4 egyszerű szabály a fürdőszoba berendezésére

4 egyszerű szabály a fürdőszoba berendezésére

Nem töltesz szívesen időt a fürdőszobádban, és ezen változtatni szeretnél? Akkor mindössze annyi teendőd van, hogy fogadd meg az alábbi szabályokat a berendezés kialakításakor, és a jövőben garantáltan ez lesz otthonod kedvenc helyisége.

Ötletládához ad!

A fürdőszobában – a nélkülözhetetlen tárgyak mellett – olyan dekoroknak és elemeknek is érdemes helyet találni, melyek feladata mindössze a helyiség megszépítése. Ebben az alábbi 4 szabály lesz a segítségünkre.

A zuhanyzó a központi elem

A legtöbb fürdőszobában a zuhanyzó foglalja el a legnagyobb helyet, így az van a figyelem középpontjában. Kicsi fürdőkben zömében egy kisméretű kád található, amiben azonban nem csupán fürdeni, hanem tusolni is lehet. Ehhez természetesen szükség van egy zuhanyfüggönyre is, hiszen hála annak nem lesz csupa víz a padló. Azonban valljuk be: nem túl szép látvány egy olyan darab, ami piszkos, esetleg penészes, továbbá hozzátapad a bőrünkhöz zuhanyzás közben. Utóbbi esetén nem igazán relaxáló az egyébként frissítő tusolás… Ennek elkerülése végett sokkal jobb választás egy stílusos zuhanyzó, illetve ha elegendő helyünk van, akkor a kád. Egy a lényeg: ahhoz, hogy egy wellness-oázis váljon a fürdőszobából, figyeljünk a részletekre. Ez azt jelenti, ha nálunk csak a zuhanyfüggönyös megoldás lehetséges, akkor válasszunk egy drágább, szép darabot, ami felértékeli a fürdőnket. Amennyiben káddal is rendelkezik a fürdőnk, akkor annak szélére helyezzünk el gyertyákat és növényeket, így hangulatossá téve otthonunk ezen helyiségét.

Ne féljünk a színektől!

A legtöbbünk a nappali és a hálószoba dekorálása során éli ki magát, és a fürdőre már nem jut energiája. Ez azonban nagy hiba, hiszen ezt a helyiséget is ajánlott szépen kidekorálni, méghozzá színekkel is! A fürdőbe nyugodtan válasszunk erőteljes árnyalatokat, kísérletezzünk színes bútorokkal, sőt mi több, még a mintás tapétákról sem kell lemondanunk. Utóbbi használatát azonban csak akkor ajánljuk, ha megoldható a rendszeres szellőztetés.

Nagy tárgyakra fel!

A fürdőbe nyugodtan tehetünk nagyméretű tárgyakat. A nagy csempék rendkívül modern hatást keltenek, és még a takarításuk is könnyebb. A kicsi fürdőkbe bátran helyezzünk el egy nagy tükröt, ami még a teret is nagyítja.

A megfelelő helyeken fogjuk vissza magunkat

Ha most ihletet kaptunk, és azonnal neki akarunk esni az átalakításnak, akkor nyugodtan lássunk neki. Azt azonban soha ne felejtsük el, hogy nem kell mindenből a legdrágábbat venni, azaz ne rohanjunk rögtön hitelért! Inkább kezdjünk el alternatívákon gondolkozni, hiszen a legdrágább csempe vagy márvány helyett lehet olcsóbb, de szintén szép darabokat kapni, melyek ugyanolyan stílusossá és hangulatossá varázsolják a teret. Sőt mi több, sok esetben már olyan tárgyakkal is meg tudjuk szépíteni a fürdőt, mint egy lámpa, egy mutatós növény, egy gyertya vagy egy különleges szék.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Tipp Neked készítettem VIII. – Saját készítésű illatkő sótésztából

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin