Forrás: Getty

4 szuper upcycling ötlet csináld magad polcokra

Szánkó

Sajnos egyre ritkábban esik a hó, így valószínűleg a te szánkód is valahol porosodik. Ha ennél jobb sorsot szánsz kedvenc téli játékodnak, akkor készíts belőle polcrendszert.

Ha a szánkó még jó állapotban van, akkor nincs vele sok dolgod, de természetesen az ellen sem szól semmi, ha lecsiszolod és átfested. Ezután keress neki egy jó helyet, állítsd fel, és a megerősítésnek szolgáló lécekre helyezz méretre vágott falapokat. Szintén szuper megoldás, ha nem a földre teszed a szánkót, hanem felfúrod a falra.

Lábakon álló faláda

A pincében megbújt pár faláda, amikkel nem tudod, mit kezdj, de kidobni sem akarod őket? Készíts belőlük egy szuper tárolót. A faládákat hagyhatod eredeti állapotukban, de akár le is festheted azokat egy tetszőleges színnel. Ha nem akarod felfúrni a falra, akkor szerezz pár lábat, rögzítsd azokat a láda aljához, és már készen is van egy szuper komód.

Sarokpolc farönk szeletekből

Ez az ötlet nem csupán praktikus, de még a természetet is bevarázsolod vele az otthonodba, amitől az még hangulatosabbá válik. Ehhez a sarokpolchoz sem lesz szükséged túl sok dologra. Attól függően, hogy hány polcot szeretnél készíteni, kell két falikonzol, néhány csavarok és tipli, illetve farönk szelet.

Régi gitár

Ha valamilyen oknál fogva már nem tudod használni a gitárt, akkor se válj meg tőle, hiszen akár egy szuper kis polcot is tudsz belőle készíteni, ami minden bizonnyal a szoba dísze lesz. Ha eltávolítod a gitár fedlapját, a többi részét átalakíthatod úgy, hogy bele tudj tenni például egy kis növényt. A gitár hátlapjának belsejét lefestheted, vagy akár egy tapétával is díszítheted. Ezután szerelj még bele egy vagy két kicsi falapot, amire rá tudod tenni a növényt, a képet vagy a könyvet, és már rögzítheted is a falra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.