Forrás: Getty

5 hatékony trükk, amivel távol tarthatod a pókokat és a bogarakat

Mentaolaj az ablakokra

Vattapamacs segítségével vigyél fel mentaolajat az ablakok szegélyeire. Ezt az illatot ugyanis ki nem állhatják a pókok és más rovarok, ezért inkább nem a te ablakaidban akarnak majd befészkelni. A maximális hatás érdekében ismételd meg ezt a műveletet hetente.

Kávézz a szúnyogmentes otthonért

A szúnyogok nem bírják a kávét, ezért a frissítő illata segít távoltartani a kellemetlen vérszívókat. Az esti órákban – amikor már nem vágyunk a koffeinre – forró vízbe tegyél kávészemeket, és hagyd forrni, amíg az isteni kávéillat be nem járja a lakást.

Mentsd meg a cserepeseket

A bogarak és szúnyogok többsége napközben a növényekben szeret bujkálni, ezért fontos, hogy a cserepeseket is kellemetlenné tegyük számukra. A használt kávézaccot öntsd a virágföldbe, ami egyrészt remek tápanyag a növényeknek, másrészt pedig távol tartja a kellemetlen vendégeket.

Muslica-mentesítés

Tévhit, hogy a muslicák csak a rendetlen konyhákban jelennek meg. Sajnos nagyon könnyen haza lehet vinni őket bolti zöldségekkel és gyümölcsökkel együtt. Ha pedig tanyát vernek nálad, nem egyszerű megszabadulni tőlük. Amit tehetsz: önts napi kétszer forró vizet a lefolyóba, és mosd át a zöldségeket, amíg el nem tűnnek az apró szárnyas bogarak.

Citrussal a pókok ellen

A pókok a citrusos illatokat kerülik. Ha így akarod távol tartani őket, porszívózáskor cseppents pár csepp citrusos illóolajat a porszívó zsákjába, és felmosáskor is használj citrusos tisztítószereket. Ha pedig van olyan pontja a lakásnak, ahol gyakran hálót szőnek a pókok, azt a részt kend át citrusos illóolajjal.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.