Forrás: Getty

4 meglepő dolog, amitől piszkosabb lesz az ágyad

Vizes hajjal aludni

Nagyszerű érzés tiszta, frissen mosott hajjal nyugovóra térni. Sőt, bizonyos esetekben kifejezetten ajánlott lehet a napi szintű hajmosás, például allergiásoknak pollenidőszakban, vagy azoknak, akiknek a mindennapi tevékenységeik folytán fokozott szennyeződésnek van kitéve a hajuk.

Ha viszont nem használsz hajszárítót vagy nem hagysz elég időt a száradásra lefekvés előtt, akkor a párnád fogja magába szívni a nedvességet, ami rendkívüli módon kedvez az ilyen közeget kedvelő mikroorganizmusok elszaporodásának, például a penészgombákénak és bizonyos baktériumokénak. Amennyiben mindenképpen ragaszkodsz a vizes hajjal alváshoz, megoldás lehet, ha reggel leveszed a nedves huzatot a párnáról, és olyan helyre teszed, ahol teljesen megszáradhat.

Házi kedvencekkel aludni

A legtöbb gazdi előre fogadkozik, hogy az ő kutyája biztosan nem fog az ágyban aludni, aztán mégis áldozatául esik a könyörgő szempárnak. Ez azonban egyenes utat jelent a piszoknak és a baktériumoknak is. Persze ettől még nem feltétlenül muszáj kizárni a négylábú társadat a hálószobából: egyrészt lehet saját fekhelye az ágy közelében, másrészt pedig a gyakoribb ágyneműhuzat-csere is sokat segít. Az egyik legjobb megoldás, ha két teljes ágyneműszettet variálsz, és legalább kéthetente kimosod őket, így a mélyebb rétegek is tiszták lesznek.

4 meglepő dolog, amitől piszkosabb lesz az ágyad
Forrás: Getty

Zokni az ágyban

Télen különösen jóleshet zokniban aludni. A dolog magától értetőtő hátulütője azonban, hogy a nap során viselt zokni olyan szennyeződéseket hordoz magában, amiknek semmi keresnivalójuk az ágyban. Ha mindenképpen ragaszkodsz az éjszakai zokniviseléshez, ágyba bújás előtt húzz tisztát, és máris megoldódik a probléma!

Törölközőben ücsörögni az ágyon

Ha fürdőzés vagy zuhanyozás után ücsörögnél egy kicsit az ágyban, semmiképpen ne vizes törölközőbe burkolva tedd, mert ha az ágynemű magába szívja a nedvességet, akkor ugyanazzal a gonddal szembesülhetsz, mint amit a vizes hajnál említettünk: sajnos kórokozók tanyájává válhat az egész.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.