ha rendszeresen friss földbe ültetjük át.

5 növény, ami csökkenti a páratartalmat
Forrás: Getty

Kislevelű fikusz

A kislevelű fikusz gyakran feltűnik irodákban, aminek egyik oka, hogy egyszerű gondozni, továbbá javítja a helyiségek páratartalmát. Arra figyeljünk, hogy ne tegyük se túl világos, se túl sötét helyre, továbbá azt is mindig tartsuk szem előtt, hogy ha változtatunk az elhelyezésén, akkor lehullajthatja a leveleit. Ezen kívül óvjuk a hőmérsékletingadozástól és a huzattól is.

5 növény, ami csökkenti a páratartalmat
Forrás: Getty

Pozsga

Mivel a pozsga egy szukkulens, ez a növény is jól viseli a szárazabb időszakokat, ellenben rosszul tűri, ha áll a vízben. Ennek elkerülésére mindig tegyünk egy réteg homokot a kaspó aljába. Mivel ennek a fajtának sem összetett a gondozása, ezt is ajánljuk, ha a páratartalom csökkentése a cél.

5 növény, ami csökkenti a páratartalmat
Forrás: Getty

Sárkányfa

A sárkányfa szintén természetes ellenszere a magas páratartalomnak – de nem csak emiatt érdemes beszereznünk. Ez egy rendkívül különleges kinézetű növény, amely esetében szintén csak arra kell figyelnünk, hogy ne álljon a vízben, de ne is száradjon ki teljesen a földje. Ehhez nyomkodjuk meg az ujjainkkal a földet, és ha annak első pár centimétere száraz, akkor adhatunk neki némi vizet.

5 növény, ami csökkenti a páratartalmat
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin