Forrás: Getty

5 kérdés, amely segít eldönteni, melyik típusú hősugárzó a tökéletes választás otthonodba

1. Milyen típusú lenne a legalkalmasabb számomra?

A ventilátoros hősugárzó akkor jó döntés, ha nem sok időre, de azonnal szeretnénk meleget csinálni a helyiségben. Többnyire mosókonyhákba, műhelyekbe vagy garázsba szokták választani ezeket. Ha minden nap alkalmaznánk a hősugárzót huzamosabb ideig, akkor az infrás fűtőpanel lesz számunkra a befutó, hiszen ez a legkevésbé gyúlékony, ám nagyon is hatékony. A fali hősugárzók pedig ritkán, de tartósabb ideig tartó melegítésre alkalmasak.

2. Mekkora helyet szeretnék fűteni vele?

Fontos szempont a fűtőtest megvásárlása előtt, hogy mekkora hőmennyiséget szeretnénk elérni. A legtöbb hősugárzó 600 és 1500 watt közötti teljesítménnyel üzemel. Minél nagyobb a teljesítmény, annál több hőt termel (és annál több energiát fogyaszt). A vásárlás előtt becsüljük meg a fűtendő terület nagyságát, ez alapján kérjük ki az eladó véleményét.

3. Mennyit tudok rászánni?

Nem csak a hősugárzó árával kell kalkulálni, hiszen rendszeres használat mellet igencsak megdobhatja a rezsit. A teljesítménye alapján ki tudjuk számolni, hogy a tervezett használat mennyibe is kerül majd.

4. Hol tudom biztonságosan elhelyezni?

Mivel a hősugárzóknak több típusa is van, mérjük fel a fűtendő helyiséget, és ez alapján döntsük el, melyik hősugárzó lenne a legbiztonságosabb megoldás számunkra. Ezek alapján választhatunk a különböző típusok, azaz a falra szerelhetőt, a mobil és a földre állítható kivitelek közül.

5. Csak átmeneti megoldás, vagy rendszeresen fogom használni?

Előfordulhat, hogy egy különös helyzet miatt csak egy rövid időre van szükség a hősugárzóra. Ebben az esetben nyugodtan válogassunk az olcsóbb megoldások közül. Hosszútávra azonban érdemes mélyebben a zsebünkbe nyúlni, és egy profi, megbízható darabot beszerezni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.