Forrás: Getty

4 egyszerű szabály a fürdőszoba berendezésére

A fürdőszobában – a nélkülözhetetlen tárgyak mellett – olyan dekoroknak és elemeknek is érdemes helyet találni, melyek feladata mindössze a helyiség megszépítése. Ebben az alábbi 4 szabály lesz a segítségünkre.

A zuhanyzó a központi elem

A legtöbb fürdőszobában a zuhanyzó foglalja el a legnagyobb helyet, így az van a figyelem középpontjában. Kicsi fürdőkben zömében egy kisméretű kád található, amiben azonban nem csupán fürdeni, hanem tusolni is lehet. Ehhez természetesen szükség van egy zuhanyfüggönyre is, hiszen hála annak nem lesz csupa víz a padló. Azonban valljuk be: nem túl szép látvány egy olyan darab, ami piszkos, esetleg penészes, továbbá hozzátapad a bőrünkhöz zuhanyzás közben. Utóbbi esetén nem igazán relaxáló az egyébként frissítő tusolás… Ennek elkerülése végett sokkal jobb választás egy stílusos zuhanyzó, illetve ha elegendő helyünk van, akkor a kád. Egy a lényeg: ahhoz, hogy egy wellness-oázis váljon a fürdőszobából, figyeljünk a részletekre. Ez azt jelenti, ha nálunk csak a zuhanyfüggönyös megoldás lehetséges, akkor válasszunk egy drágább, szép darabot, ami felértékeli a fürdőnket. Amennyiben káddal is rendelkezik a fürdőnk, akkor annak szélére helyezzünk el gyertyákat és növényeket, így hangulatossá téve otthonunk ezen helyiségét.

Ne féljünk a színektől!

A legtöbbünk a nappali és a hálószoba dekorálása során éli ki magát, és a fürdőre már nem jut energiája. Ez azonban nagy hiba, hiszen ezt a helyiséget is ajánlott szépen kidekorálni, méghozzá színekkel is! A fürdőbe nyugodtan válasszunk erőteljes árnyalatokat, kísérletezzünk színes bútorokkal, sőt mi több, még a mintás tapétákról sem kell lemondanunk. Utóbbi használatát azonban csak akkor ajánljuk, ha megoldható a rendszeres szellőztetés.

Nagy tárgyakra fel!

A fürdőbe nyugodtan tehetünk nagyméretű tárgyakat. A nagy csempék rendkívül modern hatást keltenek, és még a takarításuk is könnyebb. A kicsi fürdőkbe bátran helyezzünk el egy nagy tükröt, ami még a teret is nagyítja.

A megfelelő helyeken fogjuk vissza magunkat

Ha most ihletet kaptunk, és azonnal neki akarunk esni az átalakításnak, akkor nyugodtan lássunk neki. Azt azonban soha ne felejtsük el, hogy nem kell mindenből a legdrágábbat venni, azaz ne rohanjunk rögtön hitelért! Inkább kezdjünk el alternatívákon gondolkozni, hiszen a legdrágább csempe vagy márvány helyett lehet olcsóbb, de szintén szép darabokat kapni, melyek ugyanolyan stílusossá és hangulatossá varázsolják a teret. Sőt mi több, sok esetben már olyan tárgyakkal is meg tudjuk szépíteni a fürdőt, mint egy lámpa, egy mutatós növény, egy gyertya vagy egy különleges szék.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.